Tukenmislik Sendromu

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
Ozellikle mesleki tukenmislik sendromu kisinin kendisine buyuk hedefler koyup, bunlari basaramadiginda ortaya cikan bir sendromdur. Kiside buyuk hayal kirikligi ve enerji cokusu yasanir. Baska alanlarda da gorulmesi mumkundur. Kisaca herseyden bezmislik, bayginlik olarak da gorulebilir. Insan, hayata karsi buyuk bir isteksizlik duymaya baslar.

Zamanla insanlara karsi duyarsizlik artar. Empati yetenegi azalir, ani sinirlenmeler, tahammulsuzlukle baslayan surec, yalnizliga ve depresyona kadar buyuyebilir.

Kimlerde gorulur?
1- Doktorlar, saglik calisanlari
2- Ogretmenler
3- Kronik hastaligi veya fiziksel engeli olanlar
4- Hasta veya engelli insanlara bakim verenler
5- Baski, engellenme, kitlik, siddete maruz kosullarda uzun sure yasamak zorunda kalanlar

Eksisozlukten de bir entry ile bitireyim:

""ay allam motivasyonum dustu, ise gelmek istemiyorum, hep uykum var, hep basim agriyo" diye hayiflanirken kesfettigim, bu sayede dunyada benim gibi bir suru insan oldugunu farkettigim ve durumun "tembellik" disinda bir seyle aciklanabiliyor olmasina sevindigim sendrom. yasasin tembel degil, tukenmisim ben dostlar. "

Henuz, bu durumdan nasil cikilabilecegine dair, dise dokunur yararli bir onerinin bulunmadigini da konuyu arastirirken ogrenmis oldum .p

Geri