Toplumsal kinetik enerji mümkünmü?

🕒 Konu sahibi 8 saat önce aktifti
Kinetik enerji büyük hacimli kütlelerin birbirine yaklaşması ile statik elektriğin yarattığı daha büyük bir çekim gücü olarak biliyorum Doğru mu?

Bir başka deyişle Kinetik enerji, bir nesnenin hareketinden dolayı sahip olduğu enerjidir. Eğer bir nesneyi ivmelendirmek istiyorsak, ona bir kuvvet uygulamamız gerekir. Kuvvet uygulamak iş yapmamızı gerektirir. İşin yapılmasıyla enerji nesneye aktarılır ve bu nesne yeni bir sabit süratle hareket eder.

Hadi bakalım Buradan yola çıkarak yani Doğa yasaları ile toplumumuzu nasıl harekete geçirebiliriz bir düşünün bakalım....

Bir sürat motorunun ya da teknenin pervaneleri için su Durağan bir güçtür. Öyle ki ağırlığı ne kadar olursa olsun koca bir şilebi içine almadan üstünde tutabiliyor. Akıl o ki bu her tarafını Kaplamış olan güç mefhumunu basit bir düzenek ile kendi işine geldiği gibi kullanmasını biliyor ve üzerinde istediği gibi hareket edilip istediği yere gidebiliyor.

Yani mesele karşımıza duran büyük devasa gücü düşünmek değil, bu gücü kendi çıkarımız için kullanarak harekete geçme mevzusu değil mi? O halde bize ne gerekiyor, sadece bunu başarmak için irade ve Yolları bulmak.

Hangi geceyi görmedik ki sabah olmamış.... İşte Bence Bize lazım olan bu düşünceyi kavramak ve bir adım sonrasını düşünmek. Düşünürsen umutsuzluğa değil doğacak Yeni güne, sabaha göre hazırlık yapmak.

Olumsuzlukları kötü düşünceleri bir tarafa bırakıyoruz. Pekala yarın için ne yapıyoruz? Çok zor değil ya sadece düşünün bakalım neler olabilir?

Olumlu düşünce ve eylemler dışında yapabileceğiniz çok bir şey yok çünkü enerji yasalarının özünde 'benzer benzeri çeker' prensibi vardır yani hangi frekansta bulunduğunuz ve yaydığınız enerjiye göre, yaşamınızdaki olasılıklar da şekillenir.

Evrende her şey enerjidir. Kötü olayları beslerseniz de kendi yaşamınıza ve yakın çevrenize kötü olayları çekersiniz çünkü her enerji doğrudan kaynağına geri döner. Yakınlarınızın enerji alanı düşükse, sizin yarattığınız olumsuz enerji onları da etkiler.

Olumlu düşünce ve eylemler dışında yapabileceğiniz çok bir şey yok çünkü enerji yasalarının özünde 'benzer benzeri çeker' prensibi vardır yani hangi frekansta bulunduğunuz ve yaydığınız enerjiye göre, yaşamınızdaki olasılıklar da şekillenir.

Evrende her şey enerjidir. Kötü olayları beslerseniz de kendi yaşamınıza ve yakın çevrenize kötü olayları çekersiniz çünkü her enerji doğrudan kaynağına geri döner. Yakınlarınızın enerji alanı düşükse, sizin yarattığınız olumsuz enerji onları da etkiler.
Bundan dolayı çevresinizde olumsuzluklara odaklanan, her olaya olumsuz bakan insanlardan uzaklaşın deniliyor.

Ben hep demişimdir, kamil abim isterse dünya dengelerini yerinden oynatırdı ama istemiyor.

İsterse istediği her oyunun kuralını değiştirir ama istemiyor. Bize yolu gösteriyor. Potansiyel enerjimize güveniyor.

Nobel alacak adamsın abim. Saygılar , hörmetler.

Karşısındaki devasa güce karşı kitleleri harekete geçirmek...

Mihail Kamiloviç Bakunin
Devasa olan, bir amaç için bir araya gelmiş toplumdur.

Domino etkisi.

"Kara taştan su damlası damla akar. Sonra birikir gümüş bir göl olur, arayan en sonunda da Hakkı bulur.!" -Alparslan Türkeş.

