Tükenmişlik Sendromu

Konu sahibi son olarak 3281 gün önce görüldü
Insanin yaşadığı hayal kırıklığı ve yorgunluklari sonucu artık çevresine karşı duyarsız,agresif ve enerjisinin tükendiğini hissetmesi(hatta hissedememesi)
Memnuniyetsiz ve isteksiz bir ruh halini yaşattığı söylenir.

Bknz: modern çağın hastalıkları.

yeni nesilin hastalığı tükenmişlik değil şükürsüzlük ;d

Unlu ya da zengin hastaligi bize gelmez ;p ajsgsgsjs

Yoğun iş temposu ve çalışma koşullarının ağırlığının getirebileceği durum. Öyle ki her gün rutin olarak yaptığınız işler bir süre sonra yorucu gelmeye başlar. Hiçbir şey yapmak istememe ve her şeyden uzaklaşmak istemek olarak da vücut bulabilir. Buradan bazı öneriler sunmak isterdim ama atalarımızın dediği gibi ; kelin merhemi olsa kendine sürer.

Dalga gectigim bi hastalikti birebir yasadim hemde dibine kadar. Duzelmeniz zaman aliyor.
Canim kanim dediginiz insana bile hissizlesiyorsunuz ama iste hastalik anlayan anliyor anlamayan anlamiyor. Ve oylr biseyki bu illet sizi siz olmaktan cikariyor herkesi dusmqn belliyorsunuz. Kendinize geldiginizde hayatiniz kaymis olabiliyor aman ha dikkat edin oyle komediye alinacak bi rahatsiz degil bu:/

Sektör değiştirmeme sebep olan durum :/ Hala kalıntılarını hissederim.

Bir tutam mevcut hayatımda. Ağlasan olmuyor,gülsen olmuyor.
Gık deseler öldüresin geliyor çevrendekileri,garipleşiyorsun. Kendine tahammülün bile kalmıyor.

Dibimde her zaman bi parça bırakıyom o yüzden tükenmiyo xd

Kiralık Aşk dizindeki Defne de tükenmiş diye görmüştüm doğru mudur bilemem :P

Ben bunu hep yaz başında yaşıyorum tatile gidiyorum geçiyor.

nazık hikmet yaşadaydı güzel günler göreceğiz şiirinin üstünü karalardı tüketmesekte dibini sıyırıyorum beni küllerimden doğursun şarkısı benden bana gelsin

Uzun süreli yoğun strese maruz kalan insanlarda,günlük beklentilerin karşılanmaması hali.
Stresin dozu kişilik özelliklerine uygunsa hareketlilik, enerji yoğunsa, tükenmişlik olarak geri dönüşen bir sendrom.

Bende yasiyorum ara ara

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Daha çok yaptığı işin ağırlığını kaldıramayan kişilerde oluşan rahatsızlıktır.

Geri