Toplumun ilerlemesinde kadın mı, erkek mi daha önemlidir?

• Kullanıcı Dem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 29 gün önce görüldü
Toplumun gelişmesinde kadın etkin bir rol oynar. Çünkü kadın hem duygusal hem siyasal düşünce olarak üretici ve yapıcı bir rol oynar. Kadının bu rolü toplumun ekonomik olarak gelişmesini de sağlar. Kadın iş gücü bakımından yararlı olması toplumda ekonomik büyüme ve gelişme için de oldukça önemlidir.

Sizce ?

Kadın daha önemlidir tabii ki erkekleri de kadın yetiştirdiği için fakat kadına fırsatı sunacak olan erkek olduğu için bu önem imkana bağlı hale gelir..

Kadın daha önemlidir.

Bunun cinsiyeti yoktur. Bunun her iki cinse haiz farklı farklı sorumlulukları vardır. İnsanlık, yine ancak insanlar sayesinde gelişir.

Toplumun gelişiminde, eğitimli ve bilinçli kadınların önemi çok büyüktür. Çocuk yetiştiren bir anne bilinçsiz ise o çocuktan ne hayır beklenebilir ki?

İki cinse de eşit rol düşer burada.
Erkekler kadınlara biraz daha hak özgürlük olanağı sağlayacak
Kadınlar da erkeklerin buyruğu altından kalkacak ve beraber daha iyi bireyler yetiştirecekler.
Çünkü sadece kadın büyütmüyor çocuğu. Erkek de etkili en az kadın kadar.

Öncelikle çok güzel bir konuya değinilmiş söylemeden geçemeyeceğim.

Günlük yaşantımızda kadının rolü bellidir. Üstlendiği sorumluluk ve rollerden biride geleceğe pırıl pırıl fidanlar yetiştirmek yukarıda bir arkadaşımız gençler demiş ince ayrıntı burda bebeklikten başlayan bir yetiştirme, yönlendirme, bilinçlendirme gibi durumları yapan kişi genelde Anne (Kadın) dir. Toplumun ilerlemesi müessir medeniyetler seviyesine ulaşması gençlere dolaylı olarakta onları yetiştiren ebeveynler ki bu rolde en büyük payı olan Kadınlara aittir. Ayrıca kadınların bulunduğu her alanda büyük başarılar elde ettiği gerçeğinide unutmayalım.

Eğitim önemli,bunun üzerine epey bir düşmemiz gerekli.Fakat Anne dedik mi,ben de bir soluk aliyorum.

Şeriata göre kadindan cariye dışında bişey olmaz. O zaman ilerlemeye de katkısı sınırlı olacaktır.

Hiç bik biklemeyin forum büşraları. Hem feminist hem hanefi olunmaz

Hahahha çok güzel bir gün bugun

Günümüz toplumunda annelerin de iş hayatında olduğunu düşünürsek bu gorev her iki ebeveyne aittir
Ama annelik fıtrat gereği hep bir adım öndedir ailede

Şeriata göre kadindan cariye dışında bişey olmaz. O zaman ilerlemeye de katkısı sınırlı olacaktır.

Hiç bik biklemeyin forum büşraları. Hem feminist hem hanefi olunmaz

Hahahha çok güzel bir gün bugun

Climax amca hayal kırıklıgına uğrattın beni by;pup

"Yeryüzünde gördüğümüz her şey, kadının eseridir." - Mustafa Kemal Atatürk
Bu konudaki en güzel özlü sözü buraya bırakıp gideyim.

Kadin fikirleri ile "zehirlenmiş" erkek önemlidir. Kadin erkege "vesvese" verir, erkek uygular.Erkek daha cok kolektif bicimde gelismeleri yönlendirebilen bir varliktir. Fitrati böyle cünki.Ama akli kitdir.
Kadin konformist bir tutum sergilemeli.Şayet toplumu düsünüyorsa.Ama bu olasilik bu devirde garipsenecek boyutlarda yok edilmistir.
Kadinlar individualizm popularitesine ilk kurban edilenlerdir.O kadar cok ideal kadin modeli var ki, ne tarafa kafasini cevirecegini sasirmistir bu yüzden.
Individualizm hirsinin oldugu yerde ilerlemek düsünülemez.
Bu demek degildir ki kadin kendini egitmesin. Bilakis. Egitimini kendi hirslari icin edinmek,son planda olsun.
Bu da idealist bir düsünce ama napalim?
Mantikli.

Kadın Daha Önemlidir Unutmayın Ki. Bir Erkeği Ancak Kadın Yetiştirir.

Geri