Türk bilim insanından iddia: Yer çekimi yok

Konu sahibi son olarak 13 gün önce görüldü
Konuyla ne kadar ilintili bilmiyorum ama yaran youtube başlıkları konusunu bulamadığımdan mütevellit buraya atıyorum.

bir ara gök itmesi diyorlardı : /

"yer çekimi varsa uçak nasıl uçuyor" demesini bekledim ama "kozmik itim gücü var" dedi. ikna oldum. ve zıplamaya başladım.

Yer çekiminin olmadığına yıllarca kafa yormuş ve en sonunda da kendini ikna etmiş anlaşılan...
Bir düşünceye bu kadar ısrarlı şekilde takılıp kalırsanız, kafanızda kurduklarınızı bir süre sonra gerçek sanmaya başlayabilirsiniz.

Video'da Aydın Özoğlu'nun dediklerinin içeriğinden daha da önemlisi aslında varsayımı: son yüz yılda dünya üzerinde yaşamış bütün fizikçilerin yanıldığını, doğrusunu da kendisinin bulduğunu iddia ediyor.
Diyelim ki kendisi haklı, ve bütük fizikçilerin yanılıp kendisinin doğrusunu keşfettiği bir durum var. İlk soracağımız soru şu: bu yeni açıklama hangi problemi çözüyor? Eskiden Newton'un kütleçekim kanunlarını kullanıyorduk, fakat bu kanunların yetmediği bir yer vardı: Merkür'ün yörüngesi. Einstein alternatif bir açıklamayla kütleçekimini çözdü, ve onun teorisi Merkür'ün yörüngesini açıklayabiliyor. Eğer Aydın Özoğlu da Einstein'ın teorisinin açıklayamadığı bir şeyi kendi teorisiyle açıklayabiliyorsa, yarın bir gün de onun teorisini kullanırız (fakat elbette ki böyle bir şey yok).
Sözlerle yer çekmiyor gök itiyor demenin hiçbir faydası yok (bu arada başka sebeplerden dolayı da hatalı), ayrıca videosunda başka hataları da var (evrenin dolu olması gerektiğini, yoksa dalgaların yayılamayacağını söylüyor: bu 19. yüzyıldaki ether teorisinin aynısı, 1887'de yanlış olduğu ispatlandı 1907'de de nobel aldılar).

Abi ben bir ara "uzaya insanlar cikamaz gokkubbenin yukarisi su doludur, uzay tamamen sularla kapli" yazan bir dayı görmüştüm. Ve bulundugu grupta ki sarikli cubbeli hocalar da bunu destekliyorlardı. Sanırım yer cekimi ve benzere doğa yasasını kabul ettiklerinde ya da bilim ile ilgili şeyler söylendiğinde dinden cikacaklari ogretiliyor bu insanlara.

Geri