Tom Raider 2

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
Tomb Raider 2'nin Hazırlıkları Devam Ediyor

tom-raider-2nin-hazirliklari-devam-ediyor-1555241021.jpg

Alicia Vikander'in başrol olmaya devam edeceği Tomb Raider serisinin 2. filmi yeni bir yazarla birlikte çekilmeye başlandı.

Geçtiğimiz yıl Lara Croft için oldukça bereketli ve başarılı bir yıl oldu. Sadece Shadow of the Tomb Raider çıkmadı, aynı zamanda Tom Raider’in başrolünde Alicia Vikander’in rol aldığı filmi de çıktı. Geçtiğimiz bahar aylarında hayli yüksek bir gişe geliri elde eden filmin başarısı, Vikander’ın Lara Croft macerasının devamının da yolunu açmış oldu.

Devam filminin senaristliğini yapacak olan Amy Jump daha önce, Tom Hiddlestone’lu High Rise ve Brie Larson’lu Free Fire gibi filmlerin de yazarlığını yapmıştı. Geçen yıl vizyona giren filmin esinlendiği oyun 2013 yılında piyasaya sürülmüş olan yeni nesil Tomb Raider’dı. Devam filmi için ise Rise of the Tomb Raider oyunundan esinlenilmiş bir hikayenin hazırlanması planlanıyor.

https://www.sinemalar.com/haber/7364/tomb-raider-2nin-hazirliklari-devam-ediyor

Ben Wheatley, Alicia Vikander’lı Tomb Raider’ın Devam Filmini Yönetecek

ben-wheatleynin-alicia-vikanderli-yeni-filmi-freakshiftten-detaylar-filmloverss.jpg

Kill List, Free Fire, High-Rise filmlerine imza atan Ben Wheatley, Alicia Vikander’lı Tomb Raider’ın devam filmini yönetecek. Ben Wheatley filmlerinin senaristi olarak tanınan Amy Jump’ın senaryosunu kaleme alacağı devam filmi, 19 Mart 2021’de vizyona girecek.

Tüm zamanların en başarılı video oyunu serileri arasında yer alan Tomb Raider, 2000’li yılların başlarında Angelina Jolie’nin başrolünde yer aldığı iki filmden sonra yeniden beyazperdeye geri dönmüştü. Ex Machina, The Light Between Oceans gibi filmlerde rol alan, The Danish Girl’deki performansıyla Oscar kazanan Alicia Vikander, yeni Lara Croft olarak karşımıza çıkmıştı.

Roar Uthaug’un yönettiği bu yeniden çevrim, Lara Croft karakteriyle empati kurmamızı sağlamış olsa da yan karakterlerin altını dolduramamış ve aksiyon anlamında gerçeklikten kopuk bir film olarak hafızalara kazınmıştı. Yaklaşık 94 milyon dolar bütçeyle çekilen film, gişedeki yolculuğunun sonunda dünya genelinde 274 milyon dolar hasılata ulaştı. Filmin gişede beklentilerin altında kalması devam filminin çekilip çekilmeyeceği sorusunu akıllara getirdi.

Geçtiğimiz aylarda aldığımız bir haber, bu durumu açıklığa kavuşturdu. Alicia Vikander’ın bir kez daha Lara Croft’u canlandıracağı Tomb Raider’ın devam filmi için hazırlıklara başlandı ve bu film, sonunda yönetmenini buldu. Filmi yönetmesi için projenin başına getirilen ismin hepimizi şaşırtacak cinsten bir karar olduğunu söyleyelim.

Alicia Vikander’lı Tomb Raider’ın Devam Filmi, 19 Mart 2021’de Vizyona Girecek

tomb-raider-devam-filmi-2-filmloverss.jpg

Deadline’ın haberine göre Down Terrace, A Field in England, Kill List, Free Fire filmleriyle İngiliz sinemasının son yıllarda öne çıkan isimlerinden Ben Wheatley, Alicia Vikander’lı Tomb Raider’ın devam filmini yönetecek. Daha çok bağımsız sinemada ismini duyduğumuz Ben Wheatley, Tomb Raider’ın devam filmi sayesinde ana akım sinemaya yöneliyor.

