Türk kadınını diğer kadınlardan ayıran en belirgin özellikler

Konu sahibi son olarak 981 gün önce görüldü
Türk kadınını diğer kadınlardan ayıran en belirgin özellikler

Bence....uzaktan bakıldığında eğer bir başka kadını tepeden tırnağa yan gözle süzüyorsa işte o türk kadınıdır:hello:​

Anneliği ve vatanperverligi

Hepsi birer strateji uzmani. Kriz yonetimi konusunda da basarili buluyorum

Okumayı çok seviyorlar ama okuduklarını anlamıyorlar.

Filipinli bir tanıdığım vardı.Belki ondan bir örnek verebilirim.Fakir bir ülkede yaşamasına rağmen üç üniversite mezunu ve dört dil biliyordu.Kendini anlatırken lafı hiç dolandırmaz ne istediğini net bir şekilde ifade ederdi.Dedikodu, entirika ve buna benzer davranışları gereksiz ve lüzumsuz görürdü.Haklarını bilir, hesapçı düşüncelerden uzak bir kadındı.Savaşçı, mücadeleci ve inandığı doğruyu savunan biriydi.Ve yeminin bu kadar sık kullanılmasına anlam vermezdi. Bazen çevremdeki tanıdıklarla ondaki netliği karşılaştırdığımda, bizde eksik olan neydi? Diyordum.Yaşadığımız kültürün baskıcı tarafı mı bizim kadınlarımızı işe yaramaz şeylere iten? Ama onda da bizde olmayan bir soğukluk vardı.Gülerken bile insanı duraksatan bir samimiyet. Oysa bizim kadınlarımız anaç yanlarıyla, samimi ve merhametli taraflarıyla başkaydı. Eksi ve artı yanlarıyla her ülkenin kadınları kendince farklı elbette.Bizim eksilerimiz olduğu kadar onların da eksikleri hayli mevcuttu.

Filipinli bir tanıdığım vardı.Belki ondan bir örnek verebilirim.Fakir bir ülkede yaşamasına rağmen üç üniversite mezunu ve dört dil biliyordu.Kendini anlatırken lafı hiç dolandırmaz ne istediğini net bir şekilde ifade ederdi.Dedikodu, entirika ve buna benzer davranışları gereksiz ve lüzumsuz görürdü.Haklarını bilir, hesapçı düşüncelerden uzak bir kadındı.Savaşçı, mücadeleci ve inandığı doğruyu savunan biriydi.Ve yeminin bu kadar sık kullanılmasına anlam vermezdi. Bazen çevremdeki tanıdıklarla ondaki netliği karşılaştırdığımda, bizde eksik olan neydi? Diyordum.Yaşadığımız kültürün baskıcı tarafı mı bizim kadınlarımızı işe yaramaz şeylere iten? Ama onda da bizde olmayan bir soğukluk vardı.Gülerken bile insanı duraksatan bir samimiyet. Oysa bizim kadınlarımız anaç yanlarıyla, samimi ve merhametli taraflarıyla başkaydı. Eksi ve artı yanlarıyla her ülkenin kadınları kendince farklı elbette.Bizim eksilerimiz olduğu kadar onların da eksikleri hayli mevcuttu.

Benim yakın arkadaşlarımdan birisi Filipinli. Bir Türk’le evli, çocuğu var. Yaşam doludur. Çok iyi dansçı, eğlenmeyi sever onlar mizaç olarak zaten çok pozitif. Nettir o da , çekinmeden konuşursun lafı başka yerden almaz, ne bileyim kültür farkı heralde onunla vakit geçirmeyi seviyorum.

Fedakarlık ve zorluklara göğüs germek desemde genellemeleri ve kıyaslamaları sevmem biz ya da onlar diyerek.
Kadınlara mahsus bir özellik zaten söylediğim.

Türk kadını ifadesi önce Anadolu analarını çağrıştırıyor bende.Hani nasırlı elleri,köz yürekleri,özverileri,duaları,duyarlılıkları ile.Allah onlardan razı olsun.İmkansızlıkta destanlaşan yürekleri ile.
Bugün hangi avmden alışveriş yapsam,manikürüme kaç saat ayırsam,kimin dedikodusu ile lafazanlık yapsam,hangi barı turlasam ile özdeşleştiremedim bu yüzden.

Tepkilerini, duygularını ve düşüncelerini diğer milletin bayanlarına göre daha fazla ve net gösterebilmeleri

Geri