Timeo Hominem Unius Libri

🕒 Konu sahibi 8 saat önce aktifti
Benim neyim eksikti? Kan değerlerim normal. Evet Nef Hanımı kıskandım.

İçindekiler, yoldakiler, gelecekte gelecekler, ilk okuduklarım, hiç okumadığımla küçük kitaplığımı siznernen paylaşmak istedim.

99038dfae62.jpeg
28a743e1b37.jpeg

İlk rafetimde kalbimi yıllar evvel çalan sevgili Ernesto ve anarşik duygularımın kitapları yer almaktadır, hemen yanına Hitler Bey'i koyarak harikamsı şaheser bir iş başardım ve birkaç tarih alakalı matbu daha mevcut.

72ee61efadd.jpeg

İkinci rafetim babamın sitem ettiği bir bölüm, şöyle diyor; "Ne o elin papazlarının kitapları, felsefe melsefe, bırak oğlum şu işleri." dedemin Strabon olduğunu sanırım babam bilmiyor. Ü Z Ü C Ü .

147a092e814.jpeg

Üçüncü rafetim babamın yine pek hoşlanmadığı bir bölüm, birkaç tane din ile ilgili kitap koydum ki, gördüğü zaman "Neyse oğlan tam olarak dinden çıkmamış ama her an çıkabilir, çok sakıncalı." deyip, kendini teselli edebilsin.

c81834ddaa4.jpeg

Dördünce raufum kitaplığımdaki ve okuduğum az sayıda roman moman barındırıyor, adam akıllı okuduğum ilk kitap Panait Istrati'nin Arkadaş'ı ve şu Şerlok kitabıdır. Özellikle Şerlok ile kitap okumaya başladım diyebilirim, sonraki aldığım ilk kitaplar sanıyorum raufta da göreceğiniz "Büyük Türk" , "Yavuz" ve "Çakırcalı Efe" kitaplarıydı.

Bu kitabı da kapağı ve kitap adı çok güzel diye aldım. Evet sadece bu yüzden aldım ve halen okumadım. Bir gün okuyacağım, sadece kitabın adı bile bana birçok şey anlatıyor...

Bu kitap rafetlerin herhangi birinde yer alıyor mu bilmiyorum, çok ilginç bilgilerin olduğu garip bir kitap, fazlasıyla severim.

Nasıl yani Mantineia Savaşı ile ilgili bilgin yok mu? Bunu bilmeyen de ne bileyim biraz şey...

Emek ve para yatıyor burada boru mu? :T:

718c47c5f7d.jpeg

2018 - 2019 dergileri var burada da, Aktüel Arkeoloji, Atlas Tarih, Bilim ve Gelecek vb.

Yeni siparişlerim:

059a4051b60.jpeg

c8c9c49cb34.jpeg

9068fe83972.jpeg

8a187f0c8d0.jpeg

sende stephen king okuyan adam tipi var, hiç yokmuş şaşırttın.

Bu ne hoşluk sevgili Mastor, kitaplığınıza ba yıl dımm

Şimdi benim de canım çekti kitap tanıtımı, bi göz atayım kütüphaneme ve şanslı rafıma (:

Size tavsiye edeceğim ve seveceğinizi düşündüğüm kitapları izninizle paylaşırım burada.Sizden de beklerim.

Saygı sıfıra yakın dolaylarda ama.
Öğrenimlisin fakat eğitimsizsin diyebiliyoruz galiba bu noktada.

Halil İnalcık’ı Osmanlı torunları görmesin yakarlar adamı

Saygı sıfıra yakın dolaylarda ama.
Öğrenimlisin fakat eğitimsizsin diyebiliyoruz galiba bu noktada.

Öğrenimli değilim Murat. Sen öğrenimini devam ettiren bir arkadaşımızsın, başarılar dilerim. Bir şey daha öğrenmende fayda var; karşıt bir şeye saygı gösterilmez, tahammül edilir. Gerekli olan şey budur.

Ve benim burada ya da dışarıdaki hayatımda kimseye hakaretamiz yaklaşımım olmadı. Ailemden görgümü aldım, başta babaannemden, ebevenylerimden ve diğer aile mensuplarından. Nerede neyin yaraşır olacağını iyi bilirim.

En nihayetinde forum ortamı burası. Burada stresimi atıyor, çoğu zaman da sapıtana kadar eğlenceye çeviriyorum konuları, dozajını nadiren de olsa ayarlayamıyor olabilirim, bu benim kişiliğimle alakalı en fazla çeyrek bilgi verir.​

Beslediği sempatiden ötürü seni eleştirmekten yoksun arkadaşların için etkileyici olabilir ama genelde güzel saçmaladığını itiraf etmeliyim.Dalga geçip güle de bilirdin her zamanki gibi saçmalamak yerine,kendi tercihin tabi.
İnsanlarin yaşayışlarıyla,dinleriyle, daha genel olarak maneviyatlarıyla dalga geçmek tahammül edilmesi gereken bir şeyse eğer eğitimsiz lafını kendi üstüme alıyorum, gönlün hoş olsun.
Aile terbiyen de beni ilgilendirmiyor, o kadar kitap görseli paylaşmışsın fakat saygı anlamında bir şey kazanmamışsın demek istedim bu zamana kadar güldüğün şeylerden yola çıkarak. Mastor

"Saygı" dediğin kriterlerimiz farklı. Uzatmaya lüzum yok.​

Seveceğini umuyorum Mastor , bi bak derim.

s8Cima.jpg

Yanlış hatırlamıyorsam İlber Ortaylı'ya da Türk romancı sorulduğunda İhsan Oktay Anar cevabını vermişti, sevdiklerinin başında gelen. O günden beri aklımda bir gün romanlarından birini okumak ama pek fırsatım olmuyor, en kısa sürede bakacağım Nef' teşekkür ederim. :hppy:​

Marifetname yok.
Ilmihal yok.
Seyahatname yok.
Eksik birsey mi var hayatinda?

