Türk Hükümeti İşidi Destekliyor mu ?

Konu sahibi son olarak 2607 gün önce görüldü
Sizce Türk Hükümeti işide destek veriyor mu ?

ilk önce Işid gibi bir yapının neye hizmet için kurulduğunu bilmeden bunu tartışmak sadece boş sözler olur çünkü bölgede çok fazla Ülke var petrol var bölgesel güç gösterisi daha bunun gibi pek çok şey var bir Ülkenin çıkarı yoksa bir oluşumu desteklemesi mantıksızdır olay en başta Işid ne için vardır sorusunu bulmak gerekir...

Işid henüz bu kadar çılgın bir topluluk değilken,henüz mini mini birler seviyesindeyken silah vs. türlü yardımı Suriye ve Esad'a karşı olacağı düşüncesiyle yaptığımızı düşünüyorum,çılgınlaştıktan sonra da bir süre kendilerine gerek 'terör örgütü' diyemeyerek,gerekse sözde cihatçıları tedavi ederek yardım ettik,destekledik.
Şimdiyse big daddy geldi ve bize yapmamız gerekeni söyledi.
Uslu bir çocuk olup,babamız ne derse onu yapacağız.

CHPnin katil Esedi destekledigi,
BDP- HDP nin PKK yi destekledigi gibi degildir buna inanin.

Hangimiz, Isid 300 pkkliyi kursuna dizdiginde bir oh cekmedi ???

Dün devlet büyüklerimizin "öfkeli gençler grubu" diye andığını, bugün abd terör örgütü diye bombalıyor. Hal böyleyken bir şeyler söylemek güç.
Uluslararası medya Türkiye Işide destek veriyor, diyor. Ülkemizin cumhurbaşkanı da "terörle mücadelede ulusal çıkarlarımızın gerektirdiği her türlü adım atılacaktır" diyor. Suyun renginin değiştiği şu günlerde siz dilediğiniz gibi yorlayın efendim.
Esad'a karşı savaştığı için Işid'i destekliyor, sonra Esad'ın yanında yer alıp Işid'le savaşıyor, derseniz haksız sayılmayacağınız gibi adına da stratejik derinlik, demeyi de unutmazsanız pek bir entelektüel görünürsünüz.
Ve fakat siz yine de çok zorlamayın efendim, karışık o işler. .p

Dünyadaki bütün terör örgütlerinin arkasında kesinlikli bir ülkenin gücü,desteği vardır.Ulusal baskıların arttığı şu günlerde IŞİD geldiği gibi hızlı bir şekilde çekilmesi belki yarın belki yarından da yakındır :)

resim tablosunun tamamını göremiyorken suçlamak saçma değil mi? keşke tamamını görebilecek seviyede olsak:)

Diğer bir saçmalık da diğer partileri konuşarak bir diğerini aklamaya çalışma gayreti. Partizanlığınız çürüsün. Her konuyu itinayla sağ, sol muhabbetine dönüştürmeye çalışmanızdan içimiz şişti.

Artık değil :) 49 rehine olayıyla da alakalı değil. Bir kaç km dibine kızıldenizden fırlatılan füzeler düşünce, neredeyse biz pkklıyız diyeceklerdi, ışıdçı değiliz!!! :) Nasıl olduysa artık!

Diğer bir saçmalık da diğer partileri konuşarak bir diğerini aklamaya çalışma gayreti. Partizanlığınız çürüsün. Her konuyu itinayla sağ, sol muhabbetine dönüştürmeye çalışmanızdan içimiz şişti.

futbol takımı tutar gibi bir particilik durumunu yaşıyoruz katılıyorum geniş bakmayı öğrenmeliyiz biraz Ülkece...

Birileri bize destek ver dedi destekledik

Simdi vur diyor
Vuracağız

Dansoz gibi olduk
Dis politika da tukurdugumuzu yalamaktan usanmadik
Ama hala dis politikamiz super diyen azimsanmayacak insan var

Isidin, PKKlilari, Esedin askerlerini öldürmesi zorunuza gitmemeli. Eger onlardan biri degilseniz tabiki.

PKKnin 40.000 e yakin insani sehit ettigini
Esedin 14 bini çocuk 500 bin kişiyi öldürdügünü biliyoruz.

Simdi Türk Hükumeti mi sorgulanmali, Yoksa bu katliamlari yapanlarla görüsen, can ciger olan Muhalefet mi ???

Ayrica birileri ISIDe Terörist denmedigini savunuyordu burada. daha gecen gün televizyonda Cumhurbaskani Erdogan Isid terör örgütü dedi.
Siz neyin kafasini yasiyorsunuz?
Nerenizden uyduruyorsunuz bu tür dedikodu ve iftiralari?

onu bunu boşverinde pkklıları biraz daha kestikten sonra bombalasalar işid i daha iyi . :)

Jesse James
"IŞİD dediğimiz yapı radikal, terörize gibi bir yapı olarak görülebilir. Ama oraya katılanlar arasında Türkler, Araplar, Kürtler vardır.*IŞİD terör örgütü değil öfkeden bir araya gelen reaksiyon". (Ağustos tarihli Ahmet Davutoğlu, şöyleşisinden)
Savunma demiyor sen yine savun fakat "Ali de Ayşe'nin saçını çekti ama" minvalinde bir yaklaşımla değil.