Ben Wheatley’nin Tomb Raider’ın devam filmini yönetecek olması, video oyunu uyarlamalarıyla ilgili kötü algıyı değiştirebilmesi açısından oldukça önemli bir adım. Bununla beraber Ben Wheatley filmlerinin senaristi olarak tanınan Amy Jump‘ın filmin senaryosunu yazacak olması da bu konudaki umutlarımızı arttırıyor.

Önümüzdeki yılın başlarında çekimleri başlanması beklenen film, 19 Mart 2021‘de vizyona girecek. Ben Wheatley imzalı yeni Tomb Raider filmini heyecanla bekliyor; Wheatley’nin, önümüzdeki yıllarda Alicia Vikander’la Freakshift filminde yeniden çalışacağını sözlerimize ekliyoruz.

https://www.filmloverss.com/ben-wheatley-alicia-vikanderli-tomb-raiderin-devam-filmini-yonetecek/

2015 yılında Rise of the tomb raider'in oyunu çıkmıştı. Acaba oyunla benzerlikleri olur mu?

"Tomb Raider" Devam Filmini Misha Green Yönetecek!

Tom Raider 2'nin yönetmeni belli oldu.

Alicia Vikander'ın yıldızı olduğu Tomb Raider serisi için yeni bir yönetmenle anlaşma imzalandı. Lovecraft Country'nin yazarı olan ve bir bölümünü yöneten Misha Green, Tomb Raider 2'nin yönetmen koltuğuna oturacak. Böylelikle bir kadın başrollü filmin daha yapımında kadın yönetmen yer alacak.

Tomb Raider 2'nin gösterim ya da çekim tarihiyle ilgili elimizde bir bilgi bulunmuyor. Ancak filmi kimin çekeceği resmi olarak açıklandı. İflasını ilan eden MGM bünyesindeki Tomb Raider filminin yönetmen koltuğunda Sons of Anarchy, Underground, Lovecraft Country gibi yapımları kaleme alan Misha Green oturacak. Green, haberi sosyal medya üzerinden paylaştı.

Son olarak Tomb Raider 2'nin vizyon tarihinin süresiz olarak ertelendiği açıklanmıştı. Yönetmenliğini ise başarılı isim Ben Wheatley'nin üstlenmesi planlanıyordu. Tomb Raider'ın ilk filmi 94 milyon dolarlık bütçesine karşılık tüm dünyada 274 milyon dolar gişe hasılatı elde etmişti. Esasen oyun serisinden uyarlanan Tomb Raider'ın daha önce çekilmiş Angelina Jolie başrollü bir versiyonu daha bulunuyor. İlk Tomb Raider oyunu 1996 yılında piyasaya sunulmuştu. Serinin son oyunu Shadow of The Tomb Raider: The Nightmare, 2019 yılında oyun dünyasıyla buluştu.

Alicia Vikander'lı Tomb Raider'ın konusu ise şöyleydi: Babasının ortadan kaybolmasından yedi yıl sonra, 21 yaşındaki Lara küresel ticaret imparatorluğunun başına geçmeyi reddetmiştir ve üniversite dersleri alırken bir yandan da Londra'da bir bisiklet kuryesi olarak çalışmaktadır. Bir noktada babasının kayboluşunu araştırmaya başlar ve son gittiği yeri ziyaret eder: Japonya kıyılarında bir yerde bulunan gizemli bir adadaki bir mezar. Birden bire Lara kendini yalnızca keskin zihniyle, kör inançla ve inatçı ruhuyla silahlanmış bir halde, dezavantajlı bir durumda olduğu bir maceranın içinde bulur. Lara, bilinmeyene doğru yolculuk ederken kendisini sınırlarının ötesine geçirmeyi öğrenmelidir.

3035805.jpg

Yeni Tomb Raider Filmi Ne Zaman Geliyor

En son 2018 yılında vizyona giren, yeni Lara Croft olarak Alicia Vikander’i izlediğimiz yapımın ikincisinin gelip gelmeyeceği merak konusuydu.

Angelina Jolie’den sonra yeni Lara Croft olarak gördüğümüz Alicia Vikander, yakın zaman önce vizyona giren “The Green Knight” filminde aldığı “Essel” rolüyle Collider’a röportaj vermişti. Oscar sahibi oyuncu verdiği demeçte yeni bir Tomb Raider filmini ne zaman izleyeceğimiz üzerine sorulan soruya, filmin aslında 2020 yılı son çeyreğinde vizyona sokmayı planladıklarını ve malum Covid-19 üzerine filmin ertelendiğini belirtti. Senaryonun bu süreç içerisinde hala daha değişime uğradığını belirten Vikander, tekrar Lara olmak için sabırsızlandığını belirtti. Filmi 2022 yılında izleme ihtimalimizin çok yüksek olduğunu belirtirken henüz net bir şey olmadığını da sözlerine eklemişti.