Hm. Şimdi anlaşıldı.
İhsan Oktay Anar deyince aklıma puslu kıtalar Atlas’ı gelir.
Bi göz gezdirebirsin.

Seveceğini umuyorum Mastor , bi bak derim.

s8Cima.jpg
Selam.

Perşembe gündüz teslim aldım kitabı. Yeni bitti sayılır. Hikaye okumayalı ve bir hikayenin kolay okunurluğunu ve sürükleyiciliğini tatmayalı epey olmuş. İlk sayfalardan itibaren sardım, hatta kitabın yarısını da iş yerinde okuduğumu söyleyebilirim.

Ölüm'e fitil olduğumu, Alyanaklı'ya üzüldüğümü, Cezzar Dede' nin ekabir halini ve hayata bakışını sevdiğimi, Aybaşı Neriman lakabının tam da Mastor'un dilinden çıkmışcasına durduğunu, Maymun Saniye'nin Allah'ın belası bir karı olduğunu, Muhittin Kent'in gerizekalı mal bir herif olduğunu vs. söylemem gerekiyor.

En başta kabadayı ile ılımlı bir giriş oldu benim için. Bu tarz kitapları okuma özürlü olduğumdan "E hani yaşlı bir ihtiyar olacaktı hikaye anlayacaktı bu nereden çıktı şimdi?" demedim değil ilk sayfalarda.

Bazı hikayelerin bazı yerlerinde ara ara sıkıldığımı hisseder gibi oldum, normalde okuduğum her satırdan bilgi almaya alışkın olduğumdan, "Öf hadi geç şu ara nağmeyi de sadede gel." dediğim oldu. Hemen sonuna gelebilmek için kitabı elimden düşürmedim fırsatım oldukça. Sonu pek etkilemedi.

En sevdiğim hikaye, bana göre en güçlü 2 hikayesiydi kitabın: 1-Dünya Tarihi, 2-Bir Hac Ziyareti

Gerçekten lezzetli hikayelerdi. Diğer hikayeler genel kurguya ve kitabın mevcut kalınlığına katkı sağlamış destekçi hikayeler gibiydi. Ama karakter patlaması vardı adeta. Ortalama bir romanda vs. bu kadar oluyor mu bilmiyorum. Epey isim geçiyor kitapta. Sürekli birini tanıyoruz.

Eleştirel tavrı da beğendim. Mizahı da olan bir romandı. Yer yer tebessüm ettirdi. Hüzün duygusunu da harekete geçirdiği oldu.

Üslubunu beğendim ilk defa okuduğum yazarın. Kelimeleri çok yerinde ve temiz kullanıyordu. Okuttu kitap kendini. Cezzar dedenin cennetle alakadar düşüncelerini, betimlemelerini beğendim.

Açıkcası, masalsı bir kitap okudum. Hoşuma gitti. O, dedelerin ve ninelerin bir göz odada torunlarını etrafına toplayıp hikayeler, masallar anlattıkları ortama misafir oldum.

Teşekkür ederim Nef'.

Sevgili Mastor., çok ama çok sevindim okuduğuna.İnan bunda yanılmayacağıma çok emindim yani seveceğine.Kitaba bütünüyle baktığımızda hep klasik bildiğimiz öykü tanımından biraz ayrı bir yol ayrımına giriyor.İmgeleri ve özellikle kalabalık bir kadroya sahip olması.Cezzar Dede baş rolüm benim.O isim unutulmaz.Dizlerinin dibine oturmuşuz öyle heyecanla ve merakla dinliyoruz onu.Resmedilmeye çok müsait betimlemeler daha doğrusu hayal gücümüze renk katan kişiler.Fantastik havası da cabası.
Bazen ben de sıkılır gibi olurdum amaaa gözüm hep sonraki sayfaların merakında ve damağıma çalınmış ya o tat hemen hoop geri elime (:
2011 de okumuştum bu kitabı ve kütüphanemde göz gezdirirken hemen aklıma sen geldin ve iyi ki o vakit (;

Tık tıııkkk , kapı aralıııık (:

Merhaba Mastor , okuduğun ya da ilgilendiğin bir tarz mı bilmiyorum ama seveceğini düşündüğüm bir kitapla geldim.

Paylaşmıştım hatta kütüphanemde Jean Christophe Grange'nin kitaplarını.İçlerinden birisini seçtim, seveceğini ve merakla okuyacağını düşündüm."Taş Meclisi" kitabı.Bu kitap gerilim ve fantastik bir kurguda ilerliyor.Bu kitabı için en iyisi demiyorum ama seveceğini umduğum şeyler var.

Söylemesi benden okuması senden (:

Senin önerdiğin kitap pazar günü elime geçecek, paylaşacağım onu da.Merakla okumayı bekliyorum.

Kapıyı kındırık bırakmak huyumdur. Nef' :hello:

Teşekkür ediyorum, şimdiden gerildim. :D

Şu Van MJ okuyorum , sonra da tavsiye ettiğin kitabı okurum. :cici:

Aa hemen temin etmişsin, umarım seversin kitabı, şimdiden iyi okumalar.​

Kapıyı kındırık bırakmak huyumdur. Nef' :hello:

Teşekkür ediyorum, şimdiden gerildim. :D

Şu Van MJ okuyorum , sonra da tavsiye ettiğin kitabı okurum. :cici:

Aa hemen temin etmişsin, umarım seversin kitabı, şimdiden iyi okumalar.​

Ben teşekkür ederim, sana da iyi okumalar ve Michael'e sevgilerimi ilet (:

Geri