“Topluma katkınız nedir”

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
görünüşte küçük ama insanlık ve toplum huzuru için büyük katkılardan bahsedeceğiz:d

Çok verilen cevaptan başlıyorum çünkü bana uyuyor. Kimseye evlilik ne zaman, çocuk ne zaman, ikinci çocuk ne zaman, oruç tutuyor musun, namaz kılıyor musun, kime oy verdin gibi sorular sormuyorum.

Devamı sizde.

Arkamdan insanlar geliyorken yayık yayık yürümüyorum.. kimsenin hayatını merak etmiyorum… soru sormuyorum… anlatıldığı kadarını dinliyorum -bazen onu da dinlemiyorum- çok konuşmuyorum.. yürüyen merdivende yürümüyorsam sol tarafta bekleme yapmıyorum….

dünkü olaylardan bahsedeyim. tek şeritli yolda gelme işareti yapılmasına rağmen karşıdan gelip trafiği kilitleyenler oldu, o yetmedi önümdeki araç zaten sıfıra sıfır geçtiğimiz yolda kaldırıma çıkıp park etmek istedi, aracını yandaki araca paralel park edip yolu kapatanlar oldu, adama üç metre ileri al geçelim dedim öyle mal gibi yüzüme bakıp sigarasını içmeye devam etti, girdiğim eczanede kaç kişi sıra beklerken kimseyi umursamayıp yanlaya yanlaya sıranın önüne geçmek isteyenler oldu. biz toplum kurallarına uyuyoruz da ne oluyor, sinirlendiğimizle kalıyoruz. bu topluma katkı verip ne yapacaksın, bazı şeyler fazla.

topluma bi zararım yok ya
gidin foruma sorun

Tiyatro yapıyorum.

İnsan kainattaki tüm canlılar içerisinde bir gün öleceğini bilen tek canlıdır.

Bir gün yok olacağını bilen tek canlı olduğu için de korkusunu, yasını, özlemini, aşkını ve iz bırakma isteğini “sanat”a dönüştürür.

Ne kadar ,insan gibi kalıp, insanca yaşamak isteyip, insanca yaşasak da gerçekten Plesk' in de dediği gibi bazı şeyler fazla ve günün sonunda" şansa yaşıyoruz, sana iyilik yapsam ne olacak, sen ne anlarsın güzellikten, sana iyilik yapanda kabahat vs. vs.. " gibi cümleler ile strese girip duruyoruz.
" İnsanın kalbi de, aklı da vicdanıdır " dan mütevellit iyilik yapıp denize atıp, toplumsal kurallara uyup örnek davranıp, bizden sonraki nesillere yaşanabilir ve ahlaki değerleri yüksek bir toplum bırakabilmek gayesi ile katkılar üstü katkı da yapsak, nafile demekten kendimi alamıyoruz.
Yine de devam madem insanız, insanca yaşamak da mucizeye katkımız deyip umutla günbegün gidiyoruz. En önemli katkı umut edip vazgeçmemek bence.

Denk geldiğim emekçilere selam veriyorum,hal hatır soruyorum.En son a101'de bir gence nasılsın, kolay gelsin dedim.Çocuğun gözlerinin içi parladı.Abi,bugün o kadar yoğundu ki şu sohbetin ilaç gibi geldi dedi.Yoğunluğun olmadığı bir zamandı.Hepimiz gün içerisinde yoruluyoruz,geriliyoruz empati yaparak iletişim kurmamız gerekiyor.

Yeğenlerimi onlar ile oynayarak mutlu ediyorum. Tabi görüşebilirsek.

Yerleri kirletmiyorum yazacaktım da bunun topluma katkısı yok. Doğaya katkısı var.
Yürüyen merdivende sola park edenlere çarpa çarpa geçiyorum bazen, kuralları öğrenmelerine katkım olur belki.
Bir çırpıda aklıma pek bir şey gelmedi. Başarmışım demek ki
Bu toplumun bana, benim de topluma
Ne faydamız olsun ne zararımız.

Geri