Türk Futbolu Hakkında

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Merhabalar,

Türk Futbolunda son dönemde yaşanan olaylar hakkında neler düşünüyorsunuz? Gerek kulüpler bazında Avrupa kupalarında alınan başarısız sonuçlar, gerek her lig maçı sonrası teknik direktörler ve yöneticilerin birbirileri, TFF ve hakemler hakkındaki zehir zemberek sözleri.

Türk Futbolunun son dönemde içinde bulunduğu bu kaos ortamı hakkındaki düşünceleriniz neler? Buna sebep olan etkenler neler?

Otoritesi sarsılmış TFF ve MHK Türk futbolunun acizliğinin, vasatlığının en önemli etkenidir, bugün büyük bir takımın oyuncusu hakeme alenen küfür edebiliyor, tehdit edebiliyor, ırkçılık yapabiliyor ve hala bu ülkede futbol oynayabiliyorsa bu yetkili mercilerin ne kadar taraflı veyahut yetersiz olduğunun ispatıdır hal böyle olunca hakemlerin üstünde ki baskıyı düşünüyorum, kadıköy desin 50 k fenerbahçe taraftarı var, sana küfür eden oyuncuyu atamıyorsun (atarsan mhk, tff içinde ki fener lobisi ebeni belleyecek) sonra diğer taraftar gruplarının, takım yöneticilerinin hakeme ve kurumlara olan saldırıları başlıyor bu sefer haftaya bu hakemler ve kurumlar o ağlayan tarafların gönlü olsun diye onların lehinde maç yönetilmesini sağlıyorlar ve tekrar bir kaos sonra loop'a düşüyoruz tabi ki.

Ve bir ülke düşünün TFF nin bünyesinde çalışan bir insan alenen video çekip bu ülkenin en büyük kulübüne küfür edebiliyor ve bu insan hala orada görev yapabiliyor... Ne zaman TFF nin başına futboldan anlayan, işi futbol olan bir başkan geçer o zaman bu ülke çok sevdiği oyun olan futbolda gerçekten biraz ilerlemeye başlar ve tabi ki MHK nın içinde ki babadan oğula muhabbetinin de bitmesi gerekiyor.

Herkes haksız bir Gs haklı sklj

Türk futbolunda siyaset bulaştı.İlk başta ondan kurtulmalı.
İşi bilen insanlar göreve devam etmeli.Profesyonel Sportif Direktörler olmalı.

Kulüp başkanları Dünya futbolunu takip etmeli ve günü kurtarmaya yönelik hamleler peşinden kurtulmalı.

Tüm klasmanlarda yabancı sınırını kaldırmak gerekli.Scouting sistemi gidip dünya'nın heryerinde yetenekli gelişime açık futbolcular araştırmalı ve onları Türk futboluna kazandırmalı.Ayrıca çok iyi reklam ve sponsorluk anlaşmaları içinde bulunmaları lazım.

Dünya futbolu artık parayi verip güzel futbolcu transfer edip başarılı olma dönemi bitti.Bunun yerine scouting ve sistem olayı geldi.Geçen sene CL yari final ve final oynayan takımlara bakınız.
Liverpool,Ajax,Tottenham ve Madrid.
Madrid'in sistemi olmadığı için Ajax'tan evinde 4 tane yedi.Adamlar A takımdada Paf takımındada yaş kategorili takımlarındada aynı futbolu oynuyorlar ve ezberletiyorlar.Alt yapıdan çıkartıp sattıkları futbolcuların parasıda cabası.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: X
İşte premier lig bu diyorum ve manchester city ben sizi tutuyorum.

Yüzlerce satır yazmaya gerek yok. Futbolun kaymağını da siyasiler yediği için bu durumda. Her yerde olduğu gibi torpil ile ve atanmış kişiler ile ancak bu kadar olur.

Merhaba Hatem konu basligi cidden tartisilmasi gereken bir konu, eline saglik.

Turk futbolunun en buyuk sorunu kesinlikle yoneticilerin yasal olarak sorumsuz yani hesap verici konumda olmamalaridir.

Assagida gonderdigim videoda Bilal’e anlatir gibi anlatmis Serdar Ali kluplerin nasil soyuldugunu. Vakit bulursaniz izleyin lütfen

https://youtu.be/o8WMchoEWEc

Simdi Turkiye’de ki 4 buyuk dahil hemen hemen butun klupler borc bataginda. Ben babami Altay spor yonetimine girmekten vazgeçirene kadar akla karayi sectim.Neden? Bakin mesela oyle bir soydular ki klubu en son ahcisina bile borc takmislardi, hali sahalari amigonun elindeydi felan, sonra ne oldu? Klup o borcla batirildi, amatorden baska bir klup kuruldu/ satin alindi 3. lige cikinca tekrar isim degistirildi cark islemeye devam.

Goztepe’ye, Malatyaspor’a da yaptilar bunu zamaninda simdi Gaziantep, Sakarya, Kocaeli felan bunlarda ayni yolu izledi, izleyecek.

Ne oldu peki borclar? Cak devlete gec, al alabilirsen. Adam Fenerbahce’yi 20 milyon dolar borcla aldi, 20 senede neredeyse 3 katrilyon borca soktu? ne hesap verdi? Elini kolunu sallayarak ahkam kesmeye devam ediyor.

Bu sekilde bir duzen icinde herhangi birseyin duzelmesi imkansiz.

Siyasetin futbola da girmesinden sonra birçok şey bozuldu.
Uzun uzun yazmaya gerek yok maalesef.
Kanunlar yetersiz. Adamın biri gelip dünya kadar borca takımı sokup temlik koyup gidiyor. Memlekette bi tane savcı hakim yok gerekeni yapacak. Kulüpleri devlet tarafından denetleyecek bir mekanizma yok.

Ve bir de ayrımcılık var
İstanbul takımları ayrı diğer anadolu takımlrı ayrı muamele görüyor. Avrupaya gidince gs Fb bjk köy takımları tokatlayıp gönderiyor. Oralarda yardım edecek hakem yok çünkü :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
  • Beğen
Tepkiler: X
türk futbolunda parası çok olan şampiyon oluyor 2010 dan beri bir bursa şampiyon oldu yazık

elin gavuru saha top oynamaya çıkıyorken, bizim danalar birbirlerine top oynatmamaya çalıştığı sürece bi [argo]bok[/argo] olmaz bizden.

mesela transfer ettiğimiz adamların videolarına bakıyorum, abi adam resmen dantel işler gibi işliyor rakipleri. bize geldi mi aynı adama bir bakıyorsun tık yok. neden çünkü bizim ligimizde oyun anlayışı rakibe oyun oynatmama üzerine kurulu. akışkan bir futbol anlayışımız (bkz: pürömiyer lig) yok maalesef. o yüzden de her şeyimiz tartışmalı oluyor.

Son düzenleme:
Geri