Tırnak kırılması sorunsalı

• Kullanıcı Elia
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Konu sahibi son olarak 1028 gün önce görüldü
Merhaba herkese. Arkadaşımın geçen ay "ya tırnakların aşşırı güzel çok kıskandım" demesinden bir gün sonra iki tanesi kırıldı. Piyasada/internette ne varsa denedim, kremler yağlar tırnak sertleştiriciler vs vs. Bir aydır ne yapsam uzatamıyorum daha da derinden kırılıyor canım acıyor hep. Tırnakları güçlendiren ev yapımı gizli babaanne formülüne sahip olanlar benimle paylaşabilir mi? Bence paylaşabilirsiniz, hadi bakalim. :u3:

Geçmiş olsun.
Dengeli beslenmeli ve bol su içmelisin.

Kalsiyum ağırlıklı ürünleri tüketimini artırmalısın bence..
Birde limon iyi geliyor biliyorum tırnaklarına sürersen hatta parlatıcına bile ekleyebilirsin..

Karbonat ( 1 çay kaşığı )
Ilık su ( 1 bardak )
Hazırlanışı: Ilık suyun içerisine karbonatı ekleyin ve karıştırın, ellerinizi 10 dakika bu suyun içerisinde bekletin. Her gün bu kürü ellerinize uygulayın.

Tirnaklari en cok yipratan sey oje surup cikarmak. Zamaninda ben de cok sey denedim ama nafile. En birinci oneri de tirnaklari limonla ovalamak ya da limonlu ilik suda bekletmektir, ama ojeyi asetonu en aza indirmeden pek ise yarayacagini sanmam. Uzgunum dost aci soyler .p

Geçmiş olsun.
Dengeli beslenmeli ve bol su içmelisin.

Teşekkür ederiim. Yani biraz zor bir şey bu ama düzenlenmeye çalışıyorum beslenmemi. :(

Kalsiyum ağırlıklı ürünleri tüketimini artırmalısın bence..
Birde limon iyi geliyor biliyorum tırnaklarına sürersen hatta parlatıcına bile ekleyebilirsin..

Mm limonu hiiç denemedim bak. Direkt alıp ovucam herhalde. :p

Karbonat ( 1 çay kaşığı )
Ilık su ( 1 bardak )
Hazırlanışı: Ilık suyun içerisine karbonatı ekleyin ve karıştırın, ellerinizi 10 dakika bu suyun içerisinde bekletin. Her gün bu kürü ellerinize uygulayın.

I ıhh işe yaramayan şeyler listesine girdi bu. Epey de yaptım. :/

Tirnaklari en cok yipratan sey oje surup cikarmak. Zamaninda ben de cok sey denedim ama nafile. En birinci oneri de tirnaklari limonla ovalamak ya da limonlu ilik suda bekletmektir, ama ojeyi asetonu en aza indirmeden pek ise yarayacagini sanmam. Uzgunum dost aci soyler .p

Yaa günde 2 3 oje değiştiriyordum. Hsjhshd. Tırnak dostu olan aseton yok muu? Dost gerçekten acı söyledi birazdan ağlayacağım. :'(

İçim cız etti cidden. Tırnak kırılması kötü, en güzeli uzatmamak =)
Geçmiş olsun.

bu yeni nesilin kelimelerine deli oluyorum be kardesim. sorunsalı ne ya sorunsali ne? tirnagim kirildi desene :@ oh iyi olmus. uzatiyosunuz tirnaklarinizi, tokalasirken bile ellerimizi kesiyosunuz.

kes hepsini onlarin.

bu yeni nesilin kelimelerine deli oluyorum be kardesim. sorunsalı ne ya sorunsali ne? tirnagim kirildi desene :@ oh iyi olmus. uzatiyosunuz tirnaklarinizi, tokalasirken bile ellerimizi kesiyosunuz.

kes hepsini onlarin.

Üzgünüm, hatalı kelime kullandığım için. Dikkat edeceğim..

X00GOO.jpg

Bu fotoğrafa bakınca sizin de içiniz sızlamıyor mu? jdjd
Yardım lütfen. :(

Bir kaç bir şey soracakken kurduğunuz cümle dikkatimi çekti,

Oje delisi olduğumu belirtmeliyim

Fazla oje sürdüğünüz için tırnaklarınızı havasız bırakmış olmalısınız. Haliyle ojeyi çıkarmak için kullandığınız asetonunda tırnaklarınızın yıpranmasında rolü büyük. Bunun dışında su tüketiminiz ne kadar bilmiyorum ama su tüketiminiz az ise arttırın biotin eksikliğini söylemiyorum bile. Tavsiyem; bol su tüketimi yapın ve bir süre oje ve aseton kullanmayın güçlensin.

Bir kaç bir şey soracakken kurduğunuz cümle dikkatimi çekti,

Fazla oje sürdüğünüz için tırnaklarınızı havasız bırakmış olmalısınız. Haliyle ojeyi çıkarmak için kullandığınız asetonunda tırnaklarınızın yıpranmasında rolü büyük. Bunun dışında su tüketiminiz ne kadar bilmiyorum ama su tüketiminiz az ise arttırın biotin eksikliğini söylemiyorum bile. Tavsiyem; bol su tüketimi yapın ve bir süre oje ve aseton kullanmayın güçlensin.

Zaten tırnaklarımın zayıfladığını hissedince kırılmazdan 10 gün önce oje sürmeme kararı almıştım. Birden kırıldı sonra. Hadi neyse hemen uzar dedim ama biraz uzasa dahi daha derinden kırıldı. Artık bir ay oldu, tekrar eski haline dönmüş olmasını bekliyorum.

Elia merhaba geçmiş olsun. Bunun sebebi vitaminsizlik sanırım. Bir de tırnakları besleyici losyonlar spreyler var eczanelerde. Kullanmak işe yarayabilir.

Zaten tırnaklarımın zayıfladığını hissedince kırılmazdan 10 gün önce oje sürmeme kararı almıştım. Birden kırıldı sonra. Hadi neyse hemen uzar dedim ama biraz uzasa dahi daha derinden kırıldı. Artık bir ay oldu, tekrar eski haline dönmüş olmasını bekliyorum.

Tırnak güçlendiric kullandınız mı? Yada bir hematolog kontrolunde demir testi yaptırdınız mı? Bence yaptırın derim. Yok ben farklı yol deneyeceğim derseniz bir kabın içine ılık su koyun 2damla limon damlatıp bir yemek kaşığı zeytin yağı koyun ellerinizi ve tırnaklarınızı ovalayın bir süre. Mesela yatmadan yapın eldiven takıp öylece uyuyun. Sabah çıkarın. Etkisini görebilirsiniz. Birde tırnaklarınızı biraz kısaltmanızda yarar var. ^^

Geri