Toplum farklı olanı mı dışlıyor?

Konu sahibi son olarak 632 gün önce görüldü
Adını ve o hastalığa sahip olan kişilerin özelliklerini bilmediğimiz pekçok psikolojik hastalık var.

Belkide bunlardan biri annemiz, en yakın dostumuz ya da bizzat bizizdir.
Her insan anormaldir. Hepsinin büyük ya da küçük bir rahatsızlığı vardır. Kimi aşırı inatçı, kimi otoriter, kimi kafasında insanlar yaratmış ve o insalarla yaşıyor, kimiyse tüm insanlardan korkup kaçıyor...
Aslında, farkında olsakta, olmasakta her birimizin psikolojisi bozuk.

Bazıları varki ileri dereceye gelmişler. Deli, özürlü, şizofren... Adı her ne ise... Ve toplumda dışlanıyor.
Daha doğrusu toplum farklı olanı dışladığını sanıyor. Bence, asıl farklı olan, deliler-şizofrenler, toplumu dışlıyor.
Onların; kendi kusurlarını fark edemeyişini, başkalarının kusurlarını büyütüşünü ve kendindeki ruhsal bozukluğun bir kademe altında oldukları halde "anormal" görünenin kendisi olmasını dışlıyor: Farklı olanlar.
Yadırgıyor.

Kısaca, bence farklı olan toplumu dışlıyor ya da farklı bir bakış açısı ile kendini toplumdan sıyırıyor,
Peki ya sizce?

kendim işitme engelliyim toplum içine o kadar girmeyi dahi denedim insanların duymadığımdan dolayı konuşmadığını düşünüyorum ama herkes neden kaale almaz ben buna dışlama diyorum

…yaşasak!

İster, toplum bizleri dışlasın
İster, bizler toplumu dışlayalım
Bu dünyada yaşıyoruz, başka yer yok!
Dışlamayı, içlenmeyi bıraksak da yaşasak!

Alem-i Sır
Saygılarımla! :hi:

kendim işitme engelliyim toplum içine o kadar girmeyi dahi denedim insanların duymadığımdan dolayı konuşmadığını düşünüyorum ama herkes neden kaale almaz ben buna dışlama diyorum
toplumsal doku genel olarak tutucudur ve mevcudu koruma eğilimi taşır; o farklı olanı değil aykırı olanı red etme eğilimindedir.Ne yazıkki toplum işine geleni duyar ve görür. 21.yy da herşey kişisel menfaate bakıyor malesef.Sen yada ben yada birbaskası işine yaramıyorsa dıslanır.

adam tarlasını çapa ile çapalarken, traktör kullananı dışlamaz... tam tersi..
bakın bir bina yapıldığı yeri güzelleştiremiyorsa güzel sayılmaz. ön şartı birazda budur mimarinin. eğer yapı çevreye uyum sağlayamıyorsa her zaman dışlanır. teknik olarak bile böyledir. insan estetik olarak dışlamaz ise zemin dışlar, ne bileyim depremde yıkılır gider gibi...

deli ile yaşamak zordur. delilere kucak açmış bir toplumun çabası gözardı edilemeyecek kadar önemli ve saygıdeğer bir durumdur. tabi işi entelliğe dantelliğe vurursanız, cahil halkın ayakları kokar, miskinliği tutar, burnunu karıştırır, dogmalarından kurtulamamış olur... enteli hep dışlar malesef:)

toplum kendisini farkılılaştırmak istediği için normali dışlıyor :)

peki kişisel menfaat olarak ortada birşey yok ise biz bu topluma nasıl ayak uydurabiliriz

her istenilene "hı hı" dediğin sürece sorun olmicaktır. e buda kişiliksiz yaşaman gerektiğinin söylüyor

valla kardeşim ben şu hayatım boyunca beni olduğu gibi kabul eden bir insan görmedim henüz

abi ben böyle bir ortama girmek herşeyden önemlisi toplumun kabullendiğini hissetmek istiyorum artık bu söylentim çok mu acizane oldu bilmiyorum ama 10 seneye yakındır boş boş oturuyorum =))

abi ben böyle bir ortama girmek herşeyden önemlisi toplumun kabullendiğini hissetmek istiyorum artık bu söylentim çok mu acizane oldu bilmiyorum ama 10 seneye yakındır boş boş oturuyorum =))

Amaaan kabul etmeseler ne olcak kendileri altın suyundan mı çıkmış sanki :p Kalp önemli yürek...Boşver sana sahip olduklarından dolayı kem gözle bakanlara sen hiç bakma.Öyle insanlardan düşman bile olmaz.Hayatın tadını çıkar.Gülmeye bak :cici:

Amaaan kabul etmeseler ne olcak kendileri altın suyundan mı çıkmış sanki :p Kalp önemli yürek...Boşver sana sahip olduklarından dolayı kem gözle bakanlara sen hiç bakma.Öyle insanlardan düşman bile olmaz.Hayatın tadını çıkar.Gülmeye bak :cici:

haklısın kardeşimde yalnızlık cidden zor insanı bunaltıyor belirli bir süre sonra

Geri