Tüfek, Mikrop ve Çelik - Jared Diamond

• Kullanıcı Elia
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kitap Kulübü
Konu sahibi son olarak 1028 gün önce görüldü
103376

Neden Avrupalılar Amerika'yı keşfetti de Amerikalılar Avrupa'yı keşfetmedi?" Bu basit sorunun ardında insanlığın MÖ 11.000'den günümüze tarihi gizli. Fizyoloji profesörü Jared Diamond, Tüfek, Mikrop ve Çelik'te, aklımıza gelmeyen, geldiğinde çocukça bulduğumuz soruların yanıtlarını araştırırken, tarımın başlamasından yazının bulunuşuna, sinlerin ortaya çıkışından imparatorlukların kuruluşuna, tarihin seyrini belirleyen pek çok önemli adımı ayrıntısıyla inceliyor. İnsan toplulukları arasındaki farklılıkların, eşitsizliklerin nedenlerini, temellerine inmeye çalışarak sorguluyor; günümüz dünyasını biçimlendiren etkenlerin izini sürüyor... Biyoloji, jeoloji, arkeoloji, coğrafya gibi değişik bilim dallarından beslenen, "Batılı" koşullanmalardan arınmış, geleceği gösteren bir tarih kitabı.

idefix

Bu kitabı okumayan bence çok şey kaybeder.
Insanlik tarihi, dinler ve dünyanın bugün ki düzeni kitaplar, coğrafyalarin insan üstünde ki etkisini geniş çapta araştıran bi yazar in tubitak kitabı.

Bana tavsiye eden sevgili Phoibos sayesinde 2 yıl önce edinmistim

625 sayfayi keyifle okudum.

Bir şeyler öğreten, farklı şeyler öğreten, farklı açılardan bakmanızı ve farklı açılardan görebilmenizi sağlayan bir kitap.

Popüler bilim kitapları alanında bir başyapıt. Okuyucusuna bu denli bilgi edindiren ve ufkunu genişleten çok az kitap var, kültleşmiş bir kitap olmasında da ehemmiyetli olan sebep bu. Alır, okur ve aydınlanırsınız.

İnsanlığın gelişimine ve tarihine şahit olmak için okunmalı.

☆​

Ufak bir öneri olarak;kitabın bir belgeseli olduğunu hemen herkes biliyordur. Öncelikle kitap okunduktan sonra belgeseli izlemek daha doğru olacaktır. İlk olarak belgeseli izleyince ister istemez 'bilgi' ediniyorsunuz, bu da sizi kitapta fazlasıyla tekrara düşürür ve kitabı okumak daha zahmetli ve sıkıcı gelir. Önce kitap sonra isteğe bağlı olarak belgesel.​

Geri