Kamil abim insanlığı harekete geçirecek enerji salınımını yaparkene;

1769197027707.png

Hocam topumculuk proletaryanın işi. Senin sınıf bilincin yok ki. Senin durumun farklı. Lider lazım sizin koloniye.
Poleterya dediğin, emekçilerden teşekkül değil mi? Hani bazı bağnaz-sahtekar-rüşvetçi sözüm ona Atatürkcü yapıların maaşlarını, sosyal haklarını ödemediği belediye işçileri gibi değil mi?

Vallahi kullandığın kavramın tam olarak neyi kapsadığını anlamak için soruyorum.. Hani 6 ok dan birisi toplumculuk olduğuna göre senin hangi toplum için bilinçli olmam söz konusu anlamadım. Lpg lilerle kol-kola yürürsem bilinçlenirmiyim acabee🤣🤣🤣

Kafası çok karışık ağamın bu aralar.
Aynen. Bu kadar açık gerçeklerin nasıl oluyor da görünemiyor olmasına gerçekten şaşıyorum. Bazı kafaları oto yıkamalarda tazyikli suyla yıkamak gerekli sanırsam-galiba-herhalde🤣

Son düzenleme:
Poleterya dediğin, emekçilerden teşekkül değil mi? Hani bazı bağnaz-sahtekar-rüşvetçi sözüm ona Atatürkcü yapıların maaşlarını, sosyal haklarını ödemediği belediye işçileri gibi değil mi?

Vallahi kullandığın kavramın tam olarak neyi kapsadığını anlamak için soruyorum.. Hani 6 ok dan birisi toplumculuk olduğuna göre senin hangi toplum için bilinçli olmam söz konusu anlamadım. Lpg lilerle kol-kola yürürsem bilinçlenirmiyim acabee🤣🤣🤣

Aynen. Bu kadar açık gerçeklerin nasıl oluyor da görünemiyor olmasına gerçekten şaşıyorum. Bazı kafaları oto yıkamalarda tazyikli suyla yıkamak gerekli sanırsam-galiba-herhalde🤣
"Kurucu önder", "umut hakkı", " gelsin meclisde konuşsun",..... diyene sesin çıkmıyor ama. Özür dilerim unuttum, bunların tümü "devlet aklı", büyüklerimiz ne derse, yaparsa doğrudur demi.
Ülkenin içine ettiniz, emekliler aç geziyor,...... ama kızaracak yüz yok. Suçlu gene muhalefet ajshgdjj.

Son düzenleme:
"Kurucu önder", "umut hakkı", " gelsin meclisde konuşsun",..... diyene sesin çıkmıyor ama. Özür dilerim unuttum, bunların tümü "devlet aklı", büyüklerimiz ne derse, yaparsa doğrudur demi.
Ülkenin içine ettiniz, emekliler aç geziyor,...... ama kızaracak yüz yok. Suçlu gene muhalefet ajshgdjj.
Ahh ah yine şaşırıp büyüklerin olduğu salona geldin dimi 🤣 kreş bölümünün sayfası hangisi bilmiyorum ama mağdur olmaman için yönetimle konuşayım da buralarda ayak-altında falan telef olursun küüüçüğüüm🤣🤣🤣

Halbuki CHP'yi destekleyerek kurucu önder Atatürk'ün ilkelerine taban tabana ters işler yaparken hiç sesiniz çıkmıyordu.. neyse balonlarım var renk renk desen desen balonlar mesaj at göndereyim🤣🤣🤣🤣

Ahh ah yine şaşırıp büyüklerin olduğu salona geldin dimi 🤣 kreş bölümünün sayfası hangisi bilmiyorum ama mağdur olmaman için yönetimle konuşayım da buralarda ayak-altında falan telef olursun küüüçüğüüm🤣🤣🤣
İdare et sayın büyüğüm. Kıvıramıyorsun boşuna zorlama.

Halbuki CHP'yi destekleyerek kurucu önder Atatürk'ün ilkelerine taban tabana ters işler yaparken hiç sesiniz çıkmıyordu.. neyse balonlarım var renk renk desen desen balonlar mesaj at göndereyim🤣🤣🤣🤣
Dedimya kıvıramıyorsun kendini zorlama.

Picsart_26-01-24_18-42-55-680.jpg

Geri