Maç Sonucu Trabzonspor - Konyaspor ( Türkiye Kupası Final / 2 - 1 )

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Türkiye Ligleri ve Kupaları
🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Türkiye Kupası 2026 Finali: Konyaspor x Trabzonspor

▪️ İki ekip daha önce kupa finalinde hiç karşılaşmadı.
▪️ Trabzponspor, 18. kez, Konyaspor 2. kez finalde.
▪️ Trabzonspor 9 kez, Konyaspor 1 kez şampiyonluk aldı.
▪️ Trabzonspor üst üste 3. kez finalde. Son 2 finali kaybetti.

🏟️Corendon Airlines Park Antalya Stadı
⌚️22 Mayıs Cuma TSİ 20.45

Ben şaşırmıyorum hatta çok da istiyorum kazansın. Anadolu kulüpleri başka türlü gösteremiyor yoksa kendini. TamamTrabzon da Anadolu kulübü ama umarım görür anyayı Konyayı ahaha

Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas: "Antalya, Trabzon’a 1250 kilometre, Konya’ya 265 kilometre. Bu durumu bir avantaj olarak görüp faydalanmak istemeleri Türk sporu adına çok üzücü. Rahat olsunlar, finali Konya’da da oynarız biz. Ancak şunu unutmasınlar; Trabzonspor camiası yapılan iyiliği de kötülüğü de asla unutmaz." (HT Spor)

Trabzon' u destekliyorum @Lefty. Trabzon şu an avrupa kupalarına zaten gidiyor kupayı da alırsa Göztepe gidecek galiba Avrupa kupaları elemerine. Bu yüzden üzgünüm Konya=/

Kupa finali Antalya’da oynanacak. Değişiklik yok! Ziraat Türkiye Kupası'nda Konyaspor ile Trabzonspor arasında oynanacak olan final maçı Antalya’da oynanacak. Konyaspor cephesi, stadyum değişikliği olmayacağını, bugün takımlar arasında tribün seçiminin olacağı söylendi.
Salim Manav

Fatih Tekke: "Açıkçası oyuncularım, ben ve ekibim tüm camia yarın kupayı çok fazla istiyoruz. Yarın takım olarak en güçlü, en istekli ve en coşkulu halimizle sahada olacağız bu kesin. Yarın umarım kazasız, belasız, sakatlıksız herkesin futbol konuştuğu, eğlendiği, hakem konuşmadığı bir maç yaşarız. Trabzonspor olarak camiamıza bu kupayı hediye etmek istiyoruz. Umarım bizim istediğimiz gibi olur. Hayırlısı diyoruz."

"Trabzonspor için final oynamak çok önemli. Yeri bizim için çok önemli değil, Antalya olması, başka yer olması çok sorun değil."

"Ortada bir kupa var. Bu kupayı alamadığınızda başarılı olmazsınız. Bizim kupayı almamız lazım. Kupayı alırsak 'başardık' diyebiliriz. Alamazsak tebrik edip 'başaramadık' deriz. Bugün ben çalıştığım bu ekibi asla unutmayacağım. Beni hiç üzmediler. Onlarla gurur duyuyorum. Yarın ellerinden gelenin en iyisini yapacaklar. Çok çalıştık, çok emek sarf ettik."

İlhan Palut:"Ülkemizi Avrupa kupalarında temsil etmek istiyoruz. Umuyorum ki güzel bir final olur. Trabzonspor ve Konyaspor gibi takımlar sahaya büyük mücadele koyar. Bütün umudumuz, inşallah kupayı bizim kazanmamızdır"

"Her final oynayacak takım gibi buraya gelmişken kazanmak istiyoruz. Mücadelemizi taçlandırmak istiyoruz. Trabzonspor bu senenin en başarılı takımlarından biri. Zamana ihtiyacı olan bir takımın nasıl başarılı olabileceğini takip ettik. Çok fazla silahları var. Güçlü bir rakip. Hazırlıklarımız tamamlandı. Nasıl oynamamız gerektiğine çalıştık. Ne sadece savunma ne de sadece hücum ederek kazanılmaz. İyi mücadele etmeli ve finalin her dakikasını konsantrasyonla oynamamız gerektiğini biliyoruz."

Trabzon bu sene bir kupa alsın isterim. Gençlerle iyi bir takım oldular, beklentileri aştılar, iyi de bir hocaları var. Bir kupayı hak ediyor bu sene.

Final maçı olduğu için izlemeye çalışacağım ancak ne kadar hoşuma gitmese de kupayı Trabzonspor alacak gibi duruyor.:) @Relativista

Şu tablo hiçbirimizin hoşuma gitmiyor @Lefty
Seyir zevki yüksek bir maç olsa da keyifle izlesek.
Evet favori Hamsikuşlar ama dediğim gibi Konya da alabilir.

@yeLda nerelerde bu arada? Forumdaki tek Trabzonsporlu o galiba.:)

2026 Türkiye Kupası Şampiyonu: Trabzonspor!

⚡️Finalde Konyaspor’u 2-1 mağlup eden Trabzonspor, Türkiye Kupası’nın sahibi oldu.

⚽️18’ Onuachu
⚽️50’ Muleka
❌58’ Bardhi (P)
⚽️79’ Onuachu (P)

▪️Trabzonspor, son 3 yılda üst üste final oynayıp, bu sezonda 10. Kez kupaya uzandı.
▪️UEFA Europa League Playoff turundan katılacak.
▪️Trabzonspor kupayı kazandığı için ligde 5. sıradaki Başakşehir de Avrupa vizesi aldı.
⭐️ Tek maçlı final oynanan yıllara geçişten beri 2-1 biten ilk final maçı oldu.

Gol Beklentisi 1.68/1.33
Topa Sahip Olma %51/%49
Toplam Şut 14/11
Kaleyi Bulan Şut 6/4
Korner 4/2
Toplam Pas %84(278/331) / %79(254/322)
Sarı Kart 5/6
Ofsayt 2/2
Frikik 23/17
İkili Mücadele Kazanma 51/42
Kaleci Kurtarışları 3/4

Hemen havaya girmişler.:)