Tımarhane

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Osmanli doneminde atlar birinci ulasim araciymis, fakat atlar her gun duzenli olarak timarlanmasi yani taranmasi gerekiyor. Fekat askerlerin buna zamani yokmus. Dusunup tasiniyor bostaki insanlari buna gorevlendirelim diyorlar. Aliyorlar psikolojik rahatsiz kisileri atlarin basina koyuyor topluma katki saglayamayan kisileri. Fakat ilginc bir sekilde fark ediyorlar ki psikolojik rahatsiz olan kisiler zamanla iyilesiyor. Ve baya bir rehabilitasyon merkezi haline geliyor.
Timarhane kelimesi buradan geliyormus canlar.

Beni de yazsınlar listeye atlar bana da iyi gelir

Güzel paylașım.

Osmanli doneminde atlar birinci ulasim araciymis, fakat atlar her gun duzenli olarak timarlanmasi yani taranmasi gerekiyor. Fekat askerlerin buna zamani yokmus. Dusunup tasiniyor bostaki insanlari buna gorevlendirelim diyorlar. Aliyorlar psikolojik rahatsiz kisileri atlarin basina koyuyor topluma katki saglayamayan kisileri. Fakat ilginc bir sekilde fark ediyorlar ki psikolojik rahatsiz olan kisiler zamanla iyilesiyor. Ve baya bir rehabilitasyon merkezi haline geliyor.
Timarhane kelimesi buradan geliyormus canlar.
Via instagram he mi? Sabahtan beri 51626262 kişiye attım ben de bunu rasta saçlı abimiz anlatıyordu shhssj

Aaa cidden mi? İlk kez duydum bunu. Aklım ilk başta Osmanlı tımar sistemine gitti…

ne güzel paylaşım dedim, beğendim ama yanlışmış. w beğeniyi geri aldım.

İnsan meşgul olunca mutlaka bir şeylere yararı oluyor. Boş oturunca şişmanlıyor, hantallaşıyor.

Tedavi yapılan yer anlamına geliyor sonuçta ve üzerine hikaye yazılmış olması da değişik olmuş.:)

Yeis Sensura anlatıyordu, instada görmüştüm. Hoş bi hikayesi var.

Geri