Çikolata severlerin baş tacı ettiği toblerone kilo aldırır mı? Elbette tüm çikolatalar gibi toblerone da kilo aldırmakta. Toblerone içeriğine baktığımızda aşağıda ki değerleri görebiliriz.
Calories 135 Sodium 15 mg
Total Fat 8 g Potassium 75 mg
Saturated 2 g Total Carbs 16 g
Polyunsaturated 1 g Dietary Fiber 1 g
Monounsaturated 1 g Sugars 16 g
Trans 0 g Protein 1 g
Cholesterol 5 mg
Tabloda gördüğünüz değerler yalnızca bir parça toblerone çikolatanın değerleridir. 200 gr lık toblerone 20 parçadan oluşuyorsa bu değerlerin herbirin 20 ile çarpmak gerekir. Açıkcası ben yemiş olduğum 3 parçacıkdan dolayı kendimi suçlu hissettiğimden hiç hesaplama yaparak dahada üzülmek istemiyorum. Ancak bu masum görünümlü çikolatanın aslında tam bir kalori kaynağı olduğunu bilmeniz belki sizi frenleyebilir. Toblerone kilo aldırma konusunda diğer çikolatalardan çok daha başarılı ne yazık ki. Çünkü içerdiği yağ oranı diğerlerine nazaran aşırı yüksek. Bir küçük parça içerisinde 8 gr yağ barındırıyor. Bu sebeple toblerone tüketirken çok dikkatli olmalısınız. Mümkünse bu çikolatayı kendinizi arada ödüllendirmek adına nadir tüketin. Aksi taktirde zayıfladım diye kendinizi ödüllendirirken biranda başladığınız noktaya geri dönebilirsiniz.