TOMA’ya çıkarak barikatları aşan Özgür Özel

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Polisin müdahalesi sonrası CHP Genel Merkezi’nden ayrılan Özgür Özel, yoğun yağışı dinlemeden Meclis’e yürüdü. Bu sırada önüne bariyer çekilen Özel, TOMA’ya çıkarak barikatı aştı, Meclis’e ulaştı “Parti işgalden kurtulana kadar şu anki genel merkezimiz de TBMM’deki CHP kuruludur” dedi.
Atanmış CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatlarının başvurusu sonrası Ankara Valiliği’nin emniyete verdiği emrin ardından polis, 24 Mayıs Pazar günü Cumhuriyet Halk Partisi’ne müdahale etti. Parti binasının otopark girişinde bulunan demirler ekipler tarafından söküldü. Polis parti binasına biber gazı ve plastik mermi sıkarak girdi. Binayı ablukaya alan ekip, katlarda bulunan partilileri dışarı çıkardı.

Polis daha sonra binanın 12. katındaki Genel Başkanlık makamına çıktı. Burada, Genel Merkez’in tahliyesine ilişkin icra dairesinden alınan tebligat ulaştırıldı. Tebligatı, “Bunun için yıktılar baba ocağını” diyerek yırtan seçilmiş CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Koy masaya gelince okusun” dedi.

Daha sonra binadan çıkan Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) yürüdü. Yürüyüş sırasında Medyascope’a konuşan Özgür Özel, “Olmayacak bir saldırıyla karşı karşıyayız” dedi.

Ankara’da yoğun yağışa rağmen yürüyüşünü sürdüren Özel’in önü defalarca kesildi. Özel de en son TOMA’ya çıkarak barikatı aştı.

TOMA’ya çıkarak barikatları aşan Özgür Özel: “Yeni Genel Merkezimiz benim Meclis’teki odam”
Daha sonra Meclis’te bulunan Milli Egemenlik Parkı’nda konuşan Özel, kalabalığa, “Ankara’yı, baba ocağını esaretten, işgalden kurtaracak mıyız? Bu yolda hep birlikte yürüyecek miyiz?” diye sordu.

Özgür Özel, 28 Mayıs 2023’te Cumhurbaşkanlığı seçimlerini CHP’nin kazanamadığını hatırlattı, “Gözler yerdeyken, başlar öndeyken, kimse kimseyle konuşamayacak halde değilken görev yine bize düşer dedik. Cumhuriyetin gençlerine, kadınlarına, her yaştan cumhuriyetin muhafızlarına görev düşer dedik, ‘değişim’ dedik yola çıktı. Söz verdik, ‘Bir daha kaybetmeyeceğiz’ dedik” diye konuştu.

“23 yıllık kibri söndürdük, yendik”​

Özel, milletin kendilerine sorumluluk verdiğini söyledi, “Hep birlikte çok zor bir işi başardık. ‘Asla olmaz. Atatürk gelse bu delegeyle seçim kazanamaz. Delege baştan bağlı, sen bu işi başaramazsın’ dediler. ‘Bizim delegeyi; onu tıraş eden berberi, aynı apartmanda yaşayan 18 yaşındaki gencecik komşusu, tarlayı birlikte suladığı sınır komşusu, mezun ettiği öğrencisi ikna edecek. ‘Ankara’ya gelirken onlarla konuşun da gelin’ dedim. Öyle yaptılar. Geldiler, salondaki yerini aldılar. Siz, kiminiz salondaydınız, zemindeydiniz, kiminiz tribünlerde, kiminiz kapının önünde, kiminiz de duayla ekranın başındaydınız. O gün, o gün şuydu: ‘Delege, halkın sesini dinle! Delege, sokağın sesini dinle!’ Ellerini vicdanlarına koydular, bir karar verdiler, partide değişimi yaptılar. O gün söz verdiğimiz gibi, tam 47 gün sonra, ilk seçimde hasreti bitirdik. 23 yıllık kibri söndürdük, yendik” dedi.

CHP Genel Merkezi’ne polis müdahalesi: Özgür Özel Meclis’e yürüyor
Özel, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde AKP’yi yendiklerini hatırlattı, “CHP Türkiye’nin birinci partisi oldu” diye konuştu. Kalabalık, “Hain Kemal” sloganı atarak Özel’e cevap verdi.

“Sıktım dişimi, sustum”​

Özgür Özel, isim vermeden Kemal Kılıçdaroğlu ile Erdoğan’ın ittifak içinde olduğunu söyledi:

“İttifak ittifak, bir ittifak da sonradan şekillendi, karşımıza dikildi. İki mağlubiyeti hazmedemeyenler: Birincisi, 31 Mart seçiminde partilerinin kurulduğu günden beri ilk yenilgiyi ve bundan sonra onları yenme ihtimalimizi hazmedemeyen Saray’ın ittifakıyla, Türkiye’de ilk kez bir siyasi partide seçimle bir genel başkanın değişmesini; 48 yaşında, 49 yaşında bir bahçıvanın torununun, bir emekli öğretmen çocuğunun Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olmasını hazmedemeyenlerin ittifakı dizildi karşımıza.”
AKP’nin yargı kollarıyla butlan kollarının birleştiğini ifade eden Özel, “Bugüne kadar hep sustum. Dün koluna girdiğine kötülük düşünmeyen, ‘abi’ dediğine bet söylemeyen ben Özgür, sıktım dişimi sustum. Ama yeter! Kendime acımıyorum ama her seçim akşamı başına tülbendini silkeleyip bağlayan, haftalarca başı ağrıyan kadın kollarına, babasının yüzüne bakamayan gençlik kollarına acıyorum” dedi.

