Türk dizileri

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Merhaba arkadaşlar, son zamanlarda fark ettim ki, bizim saçma bulduğumuz dizileri yabancılar aslında büyük bir ilgiyle izliyorlar. YouTube'a düştüğü anda Brezilyalılar, İspanyollar, Ruslar ve Araplar alt yazı istiyorlar. Sizce bizim beğenmediğimiz, ama onların beğendiği ne var bu dizilerde ? Sebebi nedir sizce ?

Muhtemelen Kültürel farklılıklar cezbedici gelmiş olabilir

Oyunculukları çekiyor olabilir hatta kendi ırklarına yakın benzer silüetleri de çekici bulup izlemek istiyorlar örneğin Burak özçivit Arap dünyası kadınlar bayılıyor çünkü araplara yakın bir görseli var esmer olarak diye düşünüyorum BEN

Hande erçeli de seviyorlar Araplar Jdkdkd oyunculuk 0, bence tip olarak beğeniyorlardır Jdkdkd kendileri çarşaflı dışında kadın yüzü göremedikleri için jsjdjdk

• Alkış
Tepkiler: ne
Bu bahsettigim aslinda Unlu oyuncularla degil kanal 7 dizilerinden bahsetmistim. Emanet, esaret gibi gunluk diziler

Rus kız arkadaşım var. Bir Türk dizisi izliyordu, hangisi hatırlamıyorum. Türk oyuncuların Rus'lardan daha iyi rol yaptığını söyledi

Memleket gibi düşünün. İnsan kendi memleketine sıradan ve bazen sıkıcı gözle bakar ama aynı şehre turist geldiğinde büyülenmiş gibi hareket eder. Türk dizilerinden sıkıldığımız için bize saçma gelen başkasına güzel geliyor olabilir. Kaldı ki YouTube'daki izleyici kitlesi her şeye rağmen azınlıktır ve genel bir ölçü olamaz. Bir dizi filmin altına gelip gelebilecek yorum sayısı aşağı yukarı bellidir ve atıyorum bütün Araplar Emanet izlemezler. Arap deyip geçmeyin. Adamların yabancı dil seviyesi, ekonomisi, yaşam tarzı falan malumunuz bizden ileride. İstediği zaman kupa finaline Madrid'e gidebilecek sıradan bir Arap kalkıp Kanal7 dizileriyle vakit kaybetmez. Rus olsun, Latin olsun her nerenin insanı olursa olsun Kanal7 dizisine düşüyorsa kesinlikle oranın Bayburtlusu Yozgatlısı falandır ve ölçü olamazlar. Öf yeter ne kadar çok yazdim ya sanki şey.

Yerli ya da yabancı hiçbir diziyi takip etmiyorum çünkü dizi izlemekten keyif alan birisi değilim.
Kore dizileri nasıl bizde talep görüyorsa başka ülkelerde de bizim diziler izleniyor olabilir.
Senaryo ilgilerini çekiyor veya başka bir kültürü daha yakından tanıma adına diye tahmin ediyorum.

Abartılı oyunculukların, insan doğasına aykırı şekilde dakikalarca bakışmaların ve klişelerin bol olduğu diziler maalesef.

Kanal 7 dizileri diyince bir durdum. Mantık bulamadım.

Oyuncu takibi de yapıyor olabilirler ancak dizi izlemek gerçekten de sabır işi ayrıca insanın çok boş vaktinin olması gerekiyor.

2000 lerin başındaki dizilerimiz çok güzeldi

Bu bahsettigim aslinda Unlu oyuncularla degil kanal 7 dizilerinden bahsetmistim. Emanet, esaret gibi gunluk diziler
Emanete bende bakiyordum. Tam yamanla teyzenin evlendigi bolumde biraktim. Alt yazilari girdunmu? Resmen butun bolumu cevirenler var muthis bir ilgi. Cunku eski ispanyol dizileeinin ask havasi var.

• Alkış
Tepkiler: W
bu işin sponsorlar, reklamlar derken epey getirisi oluyor ama esas kazanç arap ya da güney amerika ülkeleri gibi farklı ülkelerdeki dağıtımcı ya da yayıncılara işlerin satılmasıyla oluyor. bu sözleşmeleri bi de euro/dolar bazında düşünün. bu yüzden haftalıklarda inanılmaz para dönüyor. yapımcı da mevcut sıcak parayla daha rahat hareket edebiliyor. bunlar da belli kalitede işler demek.

haliyle bu durum kültür endüstrisi haline geldi. bollywood ve güney kore de bunu uyguluyor. -hollywood ya da avrupa'daki belli başlı yapımları saymazsak- dizilere türkiye'deki kadar bütçe ve emek harcanmıyor. yereldeki reyting bazı durumlarda ikinci planda dahi kalabiliyor.

mesela bir örnek vereyim: iki sezon olacak şekilde-toplamda 40 bölüm- çekilen, içinde bolca alkol, şiddet ve cinsellik olan bir haftalık, türkiye'de kırpıla kırpıla sadece 13 bölüm gösterilebiliyor. yapım firması hali hazırda satışını yapmış, rtük'le vs. de uğraşmak istemiyor. kafası rahat. dizi erkenden final yapıyor.

• Beğen
Tepkiler: W
turk dizileri aklima gelince ben ''bas agrisi ve tahammulsuzluk'' derim, onlar (aka yabancilar) ''muthis heyecanli, olayli, ask ve intikamli hikayeler voav cok tutkulu guzel/yakisikli oyuncular'' der. tabii ki bir kac eski turk dizileri haric, cogu cok.. salakca.

Türk dizilerinin mucidi Brazilyalılar. Bir zamanlar biz de Köle İzahura falan izlerdik. Dizi bitince diziye doyamamış olmalıyız ki, kendimiz yapmaya başladık. Onların beğenmeleri, bu açıdan bakılınca doğal. Rus kızları da Türk erkeklerine bayılır (biz de onlara). Avrupa için bir şey diyemem. Ama yeğenim Muhteşem yüzyıl^a bayılırmış, çünkü hayalindeki Prenses kıyafetlerini ve takılarını orada keşf etmiş. Ben CSİ Miami izlerdim bir zamanlar. Hatta Sinema'dan çıkıp, acaele ile eve diziye yetişmeye çalışırken kendimi bir gün yakaladım, ve o günden sonra bu bağımlılıktan kurtulmaya karar verdim. Artık dizi falan izlemiyorum.

Dizi , hadi yuvarlayayım, Türk dizisi izleyenin şeye sürülecek aklı yoktur. Bu moronluğu kaç yıldır kendinize yapıyorsunuz acaba?

Geri