Tüketici hakları hakkında

Konu sahibi son olarak 3349 gün önce görüldü
dostlar selamlar.. 3 ay önce telefon almıştım.
telefonu aldığım gün telefonda sorun varmış ve ben bunu ilk günden farkettim.

aldığım yere götürdüm ve teknik servise yollattım. teknik servisten geldikten sonra aynı sorun devam etti.
telefonu bir kez daha yolladım ve yaptıkları sadece telefonun yazılımını yenilemek yani format atmak oldu,servisten geldiğinde aynı sorun devam etti.

telefonu tam 3 kez teknik servise yolladım ve son olarak bu ayın 3'ünde 4.kez yollamış oldum,telefon şuan teknik serviste ayrıca şunuda belirteyim telefonu son yolladığımda para iadesi istediğimi belirttim.

telefonumu internet üzerinden takip ediyorum ve telefonun para iadesi değilde,yenisini göndereceklerini belirtmişler.

sizlere sorum şu;
telefonum şimdiye kadar elimde olması gerekirdi son teknik servise yolladığım günden bu yana hemen hemen 1 ay geçti ve yasal olarak şuan ben haklıyım. sizce ne yapsam? tüketici haklarına gidip dava açtırıp para iadesi mi yaptırsam yoksa biraz daha bekliyip telefonun yenisini mi alsam?

Aslında firmayı biraz sıkıştırsan ve şöyle yapcam böyle yapcam dersen o an istediklerinin hepsini bir bir yerine getirirler.

Telefonu internetten mi aldın ?

Aslında firmayı biraz sıkıştırsan ve şöyle yapcam böyle yapcam dersen o an istediklerinin hepsini bir bir yerine getirirler.

Telefonu internetten mi aldın ?

dostum arayıp çekcektim fırçayı da mahsus hiç karışmadım. firmalar 23 iş gününde mal'ı yeniden iade etmek zorundalar,ve şuan 23 iş gününü geçti. ben konuya ayın 3'ünde verdim yazdım ama faturalara baktım geçen ayın 24'ünde yollamışım yani hemen hemen 1 ay oldu.

şuan gidip tüketici haklarına dava açtırsam para iadesi alabilirim de 1 ayda onun için bekleyeceğim.. acaba para iadesi mi yaptırsam yoksa yeni gelecek telefonu alıp kabullensem mi diye düşünüyorum :)

dostum arayıp çekcektim fırçayı da mahsus hiç karışmadım. firmalar 23 iş gününde mal'ı yeniden iade etmek zorundalar,ve şuan 23 iş gününü geçti. ben konuya ayın 3'ünde verdim yazdım ama faturalara baktım geçen ayın 24'ünde yollamışım yani hemen hemen 1 ay oldu.

şuan gidip tüketici haklarına dava açtırsam para iadesi alabilirim de 1 ayda onun için bekleyeceğim.. acaba para iadesi mi yaptırsam yoksa yeni gelecek telefonu alıp kabullensem mi diye düşünüyorum :)

23 iş gününü geçtiği günün ertesinde sana yeni bir telefon tahsis etmiş olmaları gerekmekteydi.
Ama sen kafana hangisi yatıyor ve hangisi uygunsa onu yap.
Parasını almak işine daha çok yarayacaksa para iadesi de isteyebilir farklı bir telefon da alabilirsin.

23 iş gününü geçtiği günün ertesinde sana yeni bir telefon tahsis etmiş olmaları gerekmekteydi.
Ama sen kafana hangisi yatıyor ve hangisi uygunsa onu yap.
Parasını almak işine daha çok yarayacaksa para iadesi de isteyebilir farklı bir telefon da alabilirsin.

acaba tüketici hakları para iadesi içinde bi kaç ay uğraştırır mı bilgin var mı?
şimdi birde onla uğraşmak istemiyorum. 3 aydır adam gibi telefonumu kullanamadım tabiri caizse paramla rezil oldum.

