Türban

Konu sahibi son olarak 2410 gün önce görüldü
Erdoğan’ın dediği gibi benim baş örtülü bacılarıma saldırdılar deri pantolonlu kırbaçlı

Bu çekiçali de ortaya bir laf atıp, ortalığı karıştırıp gidiyor her seferinde.

Kamuda turban yasaginin her zaman savunucusu oldum, her zaman da olurum. Bu yasagin sacma olan tek tarafi universitelerde de uygulanmasiydi. Resit sayilacak yasa gelmis, egitim hakki kazanmis bir bireyin dini bir sembolle orada bulunmasinin herhangi bir mahsuru yok cunku sadece kendisini temsil ediyor. Evet turban bir dini semboldur, bunu soyle aciklayabiliriz: takildigi zaman kisinin inancini, kutsalini belli eder. Hatta baglanma sekline gore mezhebini anlamak bile mumkun oluyor. Bu sadece turban icin gecerli degildir, sarik ve cubbe de bu kategoridedir. Tam zittini alirsak; kisinin ateist oldugunu veya baska herhangi bir dine mensup oldugunu belli eden sembollerle kamu temsili yapmasi da dogru degildir. Herkes mumkun mertebe bunlardan sakinmakla mukelleftir. Ki o kisinin adalet saglayacagina olan inanc sarsilmasin. Cunku kamu isleri genelde adil olabilmekle alakalidir, devleti temsilen vatandasa "esit" sartlarda yaklasmak birincil onceliktir.

Simdi benim mahkemelik oldugum bir vatandas var, bu vatandas inancli turbanli bir hanim, bense giyimimle kusamimla, tarzimla konusmamla pek de inancli olmadigi belli olan biriyim ve bu davanin hakimi/savcisi da yine turbanli bir hanimefendi. Din ve inanc bu kadar baskinken, yapilan her iste bir "Allah rizasi" araniyorken, bu hanimefendinin adaletli yaklasacagina inancimi nasil koruyabilirim? Veya tam tersini dusunun: hakim savci 40 yillik Allahsiz ve bunu ilk goruste belli edecek bir seye sahip, davalilardan biri de turbanli bir hanimefendi. O hanimefendi o inancini nasil koruyabilir?

Bunun kamusal alanda 1000 tane daha ornegi cikarilabilir. Sorun kimin sacini basini gostermemek icin ne taktigi degil, taktigi seyin ne ifade ettigi.

evde saci acik olan bi benim geri kalani turbanli ancak kizdigim bi durum var. simdiki turbanlilara bakiyorum kafalarina boyle yatak odasi perdesini sarmislar gibi kocaman oluyo allah gunah yazmasin jurasik parktaki su dinazora benziyolar.

C-abovPW0AAZ_YY.jpg:large

Kışkırtıcı olmamakla birlikte herkes istediği gibi giyinebilir. Artık Çin Cumhuriyetinde bile kıyafet dayatması yok. Eskiden tümü lacivert ve yakasız giyinirdi. Tıpkı Mao resimlerinde görebileceğiniz gibi. biz de asıl sorun, kışkırtılmaya hazır olan bir kesim var ve havadan nem kapıyorlar. Karl Marx'ın da sakalı vardı. Ne var yani ? Adam şimdi islamcı mı oldu ?

Sen simdi niye bu ordinary bi bayanin fotosunu paylasmissin ne alaka???
Devir/cag ne olmus hala turbanmi dert yada soz konusu?

Cahil ve yobazsin baska bisey yok ortada

Herkeşin hayatına kimse karışamaz!

[YOUTUBE]UvwEvDM7UAs[/YOUTUBE]

Bu da ayrı bi deli.
Tarzını Red kişisine benzettim o da böyle giriş gelişme ve sonuç olarak 3 ayrı bölümde saçmalardı.
Kardeşim konuyu ben mi açmışım yazıyı ben mi yazmışım da saçma sapan şeyler sıralamışsın.
Sana oturup da kapanma kavramının geçirdiği evrimi, ne hale geldiğini anlatamayacağım hiç.

Git biraz İsmail Türüt dinle ve gevşe.

Foruma 1 yildir giremedim, Devrem hala unutamamis beni sayikliyor. Ona hersey her konu beni hatirlatiyor. Naber birader sen hala ölmedin mi :liv: Kiz olsam inan sana asik olurdum hee.

Geri