EkSen
Abi ne diyorsun, benim çok okumuşluğum kaynağım yok bu konuda, mantar tabancayla sıka sıka dinsiz imansız diye dolananların sonu ne oluyor dinimizde ?
Önce konu ile ilgili bir iki kelam edeyim .. Günlerdir gta şifrelerini fetö şifresi sananların zihniyeti mal bulmuş mağrip gibi " vay efenim hoşaf projesi birinci olmadı yalan söylemeyin çarpıtmayın " tipi manşetlerle en iyi yaptıkları şeyi yapıp mağduru oynuyorlar ..
Oysa milletin tepkisi hoşaf projesinin yanında yarıştığı ve nitelikleri bakımından hoşafa on basacak olan projeleri elemesiydi ki bunlardan biri portatif fizik tedavi cihazıydı ..
Yani portatif fizik tedavi cihazını eleyen bir hoşaf benim gözümde değil Türkiye birincisi, dünya birincisi hatta evrenler arası birincidir ama nede birinci
Tekfir meselesine gelince. Kendisine dinsiz diyen birine dinsiz demenin bir vebali yoktur ama bunu hakaret içerikli kullanan kimse niyetinden dolayı muhakkak günaha girecektir. Diğer yandan bir kimse Müslüman olduğunu belirttiği halde o kimseye hayır sen dinsizsin demekte alınan bir risktir. Eğer ithamında haksızsa iftira atmış olur ki iftira çok büyük günahtır.
Forumda ki tekfirci tiplere gelince. Bunlar zaten kendi dinlerinin özünden habersiz şekilci şemalci tiplerdir. Sözleriyle eylemleri birbirini tutmaz. Böyle tipler ne irşad yapabilirler ne tebliğ .. Hatta aksine karşıt görüşte ki insanları İslamdan daha da soğuturlar zira onu bunu tekfir etmekle dinlerini savunduklarını ve sevap kazandıklarını sanırlar.
Şu forumda sanmam ki beni tanıyan hiç bir ateist karşımda dinime saldırıp saygısızlık etsin. Tam tersine sağ olsunlar beni üzmemek adına cümlelerine dikkat ederler. Tabi bunun için çok emek de sarfettim ben.. Foruma ilk geldiğimde nasıl dalga geçtiklerini ya da alaya aldıklarını hatırlardım ama onlara sert bir üslupla yaklaşmadım. Onları aşağılamaya çalışmadım. Dilim döndüğünce İslamı üslubumca anlatmaya gayret ettim ve bugün gelinen noktada forumda eskisi gibi dinimle dalga geçilmiyor.
Demek ki neymiş ; İNSANIN İLK ÖNCE ÖĞRENMESİ GEREKEN DİL TATLI DİLMİŞ ..
Bir de tekfir heveslilerinin samimiyetsiz ve çelişkili olduklarını fark ettim. Misal; İlteber nikli eleman sağda solda gıybetin zararlarından bahseden konular açarken benim forumu terk ettiğim bir dönemde konu sözlüğüme ekürisi alturka ile girip müslümanlığma laflar etmişti .. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu değilmi
Bu tipcikler kendi ahretlerini garanti altında sanıp kendileri gibi düşünmeyen hemen herkesin sonunun cehennemlik olacağına inanmışlardır.
ALLAH'ın " onları güzel sözle çağırın " emrinden bihaber en ufak bir saygısızlıkta tekfirlemeyi ve saldırmayı düstur bilmişlerdir. Zaman zaman bende sinirlerniyorum elbette ama elimizden geldiğince karşımızda ki insanlara daha yapıcı yaklaşmamız gerekir diye düşünüyorum.