“Biz kimseyi satmayız”​

Özel şöyle devam etti:

“Kendime acımıyorum. Bir seçim kaybetmeden, bir seçim kazanmadan onu göndermeden gidersem diye gözüm açık giderim diyen partililerimizin cenazesine katılmaktan nefret ediyorum. O yüzden size söz veriyorum. Beni acıyla, zulümle, baskıyla terbiye edemezler, gazla sindiremezler. Dayaktan yılmam ama asla bir daha ben mağlubiyete alışmam, kaybetmeye tahammül edemem. 19 Mart darbesi bu ülkedeki en son darbedir. En yeni nesil darbedir. En uyanıkça darbedir. 19 Mart darbesi bu Cumhurbaşkanı’nın kendisinden sonraki Cumhurbaşkanı’na, Ekrem İmamoğlu’na yaptığı darbedir. 19 Mart darbesinden sonra verilen mücadele hesapları bozmuştur. Birileri bu partinin evlatlarına hırsız demiştir, yolsuz demiştir, casus demiştir, vatan haini demiştir. Ama bu parti evladını da bilir, iftiracıları da bilir. Yolumuz birdir, biz kimseyi satmayız, kimseyi satmayız.”
Kılıçdaroğlu’nun “arının” sözlerine cevap veren Özel, “Biz, ben, sen, hepimiz hep beraber son ana kadar direndik, sonra yollara döküldük geldik. Yağmur yağdı üstümüze, dolu yağdı üstümüze. Hani diyor ya birileri ‘arının’ diye, onların sıktırdığı biber gazından yağan yağmurla biz arındık. Bu partinin iktidarın biber gazından gayrı dost bildiğimizin ihanetinden gayrı arınacak hiçbir şeyi yoktur” dedi.

TOMA’ya çıkışını hatırlatan Özel, sözlerine şöyle devam etti:

“Önümüze 8 kilometrelik yolda 6 kere bariyerler geldi. O kadar güzelsiniz, haklı ve güçlüsünüz ki, o bariyerlerin her birini incinmeden ama asla geri durmadan geçtik. İşte oradan buraya geldik. Burası Milli Egemenlik Parkı. 6 barikat aştık geldik, TOMA’ları aştık geldik. Meclis’in önüne geldik. Bu parti kurulduğunda bir genel merkezi yoktu, Sivas kongresinde sonra, Anadolu yaylalarında, topraklarında sonra harp sırasında çadırlarda kuruldu. Bu partinin ilk genel merkezi Birinci Meclis’teki bir odaydı sadece. Meclis açıldı, 9 Eylül 1923’te genel merkezi yoktu. Bizi genel merkezimizi elimizden alarak, baba ocağına sokmayarak CHP’yi elimizden alacaklara söylüyoruz; binadan çıktık, meraklısına bıraktık, sonuna kadar mücadele ettik. Bundan sonraki genel merkezimiz TBMM’dir.

“Teslim olmuyoruz”​

Teslim olmuyoruz, boyun eğmiyoruz, geri çekilmiyoruz. Sadece ve sadece kazanmak için, başarmak için kararlılıkla yürüyoruz. Sizinle birlikte yürüyoruz. Bu meydanın özelliği şudur; biz birbirimizi sevenleriz, ülkesini sevenleriz, cumhuriyeti sevenleriz, ne yaparlarsa yapsınlar biz kazanacağız. Şimdi bir davet yapmak isterim. Hepinizi bir davet yapmak isterim. Bu parti çok zorluklar gördü. Bu partiyi darbeciler kapattılar. 9 Eylül 1993 günü parti yeniden açıldı ve o günden beri faaliyetlerine devam ediyordu. 21 Mayıs 2026 günü AK Parti’nin yargı ve butlan kolları CHP’yi bir kez daha kapattı. Sizi partinin üçüncü kez açılışına davet ediyorum. Partiyi ilk seferinde Mustafa Kemal ve arkadaşları ikinci seferinde Erol Tuncer ve arkadaşları açtılar üçüncü seferinde CHP’yi işgalden kurtarıp hep birlikte yeniden açmaya var mısınız?”

Kılıçdaroğlu destekçileri çikolata dağıttı​

Polisin CHP Genel Merkezi’ni tahliye etmesinin ardından Özgür Özel’in binaya asılı posteri de kesildi. CHP Genel Merkezi’nde Özgür Özel’in fotoğrafının da duvardan indirildiği görüldü, fotoğrafın Özel’e eşlik ettiği partililerce alındığı öğrenildi.

Öte yandan polisin biber gazı ve plastik mermilerle müdahale ederek yurttaşları ve partilileri çıkardığı CHP Genel Merkezi’ne, Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen siyasiler “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” sloganı ile girdi. Kılıçdaroğlu’nun ekibi özel kalem odasında çikolata dağıttı.

Geri