Tiramisu (Yemek Tarifi)

Konu sahibi son olarak 3120 gün önce görüldü
Malzemeler :
* 1 adet ikili hazır pasta kek`i
* 2 adet yumurta sarısı
* 4 çorba kaşığı un
* 4 çorba kaşığı toz şeker
* 2,5 su bardağı süt
*1 kutu labne peyniri
* 1 su bardağı nescafe
* 2 çorba kaşığı kakao
nokta.gif

1323.jpg

Hazırlanışı : Yumurta sarısı, un ve şekeri karıştırın. Sütü azar azar karıştırarak bu karışıma ilave edin. Mikserle pürüzsüz bir karışım haline gelene kadar çırpın. Ağır ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

Hazırladığınız muhallebi soğuduktan sonra labne peynirini ilave edip mikserle 10 dakika kadar çırpın. Bol şekerli sıcak nescafe hazırlayın.

Kekin birinci katını nescafe`nin yarısı ile iyice ıslatın. Üzerine hazırladığınız kremanın yarısını sürün. Üzerine kekin ikinici yarısını kapatıp, geri kalan nescafe ile ıslatın.

Kalan kremayı kekin üzerine sürdükten sonra kakaoyu hazırladığımız tiramisu`nun tamamını kapayacak şekilde ince gözenekli bir tel süzgeç yardımı ile serpin.

Buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapın.(Afiyet olsun!)

iyide bir şey de yanlış burada Tiramisunun orjinali Likörlü olur :S

Okadar bilgim yok :D Ama bunun çeşitli tarifleri var bildiğim kadarıyla.

Gecen bende arkadaşımla yaptım başka tarife göre ilk defa yaptığım için biraz kötü olmuştu ama orjinali farklıymış:D

Güya rejimdeyim paso yemek tarifi paylaştım.Psikolojim Bozuldu :zuha: Ama Allahtan doktor 10 günde bir sütlü tatlılar yiyebilirsin dedi:zuha:

!!aLPaCiNo!! madem cahilsin bedavaya niye konuşuyorsun bir daha benim yazdıklarım altına yorum yapma !

!!aLPaCiNo!! madem cahilsin bedavaya niye konuşuyorsun bir daha benim yazdıklarım altına yorum yapma !

Cahilsek o zaman bizi aydınlat benim bildiğim başka şeylere konuşluyor likör anlamıyorum bu tavrın neden sanki kötü birşey yaptık kendimizce bilmediğimizi belirttik o kadar...

Bilmiyorsan öğrenmeye çalış o zaman yorum yapma bir şeyler yazmak için konuşma

Bilmiyorsan öğrenmeye çalış o zaman yorum yapma bir şeyler yazmak için konuşma

zaten mesajı atmadan önce araştırma yaptım daha sonra o mesajı attım ve bildiğim gibi çıktıgı için o mesajı atma gereği duydum birşey biliyoruzda konuşuyoruz anlamıyorum bu tavrın neden? Görende kötü birşey yaptık sanacak...

Bende likör kullanıldığını duymamıştım hiç.
Belki yabancı ülkelerde öyle yapılıyo olabilir.

iyide bir şey de yanlış burada Tiramisunun orjinali Likörlü olur :S

+mascarpone peyniri ve kedi dili ile olur: )
Orjinal tiramisu yediğimde kendimi bir garip hissetmistim.
"Beni havaya kaldır"
adından çok daha öte o Mayhoş tat :D

Biri yapsın sevabına bana da göndersin

Geri