Toplum hayatının düzeni içerisinde kurallar sizin için ne ifade ediyor?

• Kullanıcı Mavi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
🕒 Konu sahibi 11 saat önce aktifti
Toplum hayatının düzeni içerisinde kurallar sizin için ne ifade ediyor?

Ahlak kurallarından bahsediyoruz sanırım. Çünkü diğer kurallar pek de gerçeği yansıtmadığı bir gerçektir.

Ahlak kuralları inançlara bağlı olmadığından, kişilere uygulanan en iyi yöntemdir.

Bu kurallar olmasa, insanlar var olma nedenlerini unuturlar.

toplumsal ahlak kurallari insanlari kontrol altinda tutmak icin uydurulmus palavradan baska birsey degildir.
insanin kurallari vicdanidir.
ve topulumun ogretileri sadece kisiyi tek duze yasamaya zorlar. suru psikolojisine uymayi normal bir davranis sekliymis gibi gosterir yani alisirsiniz duyarsizlasirainiz ve korelirsiniz.

sizin vicdaniniz benim vicdanim degildir.
sizin ahlakiniz da benim ahlakim degildir.

albert camus

Bence bu kurallar toplumu Tanrılaştırmaktan başka bir işe yaramıyor.Kişi adeta toplumu bir tanrı gibi görüyor ve ondan korkuyor,insanın vicdanını kaybettiren,unutturan kurallardır.Bu yüzden insan kendi vicdanının olduğunu unutuyor ve kendi kararlarını veremiyor.

Düzen için kural olmazsa olmazdır.
Kural tanımam diyenleri anlamıyorum. Bu bencillikten başka birşey değildir. Başkasının sınırlarına girdiğinde özgürlüğün biter ve bu kurala uymak gerekir.
Herkesin inancı farklıdır. Saygı duymak gerekir. Insanlar birbirine saygı duymayı başarsa zaten bunu KURAL diye tanımlamaya gerek kalmayacak.
Ilk kural saygı gerisi olur gider kendiliğinden..

Ve evet, ben kuralcıyım bi yerde bi kural varsa mantık çerçevesinde demek ki ihtiyaçtan doğmuş der kabullenirim. Zamanla ihtiyaçlar değişebilir buna göre güncellenmek gerekir. Kurallar değişemez deyip zamanında sahibi olduğumuz fikirlerin kölesi olmamak gerekir.

Lütfen kurallara uyalım uymayanları uyaralım :honk:

Toplum hayatının düzeni içerisinde kurallar derken çok geniş bir kavramdan bahsediyor. Kurallar bana hırsızlık yapmamamı, adam öldürmememi söylüyor mesela evet bunu yapmam.
Aynı zamanda kurallar bana yerlere tükürmemem gerektiğini de söylüyor. Ama arkadan esen rüzgara tükürüğü bırakıp nereye kadar uçacağını görmek benim için bir zevk :p
Her kural illaki birilerinin sınırına girdiği veya birilerini rahatsız ettiği için çıkmamıştır ortaya.
Hal böyle olunca kişisel zevklerim daha ön plana çıkıyor : )

Kurallar olmalı , yerinde ve doğruysa eger sonuna kadar uyarım

Ortak yaşam alanlarında hastane,banka,işyeri,aile,okul hatta forumda bile netlik ve kaos olmaması açısından mutlaka kurallar olmalıdır. Birbirimize olan saygımız da bu kurallar çerçevesinde şekil kazanır.

Survivor'da seyrediyoruz işte .. Bir adaya bir düzine insan koyuyorlar ama iki hindistan cevizini paylaşmasını bile bilmiyorlar .. KURALLAR ASLINDA " KURALLAR ÇİĞNENMEK İÇİNDİR " DİYENLER İÇİNDİR ..

Toplumsal kurallar ve toplum kuralları bir ekle ayrılabilen başlıklardır. Aslında kim ne der diye çok taksam da toplumun kendince kurduğu kurallar umurumda bile değil. Herkes birilerini yadırgamak için birilerinin hayatlarına karışmak için sebep üretmeye çalışıyor. Streslerini diğer insanlardan çıkarmak istiyor. Herkes kendine baksa ya.Günahını sevabını Allah'a , acısını tatlısını kendine yapacak sonuçta.

sevgilisiyle el ele dolaşan bir çift,sarılan çift,toplumun hangi kuralını bozmuş?

eskiden, eskiden dediğim de taaaa taş devri filan haa. 3 5 tane insan evladı varmış. hani bildiğin avcı-toplayıcı takılıyorken millet.
tek dertleri beslenmek için avlanmak, pişirmek için de toplamak.
o 3 5 tane insan evladının tek derdi buyken herhangi bir kurala gerek duymamışlar.
neden?
çünkü adamların tek bir derdi var, hayatta kalmak!
hayatta kalmak için de avcılık yapacaksın.
ama şimdi öyle mi?
nereden bilirdi ki taş devrindei adamın, MS 2020 diye bir şey olacak ve kendisinin taş ile bir şeyleri delmeye çalıştığı topraklarda binlerce hanzo yeşerecek.
o yüzden gerek görmemiş bir kurallar silsilesine.
ama şimdi yeryüzünde artık tonlarca hanzo var.
bir düzen, bir intizam, bir nizam gerekiyor değil mi?
ha var da ne oluyor!
orası da başka bir şeyin konusu.

İki insan bir arada yaşamaya karar verdiğinde, zamanla bazı kurallar gelişir. Veya aralarında bir şiddetli çatışma yaşanır ve bu beraberlik sona erer. Genelde daha önce belirlenmiş ve görülmüş kurallara uyulur, bu çatışmaları önlemek için. İki farklı kültürden gelen insan beraber yaşamak istediklerinde, önceden görülme kurallar genelde çakışır ve çoğunlukla bu bereberlik fazla yürümez.

Mağara adamları da kurallara uymuşlar. Kendilerini avlayan hayvanlardan uzak durmuşlar. Öyle yapmasalardı bu gün Dünya da insanlık diye bir şey kalmazdı.

Geri