Tohumdan Havuç Yetiştirme

Konu sahibi son olarak 1271 gün önce görüldü

"Ben tohumdan yetiştirmek istiyorum" derseniz: Tohumdan havuç yetiştirmeye dair bilmeniz gerekenler

vjYE4v.jpg

- Öncelikle elde ettiğiniz tohumları toprağa ekmeden bir gece önceden nemlendirdiğiniz bir peçeteyle ya da pamukla sarıp sarmalayın ki her birinin çimlenme ihtimali artsın.

- Ardından torf adı verilen zengin topraktan edinin ve pet bardakların içine torfu az miktarda pay edip tohumları üzerine koyun. Son olarak tohumların üzerlerine yine biraz torf koyun.

- Tohumlarınız çimlenmeye başladıktan sonra kullanacağınız saksının dibine önce çakıl taşlarını ardından da üzerine toprağını yerleştirin ve çimlenen tohumları zarar vermeden saksıya taşıyın.

- Bu aşamadan sonra toprağın nemli kalmasına ama çok da ıslak kalmamasına dikkat ederek haftada 1 ya da 2 kez sulamanızı yapın. Yaklaşık 3-4 ay sonra havuçlarınız toplanacak boyutlara gelmeye başlayacaktır.

- Ancak dikkat, havucu tohumdan yetiştirmek için en uygun zamanlar şubat ve kasım ayları arasıdır. Bu nedenle zamanlamayı iyi ayarlamanızda fayda var

Bizim balkon annem sayesinde bahçe gibi, ekmeyi biçmeyi severiz ailecek, tohumları nerelerden alabileceğimizi de yazsaydın Aleyna. :p

Herhangi bir bitkiyi tohumdan yetiştirmeyi çok seviyorum. İnanılmaz emek ve sabır isteyen bir iş ama sonuçları da çok mutlu edici. ^^

Bardakta sogan yetistiriyorum.

Trollemiyorum ciddiyim. Aleyna inanmazsan fotografini cekebilirim :)

Bardakta sogan yetistiriyorum.

Trollemiyorum ciddiyim. Aleyna inanmazsan fotografini cekebilirim :)

cafelrde meşrubtlrı bardk die kavanzda veryolr öle brdk diyosn herlde =)) olablr olmz deil de soğn büydkçe brdağı çtlatablr

Geri