Tükenmiş sendromu

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Sezenin tabiri ile yazdım))
Tükenmişlik sendromu suan herkeste ve kimisi intiharı düşünüyor kimisi boşvermis hayattan tat almıyor ne olacak halimiz ne olur yani

Tükenmiş hali bile güldürüyor ya kjkjkh kıyamam

@Sezen ‘cim hayatımızın belli dönemlerinde yaşarız bu tarz duygusal sendromlar çok kafaya takmamak gerekiyor iyi düşün iyi olsun her şey <33

Hazirsaniz bende Tükeniyorum ?
Şaka şaka çok bekleyin Sjsjsj

Türkiye'ye genç girişimci Meryem Uzerli tarafından Avrupa'dan ithal edilerek getirilmiş sendrom. Halk arasındaki adı Hürrem hastalığıdır. Rus halkı arasındaki adı Moskof Cariye hastalığıdır. Hollanda halkı bu konuya ne diyor bilmiyorum, takip edemedim.

Mesela birilerinin bu rahatsızlığa yakalandığını görünce kimse önemsemez. Bi çay iç geçer dememek için zor tutarlar kendilerini. Hatta bu rahatsızlığa hiç yakalanmayacaklarını düşünürler. Fakat yakalanacaklar. Türkiye'de yaşayan herkes bunu er yada geç yaşayacak. Parça ismini vermediğim halde Sezen Aksu'nun o parçasını daha iyi anlayacaklar.

Bir sabah kahvaltıya kalktım, çatalı elime aldım, içime gelen o garip hisle "yoruldum" deyip çatalı bırakıp yatmaya gittim. Bunu hayatımda bir kere yaşadım ve zor bir andı. Tamam da bunu her gün yaşayan var. Hani bu sendrom kapsamına dahil mi bilmiyorum ama değilse ayıp ederler.

Bu kadar yazıp çizmek elbette fazla iddialı ama daha bunun içten yanmalı hali var. Allah'tan uzman değiliz de fütursuzca yazabiliyoruz. Eee, doktorlar ne bilir ciğerun acisini...

An itibari ile Demet evgar da tutulmuş ve ağlıyormus sürekli

Tükenmişlik denildiğinde bu parçadan az da olsa dinlemen lazım..
Gizli sokaklarına daldım ömrümün,şahidi oldu ise iki gözümün gördüğünün,çokları var farkında değil öldüğünün..

• sarılma
Tepkiler: ne
Eski bir telefonunuz varsa, bataryası tükenmişse, dolu gibi görünür ama konuşmanızın yarısında telefon kapanır ve bil tükendi görünür. Bir süre sonra yine tam dolu görünür ama yine bir konuşma olduğunda yine hızla tükenir. Ne tükenir, ne de performans gösterir.

Tükenmişlik bu.

Sebebi:
Aşırı çalışmak. Hayat enerjiniz bir süre sonra biter ve uzun yıllar, veya hiç düzelmez. Yaptığınız hiç bir işte performans gösteremez olursunuz.

Çözüm:
İş yükünü önemli derecede azaltmak.

Insan olan her canlı an an yaşıyordur önemli olan cabuk cikabilmek bu ruh halinden .

Çok ağır bir mentalite,sonu maalesef ki ya intihara gidiyor ya da kafadaki birkaç tahtayı daha eksiltiyor.Kişiyi bu sendroma iten birçok şey mevcut olabilir fakat iradesi bir kez kırılmışsa;sokakta gördüğü köpeğin hali bile onu etkiler.Zor bir durum.

ülkenin şebeke suyuna tahmini ne zaman antidepresan katarlar?

Geri