Trabzon Ve Trabzon İnsanları..!!

Konu sahibi son olarak 969 gün önce görüldü
Trabzonda herkes birbirini tanır.
Türkiyenin neresinde olursa olsun Trabzonlu biri başka bir trabzonlu görsün hemen sarılır ona.
Trabzonlu her yerde Trabzonludur.
Trabzonlu herkes (erkekler) Trabzonsporu tutar.
Trbzonda herkes Tabut Kemali , Paşayı , Ralli mehmeti tanır.
Trabzonda hiç kimse sokakta fenerebahçe lehine tezaruat yapamaz.hatta farozdan fener formasıyla geçmek direk ölüm sebebidir.
Trabzonda herkes bir gün içinde mutlaka uzunsokakta en az 5 tur atmıştır.( 100 tur atan bile duydum )
Trabzonda marka giyilir.
Trabzonda herkesin en az bir tane levis kotu vardır.
Trabzonun %90 ının harley botu olmuştur.
Trabzonda herkes en az bir kere kavga etmiştir.Her günde en az bir kavga olur.
Trabzon nüfus olarak en yğun illerden biridir.
Türkiyede en çok trabzonlu vardır ve her kademede trabzonlu bir insan vardır.
Trabzon türkiyedeki en milliyetçi şehirdir.
türkiyenin en sinirli insanları trabzonlulardır.
60 lı yıllarda en sosyete il trabzondu.
En meşhur ve en güzel ekmek Trabzondadır.
Trabzon google bile en çok kullanan ildir. ( MSN kelimesini en çok aratan ildünyada Trabzon )

ve bunun gibi aklıma gelmeyen bir sürü şey var. Buraya trabzonlu bir arakadaş gelirse eskik gördüğü şeyleri eklesin..

Saygılar..

Trabzonlu olan herkes Trabzonspor'u tutmuyor ama. Ornek vereyim, benim bazi kuzenler Fenerbahce'yi tutuyorlar, bundan dolayi kac kez dovmusler onlari sayisini kendileri bile unutmustur. Kucukken sormustum onlara 'Abi, ama neden Fenerbahce? Biz Trabzonluyuz.' 'Inat ettim. O ki dovduler beni, ahanda inat ettim hep tutacagim Feneri.' dedi. Hem Trabzon gercekten eskilerden cok guzel bir sehirdi. Fotograflardan, eski hikayelerden, buyuklerimizin anlattiklarindan anlasiliyor bu cokca. Sosyete degil de, daha cok asil. Koyde yasayanlarin bile durusu farkli idi, sarayda yasayan insan hali vardi. Simdi ise kendi milletimiz berbat ediyor o guzellikleri, kizginim onlara :hıı:

Trabzonda marka giyilir.
Trabzonda herkesin en az bir tane levis kotu vardır.
Trabzonun %90 ının harley botu olmuştur.

Kafanız çok güzel tşk. Akdnskdnsjsn

Alaverez Mesene zamanlarindan kalma ve ergen tarafindan yazilmis olan bi yazi iste. O zamanlar boyle yazilar cool idi, fazla sey yapmaya gerek yok ;D

Trabzonda herkes (erkekler) derken?
Trabzonlu kadınlar herkes kelimesini kapsamıyor mu?
Eğer sadece erkeklerden bahsedecekseniz Trabzonlu erkeklerin tümü, deyin. Neyse.
Ehm evet Trabzon'da marka düşkünlüğü yüksek düzeyde, bu iyi bir şey değil.
60'lı yıllarda çok güzel bir şehir olan Trabzon'da son zamanlarda uygun bir tabir olarak "gerici" yoğunluğu had safhaya ulaştı.
Artık Trabzon eskiden olduğu kadar güzel bir şehir değil. Etraf araplarla dolu. Köyleri bile rehin aldılar. Esnafımız da "milliyetçi" anlayışa hizmet olarak Arapça tabelaları ve menüleri çıkardı şimdi ortaya.
Söyleyecek çok şeyim var da yazarken öfkeleniyorum.
Ama ekmeği en güzel şehrin Trabzon olduğu konusunda hemfikiriz. Canım ekmek.

Almi Arablar tam olarak hangi koylerimize yerlesti? Koy isimlerini biliyorsan soyleyebilirmisin?

