Toplumumuzdaki Genel İletişim Problemi

Konu sahibi son olarak 197 gün önce görüldü
Bunu " dinlemeyi bilmemek " olarak özetliyorum nacizane.

Yaşadığımız neredeyse tüm sorunların temelinde bu durum yatıyor olabilir mi? Bir öneriyi anlayabilmek için evvela dinlemek gerekiyor. Bu sorunla çok sık karşılaşıyorum, şahit oluyorum. Konu sohbet etmek dahi olsa, taraflardan birinin anlattığı olay gerçekten dinlenilmiyor. Örneğin kişi yeni iş yerindeki olumsuz bir durumdan bahsediyor. Onu "dinleyen" diğer kişi ise cevaben kendi iş yerinde de bu tarz şeylerle karşılaştığını söylüyor. Kişi bir başka kişiye bir hastalığından bahsediyor, dinleyen kişi aynı hastalığın akrabasında da mevcut oluşunu dile getiriyor.

İlkokulu bitirebilmiş herhangi bir vatandaşımızın dinlemeyi becerebilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bilmeden dinlememek diye bir problemimiz oluştu artık. İnsanların normali bu olmaya başladı yavaş yavaş. Birini dinlemeyi istememek ve bunu uygulamak ayrı, bu durumun farkında dahi olmadan gerçekten dinlememek çok ayrı.

Acaba bu sorunun üstesinden nasıl geleceğiz? Veya başarabilecek miyiz?

1.samimi değiller
2.saygıları yok
sonra karma neden insan sevmiyorsun
nerenizi seveyim lan

Herhangi bir konu hakkında tartışıldığı zaman asla haksız olduğunu kabul etmezler. Halbuki bildiği yanlış ama yok öyle bir ego ile savunurlar ki karşındakini dinlemez bile sadece nereden lafı sokarım ederim derler.

Benbilirimcilik
Empati yoksunlugu
Elestiriye acik olmama
Dinlememe

Bunlar oldugu surece maalesef saglikli bir iletisim kurmak olanaksiz oluyor.

Genelde insanlar insanları eleştirmeyi fazlası ile seviyor. :) Anlatmak ve dinlemek bana göre terazide eşit ağırlıklar.
Siz anlatamıyorsanız dinlenmezsiniz. Dinlemezseniz anlatamazsınız.
Toplumda çoğu kişi anlaşılmadığı kanısında. Ne konuda anlaşılmadığını sorduğunda ise cevap verememekte..
Eğitimsizlik kötüdür. Ne yazık ki eğitim sadece okumak ile olacak iş de değildir. İnsan kendini eğitmedikçe eğiltilmeye mahkûmdur.

Geri