2018 yapımı Tomb Raider filmi gişede beklenen çıkışı gösterememişti. 2001 ve 2003 yılında Angelina Jolie’nin rol aldığı Tomb Raider filmleriyle kıyaslanması, kuşkusuz bir çok eleştiriyi de beraberinde getirmiş, çoğu filmsever daha film çıkmadan bile yeni Lara Croft’u eleştiri yağmuruna tutmuştu.

Tomb Raider ismi çok büyük bir marka haline geldi. Bu isim üzerine bir çok yapım olacağından kuşkumuz yok. Her ne kadar kıymetli Angelina Jolie, Lara Croft ile özdeşlesen bir kimliğe bürünse de en azından yeni hikaye ve cast örgüsünü görmeden bu denli karşı durmamakta fayda var.

Alicia Vikander, Tomb Raider'ın Devamı Hakkında Konuştu

Yıldız oyuncudan yeni güncelleme geldi!

Tomb Raider yıldızı Alicia Vikander, uzun zamandır beklenen devam filminin durumu hakkında bir güncelleme yaptı. Aynı isimli video oyununa dayanan Tomb Raider, Lara Croft'un harabeleri ve arkeolojik gizemleri ortaya çıkarmak için yaptığı macerasını izleyen bir aksiyon-macera film dizisi. Vikander, Angelina Jolie'nin 2001 ve 2003 yapımı Tomb Raider filmlerinde büyük beğeni toplayan performansının ardından 2018 yapımı yeni versiyonunda ikonik rolü üstlendi.

Vikander'ın versiyonu, babasının ortadan kayboluşunu ortaya çıkarmak için bir göreve başlayan, daha genç bir Lara Croft'u gösterdi. Tomb Raider'ın yeniden başlatılması eleştirmenlerden karışık eleştiriler alırken, film nihayetinde ticari olarak başarılı oldu. 106 milyon dolarlık bir bütçeye karşılık gişede 274.7 milyon dolar kazandı. Yönetmen Ben Wheatley'in (Free Fire, Rebecca) başlangıçta projeyi yönetmek üzere eklendiği bir devam filmi yıllardır geliştiriliyor. Birden fazla gecikmeden sonra, bu yılın başlarında Lovecraft Country yaratıcısı Misha Green'in Tomb Raider 2'yi yöneteceği açıklandı.

Total Film dergisi için verdiği yeni bir röportajda Vikander, Tomb Raider 2'nin Green'in yeni yönüyle nasıl bir araya geldiğinden bahsetti. 33 yaşındaki İsveçli aktrise göre, Lovecraft Country'deki işini çok sevdiği için yazar/yönetmen projeye dahil olduğunda heyecanlandı. Vikander, devam filminin aksiyon sahneleri ve dublörleri üzerinde işbirliği yapmak için Green'le birkaç Zoom görüşmesi yaptığını bildirdi. Vikander; "Misha ile yaptığım Zoom'larda sonunda kendi yaşımdaki başka bir kadınla oturmak çok eğlenceli oldu. Yapmak istediğimiz büyük aksiyon setleri ve akrobasiler hakkında konuştuk. Yola koyulup, birlikte bir şeyler yapabileceğimize inandık." dedi.

Green, Twitter'da senaryonun taslağını yazmayı çoktan bitirdiğini duyurdu. Şu anda projenin çalışma adı Obsidian olsa da kadroya hangi oyuncuların katılacağı veya çekimlerin ne zaman başlayacağı belli değil. Başrolünde Vikander'ın yer aldığı 2018 yapımı Tomb Raider, 2000'lerin başında büyük başarı elde eden film serisine olan ilgiyi canlandırmayı amaçlıyordu. Lara Croft'un daha cesur tasvirini seven hayranlar için, devam filminin ağır gecikmeleri kesinlikle hayal kırıklığı yarattı. Tomb Raider 2'yi çevreleyen tüm belirsizliklere rağmen, Vikander'ın son güncellemesi heyecan verici.

2893754.jpg

Geri