Almi Arablar tam olarak hangi koylerimize yerlesti? Koy isimlerini biliyorsan soyleyebilirmisin?

Basitinden örnekleyelim. Uzungölün her yerindeler. Her yerinde. Uzungöl de neticesinde bir köy, bir belde. Karmaşık örnekler ararsanız insanların arsalarını ellerinden geldiğince araplara satmaya yöneldiğini de gözlemleyebilirsiniz. Satılanlarını da duydum. Belirli bir isim söyleyecek hafızaya sahip değilim fakat "köyümüzden arsa aldılar" cümlesiyle karşı karşıya geldiğimi gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

Almi Ah.. Iste bu yuzden dedim milletime kizginim diye. Uzungol koy olmaktan cikali, guzelliklerini yok etmeleri ve turistik bir yere cevirmeleri yillar oldu. Ben bu konuyu orada yasayan kuzenlere anlatinca, dediklerimi umursamadilar bile. 'Sen ne anlarsin' gibi oldu diyebilirim. Kendileri anlasa ve gelecegi dusunerek durumun ciddiyetini kavrayabilseler, bukadar ilerleyemezdi. Nezaman parayi dusunur olunca, o zaman iste kotuye gitmeye basladi. Ne yapmak gerek? Konussan sozunu dinlemiyorlar. Cok berbat, kotu bir hal.

Almi Ah.. Iste bu yuzden dedim milletime kizginim diye. Uzungol koy olmaktan cikali, guzelliklerini yok etmeleri ve turistik bir yere cevirmeleri yillar oldu. Ben bu konuyu orada yasayan kuzenlere anlatinca, dediklerimi umursamadilar bile. 'Sen ne anlarsin' gibi oldu diyebilirim. Kendileri anlasa ve gelecegi dusunerek durumun ciddiyetini kavrayabilseler, bukadar ilerleyemezdi. Nezaman parayi dusunur olunca, o zaman iste kotuye gitmeye basladi. Ne yapmak gerek? Konussan sozunu dinlemiyorlar. Cok berbat, kotu bir hal.
İnanın ben de tam olarak bu yüzden kızgınım. Öyle güzel bir yerdi ki Uzungöl, şimdiki hali insanın içini acıtıyor. Çocukluğumdan hayal meyal hatırlıyorum güzelliğini. Trabzon insanının en büyük sorunu da bu, asla bildiğinden şaşmaz. Ona göre o an için sorun yoksa ilersini asla düşünmez. Ben de Trabzonluyum bunu yermek adına değil üzüldüğüm için söylüyorum. Çamburnu Ormanını da kurtaramadık. Küçük küçük ahşap mekanlar yapılmaya başlanmış. Sözde ben peşini bırakmayacaktım ama insan unutuyor. Unutulmamalı ama kendi hayatımın yoğunluğu içinde aklımdan çıkmış benim bile. Oraların değerini bilmemeye devam ettiğimiz sürece Trabzon tüm güzelliğini yitirecek.

Kadınların kıymetini en iyi bilen şehirlerdendir.(Diğer şehirlerle mukayese edersek)Ataerkil yönü hakimdir evet ama bir kadın mağdur olduğunda tecavüz vs. Suç kadına yüklenmez.Kadın bir utanç kaynağı olarak görülmez çünkü pek çok işi kadın yapar,sosyal hayatta neredeyse erkeklerden daha çok aktiftirler Trabzon'da.Dolayısıyla gününün 10 saatini bakım yaparak ve çenesini çalıştırarak geçiren kadınlarla alakası yoktur Trabzon kadınının.Cesurdurlar,gözü kara ve ayaklarının üzerinde kalmasını bilirler.Silah kullanımının en yaygın olduğu şehirlerdendir ayrıca.Kadınları da dahil olmak üzere silah tüfek vs. çoğu kullanmayı bilir.

Almi Bildiklerinden gecmezler, dogru. Bence boyle konulari surekli gundeme getirdigimiz surece farkli olabilir hersey. Bu cozum bile olabilir. Herkes boyle konulari konusmali, dusuncelerini paylasmali, gelecegi dusunmeli. Gelecegin paradan ibaret olmamasi, topragin onemini. Farkettigim birsey varsa, oda kadinlarimizin bunlari daha fazla onemsemesidir.

