Tuncel Kurtiz'i Kaybettik!

Konu sahibi son olarak 966 gün önce görüldü
20620894.jpg

Türk sinemasının ve tiyatronun yaşayan en önemli isimlerinden Tuncel Kurtiz yaşama veda etti. Son bir saat içerisinde önce sosyal medyaya ardından internet haber sitelerine düşen haber sanat camiasında şok etkisi yaratmış durumda. Evinde vefat ettiği tahmin edilen Kurtiz'in ölüm nedeni konusunda çeşitli bilgiler de gelmeye devam ediyor.
1970'li yıllarda çekilen toplumsal gerçekçi Hudutların Kanunu, Umut, Otobüs, Sürü, Bereketli Topraklar Üzerinde gibi önemli yapımlar yer alan Tuncel Kurtiz 1936 Bilecik doğumluydu. Sinemada en son Mutlu Aile Defteri filmiyle izlediğimiz Kurtiz Muhteşem Yüzyıl dizisinde de Ebu Suud Efendi karakterine hayat veriyordu.
Tuncel Kurtiz'e Tanrı'dan rahmet, yakınlarına ve sinema camiasına baş sağlığı diliyoruz.

Allah Rahmet eylesin. Belgesel seslendirmeleri harikaydı.

bknz: Human Planet Ya da Home anımsayamadım...

Allah Rahmet Eylesin İnşAllah ...

Çok severdim, bi yakınımı kaybetmiş gibiyim. Ezel dizisini sırf kendisi için izlerdim. Bütün yeğenlerin başı sağolsun :( Mekanı cennet toprağı bol olsun..

Ben de çok severdim kendisini. Sol görüşlülüğü ile tanıdım her zaman. Büyük bir ustaydı. Devrimciydi. Genelde Yılmaz Güney ile beraber anılırdı. Bir defasında karşılaşmıştım kendisi ile. Ona bakınca gençliğimden utanmıştım. çünkü bana ve benim gibilere taş çıkartacak kadar dinamikti. Yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Bu da en sevdiğim videolarından biri:

Grup Yorum 25. Yıl Tuncel Kurtiz - Suavi Geçit Yok İsyan var. - YouTube

Çok büyük oyuncuydu. Çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin.

Sabah Öğrendiğimde Çok üzüldüm,Allah Rahmet Eylesin. Ailesine Ve yakınlarına Sabır Diliyorum

Geri