Tüp Mide Ameliyatı Hakkında

Konu sahibi son olarak 3579 gün önce görüldü
Öncelikle son günlerde çok artan bu ameliyatı bir ameliyatlı olarak vücut kitle indexi VKİ yüksek olanların olması gerektiğini düşünenlerdenim.Ameliyat öncesi karaciğerdeki yağı azaltmak için diyet yapmalı ameliyat sonrası besin evrelerine dikkatlice uyulmalıdır.1.evre sıvı evresi (ilk 15 gün su,komposto,et suyu) 2.evre püre evresi (kabak,patates püreleri,çorbalar) 3.evre yumuşak katı evresi (taneli yiyecekler( 4.evre katı evresidir.4.evrede mutlak pozisyonda PROTEİN alınmalıdır.ilk 15 gün hafif tempolu yürüyüş 15 gün sonunda hızlı tempolu yürüyüş 1.ay sonunda yüzme 3.ay sonunda plates ve 6.aydan sonra ağır spor aktiviteleri mutlaka yapılmalıdır.Yani ben ameliyat oldum işim bitti zayıflıcam demiyoruz.Ameliyat sonrası ciddi dikkat ve kontrol istiyor.

Zor bir süreç , duyduğuma göre ameliyat sonrası mide yeni doğmuş bir bebegınki gibi oluyormuş. Cidden zor , Allah yardimciniz olsun

Teşekkür ederim Amber evet mide 150 ml.lik bir bardak kdr oluyor tıpkı yenidoğan gibi çok teşekkür ederim tekrardan

Spora yazılmanın keyfi içinde iş çıkışı spor salonunda aldım soluğu.Tabii heyecan var hayatımda ilkokul ve ortaokulda oynadığım basketbol ve voleybolu saymazsak hiç spor deneyimim olmamıştı.Biraz korku biraz da heyecanla tuttum yolu.Biran evvel spor şarttı hem kilo vermek için hem de sarkmalarımın toplanması için.Spor salonuna gittiğimde hocam çok iyi davrandı sağolsun.Portakal Spor Salonu sadece bayanlara özel.Ve sadece bayanların gücünün yettiği aletler,plates,zumba,aerobik vs.Tabi ben 2.5 aylık ameliyatlı biri olarak yürüyüş bandı ve plates seçeneğini kullanıyorum ilk 6 aya kadar.Neyse koşu bandında yarım saat ilk düşük sonra hızlı tempo ile yürüdüm.Akabinde minder ile plates çalışmaları yaptık.Yanlız bu çalışmaları grupla yaptığımız için genel itibari ile şunu anladım.Gerçekten hareketi sevmeyen bir toplumuz.Kilomuzun en önemli nedeni.Gördüğüm manzaraya şaşırdım.Gencecik 18 yaşındaki kızlarımız bile obez ve hareket edemiyorlar.Bu durum ciddi anlamda ilerki dönemlerde sıkıntı.Kilolu bir toplum da doğurganlık da azalır.Bayanlarda rahim de yağlanma Polikistik over denilen kisler oluşmasıyla gebe kalma oranı düşer aynı zaman da adet düzensizliği gibi de bir çok etkileri vardır.

Şunu anladım ki Atalarımız hiç bir şeyi boşa söylememiş "Nerde Hareket Orada Bereket" Evet öyleo.Spor yapan ile yapmayan arasındaki fark ise şişmanlık.Ne kadar hareket etmemiz gerektiğini unuttuk bilgisayar başındaki işlerimiz,oturmaya yönelik hep eylemlerimiz.Bugün bir karar alın unutmayın ilk başarı karardır.Kararınızı verdikten sonra gerisi gelecektir.İnatla obez bir toplum yerine zayıf kendinden emin,sağlıklı,mutlu ve hür toplum olmaya yönelip bolca hareket yürüyüş spor yapalım.

Geri