Tulpen

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Rivayete gore Osmanli doneminde Hollandali'nin biri Edirneden gecerken tulbetinin uzerine lale takmis birini goruyor ve "bu ne" diye esaret ediyor. Cevap olarak "tulbent" aliyor. Tulbentin Hollandacaya tulpen olarak gecis hikayesi bu sekildeymis.... Alin bu bilgiyi ne yaparsaniz yapinm..

Oya işlemeli tülbentleri turistler çok severek satın alıyorlar. Turistik yerlerin yakınında mutlaka tülbent satan birileri vardır ve turistlerin çok ilgisini çekiyor.

W sayesinde bu hikayeyi de öğrenmiş olduk.:)

En onemli ayrintiyi yazmayi unuttum tulpen lale demek efenim

Oya işlemeli tülbentleri turistler çok severek satın alıyorlar. Turistik yerlerin yakınında mutlaka tülbent satan birileri vardır ve turistlerin çok ilgisini çekiyor.

W sayesinde bu hikayeyi de öğrenmiş olduk.:)
Hollanda kelimesi de bizim tdk'ya yanlis anlasilmayla gecmis bu sekilde. Holland bolgesindeki denizciler Turkiye'ye geldiginde nerden geliyorsun diye sorduklarinda "Holland" demisler. Oysaki Holland Nederland'in bir bolgesi. Biz de almisiz ulke ismi olarak yerlestirmisiz TDK'ya...

En onemli ayrintiyi yazmayi unuttum tulpen lale demek efenim
Latince adından almış galiba: Tulipa

Tülbent ile iyi denk gelmiş ancak ben tesadüflere inanmam, her olayın mutlaka bir sebebi vardır.

Lefty hanimcim niye simdi rivayet edenleri yalanliyorsunuz..........1 kerecik inanin......
Yalanlamak değil, tesadüf gibi görünen altında anlamlı bir sebep vardır demek istedim.:)

• Öpücük
Tepkiler: W
Şimdi bu bilgilerle oturum alır mıyız alamaz mıyız ? Ben Neydirlandt diye bütün harflerin üzerine basa basa söylerim sıkıntı yok.

Geri