Scarlett Ohara

Kelime oyunlarina girerek Isidi savundugumu göstermeye calisma.
Ben ISidi savunmuyorum fakat senin Esedi yada PKKyi savundugun cok belli oluyor.
Nedense yazdiklarim, sende bir kendini savunma hissi uyandirmis.

O listeyi ben sana sunayim;
Suudi Arabistan 2.500
Fas 1.500
Rusya ve eski Sovyet Cumhuriyetleri 1.500
Ürdün 1.500
Lübnan 900
Fransa 700
Libya 600
Türkiye 400
Almanya 400
Mısır 360
Pakistan 330
Belçika 300
Avustralya 250
Cezayir 200
Hollanda 150
Kazakistan 150
Arnavutluk 140
İsrail/Filistin 120
Kosova 120
Jemen 110
ABD 100
Danimarka 100
İspanya 100
Çin 100
Sudan 100
İsveç 100
Somali 70
Kuveyt 70
Bosna Hersek 60
Avusturya 60
Endonezya 60
Ukrayna 50
İtalya 50
Norveç 50
İrlanda 30
Finlandiya 30
Kanada 30
Afganistan 25
Benim savundugum birsey var dogru.
Benim istedigim, Türkiye Cumhuriyetinde, Türk Milletinin huzuru ve refahi icin calisanlara bulasmayi kesmeniz. Yahu ne cok biliyoruz !
Basbakandan, MITden, ne biliim Askerden, Polisten daha mi iyi biliyoruz biz bu isleri de uygulanan GIZLI stratejileri sorguluyoruz.

Neyse, ben diyecegimi dedim.
Isidle isim olmaz, sana mutluluklar dilerim .sss

Bence sen de anlama güçlüğü var zira defalarca söyledim şurada hiç bir partinin görüşünü, ideolojisini beğenmiyor, desteklemiyorum diye. Haliyle onların desteklediğini iddia ettiğin oluşumları da desteklemiyorum. Hayır liberal de değilim. Objektif olabilme adına kendi ideolojimi kendim yaratıyorum, kime ne? .p (Büyüyünce hem ünlü hem de düşünür olacağım ben yah ss)
Senin çalışıyor dediklerini ben yaftalamıyorum mesela. Istiyorum ki fikirlerinle değil, bilgi ve birikimin ile bazı şeyleri savun. Normalde düzgün biri olarak tanımlayacağım seni, partizanlık yaparken görmek hoşuma gitmiyor, bil isterim.

bu aralar hiç takip etmiyorum ne oluyo ne bitiyo.

bilemeyecem.

Scarlett Ohara

Kelime oyunlarina girerek Isidi savundugumu göstermeye calisma.
Ben ISidi savunmuyorum fakat senin Esedi yada PKKyi savundugun cok belli oluyor.
Nedense yazdiklarim, sende bir kendini savunma hissi uyandirmis.

O listeyi ben sana sunayim;

Benim savundugum birsey var dogru.
Benim istedigim, Türkiye Cumhuriyetinde, Türk Milletinin huzuru ve refahi icin calisanlara bulasmayi kesmeniz. Yahu ne cok biliyoruz !
Basbakandan, MITden, ne biliim Askerden, Polisten daha mi iyi biliyoruz biz bu isleri de uygulanan GIZLI stratejileri sorguluyoruz.

Neyse, ben diyecegimi dedim.
Isidle isim olmaz, sana mutluluklar dilerim .sss

Bir ''gazeteci'' vardı. İsmi Rasim Ozan Kütahyalı. AKP'nin olağanüstü destekçilerinden, yardakçılarından.
Kendisine muhalif olan birçok kişiyi şerefsizlikle suçlar, bağırır çağırır.
Sizin mesajınızı görünce aklıma hep o adam geliyor.
Zıt düşünen herkesi Esedçi, PKK'lı vs. ilan etmekte üstünüze yok.

Zaten bu zihniyettir ki, kendisine muhalif olan herkesi terörle yargıladı ve bugün dünyada en çok ''teröristin barındığı ülke'' Türkiye oluverdi.

Bir kişiyi terörist ilan edebilirsiniz. Ama milyonlarca kişiyi terörist ilan etmek için, sözlerden fazlası gerekir.

Ah bir anlamak istesen cözülecek her sey de. Gerek yok diyorsun.

Partiler, Hükumet, Muhalefet, Genel baskanlar vs gelip gecici.
Önemli olan Ülkenin yasadigimiz andaki durumu.
Ve ben bu durumdan (eskiye nazaran binlerce kez) cok memnunum. Bunun partizanlikla hicbir alakasi olmadi, Ve ALLAH sahidimdir ( Sen Allahi sahit tutmanin ne oldugunu bilirmisin güzelim? ) olmayacak. Hicbir partiye üye degilim, fikirlerime en yakin olana oy veririm ve olay orada biter benim icin.

Birde;
şurada hiç bir partinin görüşünü, ideolojisini beğenmiyor, desteklemiyorum
dedin ya, en kral siyasetci senden olur aslinda .p

Istiyorum ki fikirlerinle değil, bilgi ve birikimin ile bazı şeyleri savun.
Burada bence düsünceni anlatim hatasi yapmissin cünkü yanlis oldu.
Fikirlerimin olusmasina en büyük destek, bilgim ve birikimimdir. Senin her seklin benim hosuma gidiyor, sende bunu bil isterim.

Geri