Türk insanının mutsuz olması

Konu sahibi son olarak 3039 gün önce görüldü
Sokakta, işte, hatta sanal ortamda bile hep bi huzursuzluk, gerginlik ile kendini belli eden gerçek. Bu gerçeğin farklı dayanak noktaları olabilir: İnsanımızın genel manada hayattan beklediklerini bulamamış olması belki en büyük faktör.

Madem bu kadar umutsuz vakalarsınız neden hala yaşamaya devam ediyorsunuz ki? Eckhart Tolle gibi "kendinizle yaşamak istemediğiniz" noktaya gelmeniz ve içinizdeki irade ile tanışmanız gerekiyor sanırım. Sizinle yaşamak istemeyen, size katlanamayan bu irade de nedir? Fark eden, izleyen, gözlemleyen, sizinle yaşamak isteyip istemediğine karar veren bu bilinç de kim, aslında siz kimsiniz?

Son söz; kahvedekiler ınının diyor, ınının ınının ınınının.

images

Başkalarını önemsemek en temel sebebi.

Hayattan beklentileri çokça fazla, idealleri oldukça üst çıtada ve insanlara hak ettiklerinden çok değer vermeleri, başkalarını olması gerwktiğinden çok önemsemeleri gibi bir çok neden sayabiliriz...

Ne olursa olsun yurdum insanı en iyisini hak eden bir insan profilidir...

Bilgi - İnanç - Eylem

şükürsüzdür , elindekinin kıymetini bilmiyordur.

çok hızlısınız
durup etrafınıza bakın biraz
sonra sakin sakin devam edersiniz

Çok kadın yok kadın dolayısıyla muzsuzluk demektir. Benim sıkıntım burada. Angut kuşu kadar olamadık yh.​

bazen dünya başıma yıkılmış gibi hissettiğim oluyor ama geçiyor sonra

şu sıçtığımın dünyasında
bi biz varız zaten
mutsuz olan

mutlu olmak için çok büyük beklentiye girmeyin mutlu olursunuz

Su için, D vitamini şart.
Kan değerleri de önemli.

Doyumsuzluğu bence.
Bknz. Çiftçi Pahom'un öyküsü

Geçmişteki zaferlerine bağlı kaldıkları, bağlı kalmayı öğrendikleri için mutsuzlar. Zaferlerimiz tarihin tozlu sayfalarında kaldı ve biz bu tozlu sayfalardan çıkmamakta diretiyoruz.

trajikomik hayatımdan enstantaneler sunduğum bir gün bir arkadaşım şöyle demişti: "çok mutsuz olduğunu söylüyorsun ama tırnakların hep ojeli."
ağlayan palyaço diye bi şey hiç duymamış galiba. :malumat:

insan saçma
karma daha saçma
seni yinede güzelsin

Geri