Timur gibi Müslüman Orta Asya hükümdarlarında bir Cengiz Han hayranlığı ve onun sistemini devam ettirme ideali var

Konu sahibi son olarak 807 gün önce görüldü
Timur gibi Müslüman Orta Asya hükümdarlarında bir Cengiz Han hayranlığı ve onun sistemini devam ettirme ideali var. Bu, dindarlık cihetiyle bir kusur olarak görülmeli midir?Screenshot_20230419-112802~2.jpg

Islam ve Turklukle alakasi olmayan kisileri kahraman gormek,ve dahi hayatindan ornek alinabilecek pasajlardan kendine pay cikarmanin nesi kotu?

Islam ve Turklukle alakasi olmayan kisileri kahraman gormek,ve dahi hayatindan ornek alinabilecek pasajlardan kendine pay cikarmanin nesi kotu?

ben de bunların iki yüzlülüğünü anlamıyorum, her fırsatta kendisiyle aynı inanca sahip olmayan kesime sallarlar, ötekileştirirler ama gel gör ki hayatlarının %99 gavur ve ateist icatlarıyla sürdürür bunlar. elindeki telefonundan tut da, evindeki mutfak robotuna, çamaşır bulaşık makinesine, süpürgesine, klimasına, bindiği arabaya kadar her şey gavur ve ateist icadı, işine gelince kullandığın bu materyallere şeytan icadı deyip kullanmamazlık yapmıyorsunuz ama öyle değil mi diye sormak lazım bunlara. şu an bu satırladığı yazdığı bilgisayarın, telefonların işlemcisi bile ateist icadı. adamların malını kullanarak adamları kötülemek de acayip bir bağnazlık olduğunu düşünüyorum öyle değil mi azizim ?

ayrıca cengiz han imparatorluğu ile osmanlı imparatorluğunun coğrafi anlamda toprak genişletme ve ideolojisini her yere yayma çabalarının birbirinden hiçbir farkı yoktur. bu sebeple cengizhan hayranı olmasının hiçbir sakıncası yoktur.

ben de bunların iki yüzlülüğünü anlamıyorum, her fırsatta kendisiyle aynı inanca sahip olmayan kesime sallarlar, ötekileştirirler ama gel gör ki hayatlarının %99 gavur ve ateist icatlarıyla sürdürür bunlar. elindeki telefonundan tut da, evindeki mutfak robotuna, çamaşır bulaşık makinesine, süpürgesine, klimasına, bindiği arabaya kadar her şey gavur ve ateist icadı, işine gelince kullandığın bu materyallere şeytan icadı deyip kullanmamazlık yapmıyorsunuz ama öyle değil mi diye sormak lazım bunlara. şu an bu satırladığı yazdığı bilgisayarın, telefonların işlemcisi bile ateist icadı. adamların malını kullanarak adamları kötülemek de acayip bir bağnazlık olduğunu düşünüyorum öyle değil mi azizim ?

ayrıca cengiz han imparatorluğu ile osmanlı imparatorluğunun coğrafi anlamda toprak genişletme ve ideolojisini her yere yayma çabalarının birbirinden hiçbir farkı yoktur. bu sebeple cengizhan hayranı olmasının hiçbir sakıncası yoktur.

Haklisiniz tartisma ilerlese bende hemen hemen benzer seylerin sathina vurgu yapacaktim.Kisinin ozeli,dini inanci,ideasi insanliga sundugu faydanin yanin,tartisilabilir bir durum olmamasi gerek.Zira insanlik tarihini tahlil ettigimizde,kayda deger ve hayatimizi kolaylastiran buluslari icat edenlerin,pekte dindar oldugu soylenemez.Ee ne yapacagiz mucitler dindar degildi diye,kendimiz ile celismemek icin,biz bu kolayliklari elimizin tersiyle gerimi cevirecegiz?Tabiki hayir...Nakkaşa değil,nakşa bakacağız.Perpektifimizi ve skalamizi buna gore sekillendirecegiz.

Cengiz han konusuna gelirsek,cok ihtilaf ve gorus var hakkinda.Bir cok kaynakta Turk olduguna atif yapiliyor.Acikcasi elestiriler yonleri olabilir,lakin gercekten tarihi buyuk bir sahsiyet.Adeta bir savas dehasi.Ayrica ulkemiz de ismi "Cengiz" olanlarin sayisi azimsanmayacak derecedir.

Son düzenleme:
Avicenna dururken,müslüman doktorlar niye hipokrat yemini ediyorlar? konu

Geri