Telefonu internetten aldıysan bu zaman dilimi uzayabilir ..

net pa internet üzerinden yapılan alışverişlerin garanti iadesi değil miydi?

Yok değil.
Ya netpa yada genpa idi.
Hani diyeceğim garantisi distribütör değilse pek fazla sorun yaşayacağını sanmıyorum.
Distribütör garantili telefonlarda fazla sorun yaşanıyor.
1. pek kaliteli olmuyor
2. garantileri o kadar verimli olmuyor
3. gönderdiğin telefon geri gelmiyor
4. yenisini gönderiyorlar fakat eskisinden bir farkı olmuyor
5. insana fazlasıyla işkence yapıyorlar.

Arkadaşım telefon aldı ve aynı bu şekilde ilerledi herşeyi.
En sonunda mahkemeye verdi
2 ay mahkemesi sürdü.

Yok değil.
Ya netpa yada genpa idi.
Hani diyeceğim garantisi distribütör değilse pek fazla sorun yaşayacağını sanmıyorum.
Distribütör garantili telefonlarda fazla sorun yaşanıyor.
1. pek kaliteli olmuyor
2. garantileri o kadar verimli olmuyor
3. gönderdiğin telefon geri gelmiyor
4. yenisini gönderiyorlar fakat eskisinden bir farkı olmuyor
5. insana fazlasıyla işkence yapıyorlar.

Arkadaşım telefon aldı ve aynı bu şekilde ilerledi herşeyi.
En sonunda mahkemeye verdi
2 ay mahkemesi sürdü.

ne için mahkemeye verdi para iadesi için mi yoksa ürünün yenisini mi istedi?

Parasın iadesi için.
Her halükarda yine eziyet çeken sen oluyorsun.

aynen yau sorma. şirketin ismini de vereyim de bi şey almaya kalkanlar teknik servisinin ismini cismini iyice araştırsın 3 aydır uğraşıyorum. şirketin ismi KVK,bi şey alırken sakın bu şirkete düşmeyin yoksa işiniz var :D

Sözleşmede yazar 1 ay telefonun eline geçmesse dava açabilirsin hklı olarak paranıda alırsın. Yalnız senin yerinde olsam mahkemelerle hiç uğraşmam. Savcılığa suç duyurusunda bulunucaksın. Eğer savcı ciddiye alırsa dava açılır ve mahkeme tek celseyle bitmez en az 1 senen gider. Onun yerine bekleyip yeni bir telefonu almak.

Sözleşmede yazar 1 ay telefonun eline geçmesse dava açabilirsin hklı olarak paranıda alırsın. Yalnız senin yerinde olsam mahkemelerle hiç uğraşmam. Savcılığa suç duyurusunda bulunucaksın. Eğer savcı ciddiye alırsa dava açılır ve mahkeme tek celseyle bitmez en az 1 senen gider. Onun yerine bekleyip yeni bir telefonu almak.

nasıl dostum,şuan tüketici haklarına para iadesi için dava açtırsak 1 yıl mı bekliycez?

aynen bende duymuştum böyle bir şey doğru diyosun... en iyisi gelen telefonu almak sanırım yau :D

Tek telefon için değil eğer bi olayınız varsa ağır ceza gibi sebeplere yol açıyorsa adliyeye başvurun. Sulh veya asliye ceza mahkemelerine düşücek olan küçük sebepleriniz varsa hiç adliyeyle sorununuzu çözmeyin. Çok bekletirler. :) Onun yerine taraflar kendi aralarında anlaşmaları daha mantıklı. :)

Tek telefon için değil eğer bi olayınız varsa ağır ceza gibi sebeplere yol açıyorsa adliyeye başvurun. Sulh veya asliye ceza mahkemelerine düşücek olan küçük sebepleriniz varsa hiç adliyeyle sorununuzu çözmeyin. Çok bekletirler. :) Onun yerine taraflar kendi aralarında anlaşmaları daha mantıklı. :)

evet... n'apalım bekliycez artık.. fikirleriniz için sana ve KaranLIK'a çok teşekkür ettim :)

Geri