Gaza geldim.
Artik dunyanin dort bir yanina dagilmis olan has Trabzonlular, ekmek parasi icin gurbete dusmus olanlar, koyunu terketmis eski delikanlilarin geri donme vakti gelmistir. :mks:

Aybalam ben sık sık dile getirmeye çaba gösteriyorum. Özellikle şu Arap konusu gerçekten çok rahatsız ediyor beni. Sizin de çaba gösterdiğinizi gözlemliyorum. Karadeniz kadını kesinlikle duyarlı, bilinçli kadındır. Bence düşünmeye fikir belirtmeye fırsat verildiği için kendilerine, diğer birçok şehirden farklı olarak, kadınların söylediği ve söyleyeceği şeyler hem çok mantıklı hem de çok ileri görü taşıyan şeyler oluyor. Belki de Trabzon'u kadınlarımız kurtarır :p

2002 yılında 3-4 günüm Trabzon numunede geçmişti. Abimin rahatsızlığında ben yanında refakatçi olarak kalmıştım. Çok ilginç insanlar tanıdım. Her Gümüşhaneye gidişimde de mutlaka bir günlük kaçamak yaparım Trabzona. Caddesini pek sevmem, ama tarihi ilgimi çekmiştir. Trabzon da istanbulda olduğu gibi Ayasofya kilisesi vardır. Camiye çevrilmemiştir. Şuan müze olarak kullanılıyor.

Trabzonda doğan her çocuğun kimliği çıktıktan sonra trabsonspor klübüne yazılması şarttır.
Trabzonspor'un yenildiği hafta esnaf'ın yanına pek uğramayın. Canları sıkkın olur ve sizi tersleye bilirler.
Trabzonspor'un yendiği hafta esnafta bayram havası vardır. Rahat rahat pazarlık yapabilirsiniz.
Hem viruysun hemde ağlama diysiun, olayı Trabzon dolmuşlarında gerçekleşmiştir.

En son iki ay önce Trabzondaydım, çok gezme fırsatım olmadı. Sadece hava alanına uğradık ve gördük. Almi 'nin dediği gibi Arapların buralara uğradığı baya belli olmuş.İyi mi kötü mü zaman gösterecek.
Hamûş Kardeşim sana haber veremedim, kusura bakma hakkını helal et. Biz Gümüşhaneye gelirken Erzincan havaalanını , giderken Trabzondan havaalanını kullandık. Uçak biletlerini halaoğlu aldı ve dönüşün Trabzondan olduğunu bilmiyordum. Pek vaktimiz olmayacağı için sana haber etmedim. Ama 2 saat rötar ve bir saat erken gidişim ile 3 saat bekleyişimde sık sık aklımdaydın. Saatiin geç olması ve rahatsızlık verme niyetim olmadığı için haber etmedim. Hakkını helal et kardeşim. Bir aksilik olmazsa Ekim yada kasımda gelme niyetim yine var. Yanlız olursam haber ederim önceden.

Trabzonlu olan herkes Trabzonspor'u tutmuyor ama. Ornek vereyim, benim bazi kuzenler Fenerbahce'yi tutuyorlar, bundan dolayi kac kez dovmusler onlari sayisini kendileri bile unutmustur. Kucukken sormustum onlara 'Abi, ama neden Fenerbahce? Biz Trabzonluyuz.' 'Inat ettim. O ki dovduler beni, ahanda inat ettim hep tutacagim Feneri.' dedi. Hem Trabzon gercekten eskilerden cok guzel bir sehirdi. Fotograflardan, eski hikayelerden, buyuklerimizin anlattiklarindan anlasiliyor bu cokca. Sosyete degil de, daha cok asil. Koyde yasayanlarin bile durusu farkli idi, sarayda yasayan insan hali vardi. Simdi ise kendi milletimiz berbat ediyor o guzellikleri, kizginim onlara :hıı:

Gerçek trabzonlu trabzonspor başka tutmaz

Arapların akın ettiği de doğru.
En ıssız yerlerinde bile Arapça tabelaya rastlamanız mümkün.
İstanbul'da bile bu kadar rastlamadım

Geri