R
Restful
Ziyaretçi
Ziyaretçi
olumlu öğretmen davranışları nelerdir , toplumsal yönünden olumlu öğretmen davranışları , toplumsal yönünden olumlu öğretmen davranışları kaç tanedir, sınıf yönetimi dersi olumlu öğretmen davranışları , formasyon dersleri konu anlatımı
*Öğretmenliğin mesleki saygınlığını yükseltecek bir kişilik örüntüsüne ve uygar bir yaşam anlayışına sahiptir.
*Öğrencileri arasında bireysel farklılıklar nedeniyle öğrenme güçlükleri veye davranış bozuklukları olabileceğinin bilincindedir.
*Öğrencilerini, kendi güdülerini doyurmaları için motive eder ve bu amaçla uygun eğitim yaşantılarını örgütler.
*Öğrencilerinin bireysel varlıklarını ve özgün kişilik özelliklerini tanıma ve anlama yetisine sahiptir.
*Anlamaya ve paylaşmaya yönelik bir öğretim stiline sahiptir.
*Öğrenme-öğretme ilke ve yöntemlerini etkili bir biçimde kullanır.
*İşlerini zamanında ve düzenli olarak yapar.
*Öğrencilerin bireysel gelişmelerini izler ve onlara bu süreçte destek verir.
*Öğrencilerinin görüş ve önerilerine açıktır.
*Yapıcı ve yönlendirici bir disiplin anlayışına sahiptir.
*Kendini yetiştirmeye karşı yoğun bir ilgi ve duyarlılık gösterir.
*Çevredeki bilgi kaynaklarına ulaşmak ve bunlardan öğretim amacıyla yararlanmak için gerekli özeni gösterir.
*Öğretmenliğin mesleki saygınlığını yükseltecek bir kişilik örüntüsüne ve uygar bir yaşam anlayışına sahiptir.
*Öğrencileri arasında bireysel farklılıklar nedeniyle öğrenme güçlükleri veye davranış bozuklukları olabileceğinin bilincindedir.
*Öğrencilerini, kendi güdülerini doyurmaları için motive eder ve bu amaçla uygun eğitim yaşantılarını örgütler.
*Öğrencilerinin bireysel varlıklarını ve özgün kişilik özelliklerini tanıma ve anlama yetisine sahiptir.
*Anlamaya ve paylaşmaya yönelik bir öğretim stiline sahiptir.
*Öğrenme-öğretme ilke ve yöntemlerini etkili bir biçimde kullanır.
*İşlerini zamanında ve düzenli olarak yapar.
*Öğrencilerin bireysel gelişmelerini izler ve onlara bu süreçte destek verir.
*Öğrencilerinin görüş ve önerilerine açıktır.
*Yapıcı ve yönlendirici bir disiplin anlayışına sahiptir.
*Kendini yetiştirmeye karşı yoğun bir ilgi ve duyarlılık gösterir.
*Çevredeki bilgi kaynaklarına ulaşmak ve bunlardan öğretim amacıyla yararlanmak için gerekli özeni gösterir.