Türk Kahvesinin faydaları

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
  • Vücuda enerji vererek uyanık kalmayı sağlar.
  • Yemekten sonra içilen bir fincan Türk kahvesi, sindirimin rahatlamasını sağlar.
  • Şekersiz içildiğinde mide ve kilo problemlerine iyi gelir.
  • Türk kahvesi, düşünme gücünü de olumlu yönde etkiler.
  • Uyarıcı özelliği olduğu için, beyni sinyallere karşı daha açık bir hale getirilir.
  • Kolesterolü düşürür, kalp ve damar sağlığını korur.
  • Meme kanseri riskini azaltır.
  • %40 oranında ağrı kesici etkisi sağlar.
  • Daha kolay nefes almayı sağlar.
  • Parkinson ve diyabet rahatsızlıklarını önlemeye yardımcıdır.
  • Depresyon etkilerini azaltır, stresi giderir.
  • Pankreas kanseri riskini azaltır.
  • Sosyalleşmeye yardımcı olur.
  • Hafızayı güçlendirir.
  • Metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımına destek olur.
Hergün en fazla 2 fincan içiyorum eskiden dibekti şuan sade Türk kahvesi şekersiz için :X

Fazla içmeyin kalp çarpıntısı yapıyor. Sebebiniz olmak istemem.d

Her ne kadar Türk Kahvesi dense de Brezilya'nın en kalitesiz çekirdeklerinden öğütülür ve çoğunlukla fazla bekletildiği için bayat satılır.

Çok düşkünü değilim Türk kahvesinin, çaykoliğim ben.:)
Arkadaşlarla güzel bir sohbet ortamı varsa da hayır demiyorum, fal niyetine sadece.

Her ne kadar Türk Kahvesi dense de Brezilya'nın en kalitesiz çekirdeklerinden öğütülür ve çoğunlukla fazla bekletildiği için bayat satılır.

Kısa sürede, gerek İstanbul’a yolu düşen tüccarlar ve seyyahlar gerekse Osmanlı elçileri sayesinde Türk Kahvesinin lezzeti ve ünü önce Avrupa’yı oradan da tüm dünyayı sardı.

Kurukahveci Mehmet Efendi, 1871 yılında, ilk kez dolaplarda kavurup değirmende öğüttüğü kahveyi halkın tüketimine sundu.

Günümüzde Türk Kahvesi, Türkiye’de ve dünyada Kurukahveci Mehmet Efendi adıyla anılmaktadır.

Ama burda onların bizden aldığı yazıyor :(

Ayrıca çekirdekçi den gözümün önünde öğütülerek alıyorum ben :X

Kısa sürede, gerek İstanbul’a yolu düşen tüccarlar ve seyyahlar gerekse Osmanlı elçileri sayesinde Türk Kahvesinin lezzeti ve ünü önce Avrupa’yı oradan da tüm dünyayı sardı.

Kurukahveci Mehmet Efendi, 1871 yılında, ilk kez dolaplarda kavurup değirmende öğüttüğü kahveyi halkın tüketimine sundu.

Günümüzde Türk Kahvesi, Türkiye’de ve dünyada Kurukahveci Mehmet Efendi adıyla anılmaktadır.

türk kahvesine adını veren, pişirme şeklidir.
kahve türk ürünü değildir. tamemen ithaldir.

Şuan ithal ediliyor olabilir ama ilk bizden çıkmış işte kabul etmiyorum!
sevgili ss, bizde kahve çekirdeği yetişmiyor.
yetişmeyen bir şeyin, bizden çıkma ihtimali de yok o yüzden.
senin bahsettiğin türk kahvesinin bizden avrupaya yayılma olayı, kahvenin pişirme tekniğinden dolayı ortaya çıkan aroma ve koku.

sevgili ss, bizde kahve çekirdeği yetişmiyor.
yetişmeyen bir şeyin, bizden çıkma ihtimali de yok o yüzden.
senin bahsettiğin türk kahvesinin bizden avrupaya yayılma olayı, kahvenin pişirme tekniğinden dolayı ortaya çıkan aroma ve koku.
Tamam tamam biliyorum sizi kızdırmak istedim Sjsjs
Bi kahve ? :d

Çıkış noktası kahvenin bulunduğu Etiyopya'dır. Ve günümüzdeki kavurma, öğütme, pişirme yöntemleri onların kahveyi hazırlama şekli gibidir. Türk kahvesinin ünlenmesinin nedeni yukarıda da paylaştığın üzere Osmanlı'nın hakim olduğu topraklarla alakalı. Osmanlı sayesinde geniş topraklara yayılmıştır ama geleneksel hazırlama yöntemi Etiyopya'ya aittir. Tabii ufak tefek farklar var, burada da Hatice'ye değil, neticeye bakıyoruz :)

Çıkış noktası kahvenin bulunduğu Etiyopya'dır. Ve günümüzdeki kavurma, öğütme, pişirme yöntemleri onların kahveyi hazırlama şekli gibidir. Türk kahvesinin ünlenmesinin nedeni yukarıda da paylaştığın üzere Osmanlı'nın hakim olduğu topraklarla alakalı. Osmanlı sayesinde geniş topraklara yayılmıştır ama geleneksel hazırlama yöntemi Etiyopya'ya aittir. Tabii ufak tefek farklar var, burada da Hatice'ye değil, neticeye bakıyoruz :)
Bir kere Etiyopya da bitkiyi kaynatıp kahve diye içiyorlarmış ama biz öylemiyiz.? Bunun közü var cezvesi var telvesi var varda var Sjsjsj
Kahve bizim değil diye içmekten vazgeçmeyeceğim işte :)

Bir kere Etiyopya da bitkiyi kaynatıp kahve diye içiyorlarmış ama biz öylemiyiz.? Bunun közü var cezvesi var telvesi var varda var Sjsjsj
Kahve bizim değil diye içmekten vazgeçmeyeceğim işte :)

Hahaha iç tabii, bence de vazgeçme. Ama onlar da hemen hemen aynı şekilde sunuyorlar. Telveli falan. Fal bakıyorlar mı bilmiyorum ama :D

Hahaha iç tabii, bence de vazgeçme. Ama onlar da hemen hemen aynı şekilde sunuyorlar. Telveli falan. Fal bakıyorlar mı bilmiyorum ama :D

Biz gibi olmaz onlar şımartma şunları hem biz fal bakıyoruz kahve bahane fal şahane : D

Çok düşkünü değilim Türk kahvesinin, çaykoliğim ben.:)
Arkadaşlarla güzel bir sohbet ortamı varsa da hayır demiyorum, fal niyetine sadece.
Çay demir eksikliği yapıyor 3 bardaktan sonra kahveci Ol Asrevya ben yaparım sana kahveleri :)

Günde 2-3 fincan içerim. Tadını sevmem bir yana miskinliğimi çözüyor ayık kalıyorum :)

• Beğen
Tepkiler: ne
Geri