Trafikte motor sürenler hakkında ne düşünüyorsunuz ?

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Soru - Cevap
🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Dün bir kavgaya şahit oldum motorlu kişi epey zorladi bir aracı ve o araçtaki adam indi kavga etti birbirlerine girdiler üzüldüm ama sanki motorcular trafikte biraz umursamaz ve dikkatsiz gibi geldi.

Ben de bir motorcuyum ama kesinlikle dayaklık bizim motorsiklet sürücüleri. Yani öyle böyle değil yatır sabaha kadar döv tipinde bir çoğu. Gereksiz motoru bağırtmalar, emniyet şeridi işgalleri, sağdan soldan alakasız yerlerde sinyalsiz uyarısız geçmeler, sürat sınırlarına uymamalar ne ararsan bunlarda var. Daha ben doğru düzgün sinyal kullanan motorcu görmedim. Motorsikletten tıra kadar ne varsa kullanan biriyim, yine de bunlar kadar tehlikeli iş yapan başka araç şoförü yok Türkiye'de.

• Alkış
Tepkiler: ne
Ben de bir motorcuyum ama kesinlikle dayaklık bizim motorsiklet sürücüleri. Yani öyle böyle değil yatır sabaha kadar döv tipinde bir çoğu. Gereksiz motoru bağırtmalar, emniyet şeridi işgalleri, sağdan soldan alakasız yerlerde sinyalsiz uyarısız geçmeler, sürat sınırlarına uymamalar ne ararsan bunlarda var. Daha ben doğru düzgün sinyal kullanan motorcu görmedim. Motorsikletten tıra kadar ne varsa kullanan biriyim, yine de bunlar kadar tehlikeli iş yapan başka araç şoförü yok Türkiye'de.
Sanırım aralardan kaçmak falan heyecanlı geliyor çok cesurlar çünkü :)

Ya geçen bindim. Korka korka ama çok da güzel. Trafik ihlallerinden bağımsız tehlikeli bir araç ama güzel de.

• Üzgün
Bir dönem motosiklet sürücüsüydüm. Trafikte dört teker ve iki teker kavgası varsa yüksek ihtimalle dört tekerli sürücü kabahatlidir. İki tekerli kabahatliyse yüksek ihtimalle kuryedir. Kuryeler de artık eskisi gibi degil. Sipariş yetiştirme kaygısıyla sağdan soldan fişek gibi geçmeler eski yıllara göre azaldı. Kurye sürücüler artık tecrübe sahibi oldular. Kurye haricinde motosiklet sürücüleri ise genellikle kurallara dikkat ederler. Kurallara dikkat etmek zorundalar. Çünkü hataya yer yok, kolay ölüm yakın. İstisnalar kaideyi bozmaz. Fakat dört tekerlilerde şöyle bir ezber var. Trafiğe çıkıyorum, dört tekerli bir aracım var, bütün trafik dört tekerli araçlardan oluşuyor. Bu ezberden ötürü motosikletleri çoğu zaman görmüyorlar ve sıkıştırabiliyorlar. Motosiklet kullanıcıların içerisinde elbette sorunlular oluyor ama ne kadar sorunlu olursa olsun, hareket halindeyken dört tekerlilerin daha çok olgun hareket etmeleri ve dikkat etmeleri gerekir. Çünkü üç beş serseriden ötürü düzgün motosiklet kullanıcıları da trafikte ön yargı ile karşılanıyor. Motosiklette kaporta sürücünün kendisidir. Hafif bir virajda tekerin altına giren küçücük bir taşla bile ölümlü kazalar gerçekleşebiliyor. O sebeple her iki tarafın da birbirine sabır ve anlayışla yaklaşması gerekir. Bir de anlamadan etmeden motorcularla hemen kavgaya tutuşmamak gerekir. Özellikle İstanbul için söylüyorum. En ufak bir durumda, trafikte mevzuya rastlayan bütün motorcular birlik oluyorlar. Haklı haksız demeden direk toplanıyorlar. Olayı sormuyorlar bile. Çünkü motosiklet sürücüleri trafikte dört tekerliler tarafından öyle baskılara maruz kalıyorlar ki, bir anda toplanmaları tümden bir hikayenin ürünü oluyor. Motosikleti taşıttan saymamak ve bütün motorculara serseri ve kural tanımaz gözüyle bakmak sadece bu ülkeye has bir durum.

• Hımm
Bir tartışma veya kazada motorlu varsa, motorcu haksızdır.

