Türk Eğitim Sistemi Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
2014-2015 Eğitim öğretim yılının başlamasıyla sorunlar da patlak vermeye başladı.
En bariz örnel 70 kişilik sınıflar.
Her sene sınav sistemlerine getirilen değişiklikler, yapılandırmacılığın tam manasıyla sisteme yerleşememesi, kavranamaması, atanamayan öğretmenler, öğretmensiz kalan öğrenciler vs vs.
Eğitim sistemimizden memnun musunuz? Cevabınız hayırsa ne gibi yenilikler yapılabilir?

Türkiye de eğitim sistemi mi varmış?

Türün son örnekleri her Aman bizde. Biz öğrenci değil kukla yetiştiriyoruz. Biz bilgilenmek değil diploma istiyoruz. İşte Türkiye bu!

10701971_886260264750673_1698807453501635570_n.jpg

Ole bişi varmıymış ya ben yok biliyordum ilginç demek neymiş bir eytim sistemimiz varmış deneme yanılma tahtası misali gelen kişinin kafasına göre yaz boz yaptığı güya geleçek nesilleri yetiştiren bir kurum meb diye anılan devlet organı ama daha çok tv çoçuk sevmeden ileriye gidemeyen bakanlarım yönettiği bankamatik memurları :(

Haberlerde dinlemiştim, bir öğrenci velisi tweet atmıştı. Belki biraz abartılı yazmıştır; ama şu gerçek ki eğitim sistemimize göre sınıf mevcutları kalabalık.
Iste Türkiyede sorunlarin cikmasina, Iki ailenin birbirine girmelerine, sevgililerin ayrilmalarina en büyük sebep, bu tür abartilar, dedikodular degil mi?

Faydali tartismalar dilerim herkese.

Herkes yerine herkez yazan üniversite mezunu gördükten sonra gözümden gönlümden düşeli çok olmuştur.

Daha taze bir öğrenci olarak konuşuyorum.

Türkiye'de eğitim sistemi tamamen ticari oluşumları yani dershaneleri beslemektedir. Bu sınav sistemlerinde yapılan değişiklikler, öğrenci değil yarış atı yetiştirmeye çalışmaktan başka bir şey değildir. Bizler rekabete sokuluyoruz ve üniversite, lise sınavlarında sıralamaya sokulmaya çalışıyoruz. Bir öğrencinin ülkeye faydası olması tamamen Matematik veya Fizik derslerinden ibaret değildir. Proje tabanlı dersler muhakkak olmalıdır, öğrencileri test kitaplarına gömmek yerine, sosyal etkinliklerle besleyip, geleceğe dair umut izleri taşınabilir.

Eğitim sistemi ülkemizin bakış açıcısını kısıtlıyor, bugün okullara gittiğinizde, başlığa uygun olarak 70 kişilik sınıflarda öğrenci başarısı minumumlara indirgenir, gel gelelim sadece eğitim sistemiyle de kaynaklanmıyor. Zihniyet, kötü zihniyet eğitimin önünde ki en önemli engeldir. Ayrıca okul idari yönetimleri de öyle.

İnsanlar aileler, öğrenciler üniye girişe kadar dershanelere döktükleri paralar, bir şeyler olmasını istemeye çalıştıranlar.

Üniversite kapılarında açılan bölümlerde böyledir, insanları bir kaç bölüme yığarsanız, o bölümden ülke menfaati için verim alamazsınız. bknz: işsiz kalan üniversite mezunları

gel gelelim mevzuya, bu dediklerimizi zaten kimse dinlemeyecek. Ben en iyisimi bi çay koyayım.

Iste Türkiyede sorunlarin cikmasina, Iki ailenin birbirine girmelerine, sevgililerin ayrilmalarina en büyük sebep, bu tür abartilar, dedikodular degil mi?

Faydali tartismalar dilerim herkese.

Abartı ya da dedikodu; şu bir gerçek ki yapılandırmacı sınıfların kapasitesi taş çatlasa 20'dir. Burda bir liseye gideyim 35'in altında mevcut yok. Az olması gerekiyor, gerçek anlamda yapılandırmacı sistemden verimli çıktılar almak istiyorsak.

bildiğim şey; anadolu liselerinin 7 yıllık macerası bittiğinden beri ülkede ki eğitim sistemi (!) Berbat. Yerine yenisi ve daha iyisi gelen bir sistem var mı? Hayır tabii ki...
Neredeyse tek tip insan yetistirmek üzere programlı sistemleri sayesinde yakında toplumda herkes robot gibi olacak yeni nesil de görünen bu. Şu an bile neredeyse öyle. .

Yaklaşık birkaç yıl önce yeni bir paradigma arayışına girildi söyleydi böyleydi derken daha da karmaşık ve saşma sapan bir hal aldı sanki.
Bizde ki sistem bacasız fabrika gibi çalışıyor ögrenci hammadde, okul fabrika,öğretmen makina ve kazanılar yer ise ürün olarak görülmekte. Soru ve ezber odaklı mekanızmanın tamamen kaldırıp daha pratık yapıcı ve çözüm odaklı bir mekanızmanın getirilmesi gerekir.Resimde herşeyi anlatır nitelikte:)
PE5DW7.jpg

Keşke Tüm Sorun Sınıf Mevcudu Olsa
Bi Şekilde Halledilirdi

Hali Hazırda Bir Sistem Bile Yokken
Sınıf Mevcudu 10 olsa Ne Değişir

Geri