Toplu taşıma araçlarında 65 yaş üstü nene ve dedelerimizin yoğunluğu hakkındaki düşünceleriniz?

Konu sahibi son olarak 1073 gün önce görüldü
Oy nenem oy diyorum. Nasıl bir milletimiz var bedava diye her gün gezmeler her gün tozmazlar. Bu gençlik ne yapsın güzel dedem, nenem ? Nerede bir yer bulsun kendine?

Hangi uyruktan olduğu belli olmayan insanlara tercih edeceğim topluluk.

Toplu taşıma kullanmıyorum ama elbet devran dönecek, bizler de o yaşlara geleceğiz.
Evde kururuz artık.

Son düzenleme:
En guzelini yapiyorlar, evde oturup ne yapacaklar?
Karissinlar insan arasina, sosyallessinler, temiz hava alsinlar.
Bizim ulkemizde insanlarin erken cokmesi diye bir durum var malesef. Hem zihin hem beden olarak gecerli bir durum. Onlari toplum disina itiyoruz, calisabilecekleri alanlar yaratmiyoruz. Ageism denen bir olgu var, yani ise alimda bile belirli yas siniri icerisinde bulunmalarini bekliyoruz.

Bunun onune de onlara imkanlar sunarak, hem beden hem zihin olarak calistirmalarini saglarak gecebiliriz.

Son düzenleme:
Ekmek almak için şehir merkezine gitmeseler, özellikle iş çıkış saatlerinde takilmasalar iyi aslında.

Ayrıca erkal'ın da dediği gibi suriyelilere tercihim, İstanbul'da metrobüse bindiğimiz de kalkıp suriyeli ye yer veren arkadaşıma buradan bir kez daha sevgilerimi iletmek istiyorum.
ayrıca

O araçlara binmiyorum. Gezsinler bol bol, hareket etmek önemli.

İnsanoğlu işte ununu elemiş eleğini asmıştır, cocuk colugu evlendirmiş yerlerine yerleştirmiştir, torun torba sahibi olmustur ve artık hepsinin bir dünya telaşı vardır, çok nadir görüyorlardır onları veya bazısının hiç cocugu yoktur emekli olmustur evde canı sıkılıyordur. Bu dede ve ninelerimiz de yalnız kalmıştır, yaşnızlık hissediyorlardır ne yapsınlar insanların içine karısmak istemişlerdir diye düşünüyorum. Yalnızlık kötü sey üzülüyorum ben onlara.

Bizim burada hiç gezen yok, hepsi kumarbaz. Kahvede okey, batak, hoşkin oynuyorlar. Ölecekler ama kumar sevdası bitmiyor, bazıları da parkta.

BQUiHL.jpeg

Ahaha

Gecen kadinin biri kizin birine takmis o bana yer verecek diye yav teyze gel boyle otur yok o bana verecek lukse bak gel de saygi duy simdi.

Eve kapanıp saçma sapan tv programlarını izlemelerindense topluma açılmaları evladır; ancak mütemadiyen yer istemeleri, dahası onlara yer verme sorumluluğumuzun olması evet, biraz can sıkıcı.
Aslında yalnızca yaşlıların bineceği toplu taşımalar olsa keşke, belli bir renkteki otobüslere sadece yaşlılar binebilse. Neden olmasın?

Napsinlar , edemi curusunler . Gezmek görmek onların hakkı değil.mi .sanırım siz hep aynı yaşta kalacaksınız.

O yaşta evinden çıkıp herhangi bir toplu taşıma aracıyla kendi işini görebilen herkese saygım büyük..

Gezsinler tabi sevgi pıtırcıkları sahillerdede pıtı pıtı gidiyorlar : )

bedavacılık
bizi bu hale getirdi

Geri