Bir dönem motosiklet sürücüsüydüm. Trafikte dört teker ve iki teker kavgası varsa yüksek ihtimalle dört tekerli sürücü kabahatlidir. İki tekerli kabahatliyse yüksek ihtimalle kuryedir. Kuryeler de artık eskisi gibi degil. Sipariş yetiştirme kaygısıyla sağdan soldan fişek gibi geçmeler eski yıllara göre azaldı. Kurye sürücüler artık tecrübe sahibi oldular. Kurye haricinde motosiklet sürücüleri ise genellikle kurallara dikkat ederler. Kurallara dikkat etmek zorundalar. Çünkü hataya yer yok, kolay ölüm yakın. İstisnalar kaideyi bozmaz. Fakat dört tekerlilerde şöyle bir ezber var. Trafiğe çıkıyorum, dört tekerli bir aracım var, bütün trafik dört tekerli araçlardan oluşuyor. Bu ezberden ötürü motosikletleri çoğu zaman görmüyorlar ve sıkıştırabiliyorlar. Motosiklet kullanıcıların içerisinde elbette sorunlular oluyor ama ne kadar sorunlu olursa olsun, hareket halindeyken dört tekerlilerin daha çok olgun hareket etmeleri ve dikkat etmeleri gerekir. Çünkü üç beş serseriden ötürü düzgün motosiklet kullanıcıları da trafikte ön yargı ile karşılanıyor. Motosiklette kaporta sürücünün kendisidir. Hafif bir virajda tekerin altına giren küçücük bir taşla bile ölümlü kazalar gerçekleşebiliyor. O sebeple her iki tarafın da birbirine sabır ve anlayışla yaklaşması gerekir. Bir de anlamadan etmeden motorcularla hemen kavgaya tutuşmamak gerekir. Özellikle İstanbul için söylüyorum. En ufak bir durumda, trafikte mevzuya rastlayan bütün motorcular birlik oluyorlar. Haklı haksız demeden direk toplanıyorlar. Olayı sormuyorlar bile. Çünkü motosiklet sürücüleri trafikte dört tekerliler tarafından öyle baskılara maruz kalıyorlar ki, bir anda toplanmaları tümden bir hikayenin ürünü oluyor. Motosikleti taşıttan saymamak ve bütün motorculara serseri ve kural tanımaz gözüyle bakmak sadece bu ülkeye has bir durum.
Siz hangi ülkedeydiniz ?

Kuryeler ve motorsiklet sürücülerini birbirinden ayırmak lazım. Kuryeler taşıdıkları paket kadar kazanç sağlıyorlar. Bir nevi paket başına para alıyorlar.

E ne kadar çok paket o kadar çok para denklemi olduğu için de bir an önce paketleri teslim etmek için tüm kuralları hiçe sayıp, trafik güvenliğini tehlikeye sokuyorlar bolca.

Motorsiklet sürücüleri ise tamponun kendileri olduğunun bilincinde olan kişiler oluyor. O yüzden de, kurallara özen gösteriyorlar. İlk kazada kendi göğüsleri kazayı karşılayan olacak çünkü. Bunun farkındalar.

Yoksa hiçbir otomobil sürücüsü durduk yere “Yaaa şu motorluyu bir sıkıştırayım hele” demiyordur. (İstisnalar hariç)

Pan otoyolunda son ses müzikle ne gazlanır var ya. Kalbin patlar. Ölsen cesedini bulamazlar ahahamsdmcbfnc

severim motorcuları ama tr serverını değil. Buradakiler gerçek motorcu, ekipçe sürü gibi dolanıyorlar. Kıyafetleri, motorları.. kafayı yersin. Film sahnesi gibiler ^96

Soruya cevap hariç her şeyi yazmışım prdn.

Trafikte kendilerinin de araç olarak kabul edilmesi için sitemde bulunup, trafikte araç gibi hareket etmeyen yegane topluluk. (İstisnalar hariç)

kontrolsüz sağa sola atlamasınlar, yol dolu diye kaldırıma çıkmasınlar, yayaların arasında akrobasi yapmasınlar, sadece kendilerini değil trafikteki diğer insanları da riske soktuklarını bilsinler. kurallar işlerini yavaşlatmak için değil herkesin sağlığını korumak için koyuluyor. bu arada trafikte motor sürenler diye bir şey olmaz, nerede sürecekler evlerinin salonunda mı?

motor sürücüsü değil, artçıyım. hiçbir hata ve kazaya karışmadım. hataya ve belaya düşenler genellikle kuryeler ve kaçak kullananlar, yani ehliyetsizler.

Geri