Tim Hunt'a kadınlardan cevap: #distractinglysexy

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Bilim kadınları, Nobel ödüllü Tim Hunt'ın cinsiyetçi ifadelerine, çalışma alanlarında çektikleri fotoğraflarıyla yanıt verdi.

Nobel ödüllü biyokimyager Tim Hunt'in, kadın bilimcilere ilişkin "Size aşık olurlar, eleştirildiklerinde ağlarlar" şeklindeki cinsiyetçi ifadeleri ile kadın ve erkeklerin ayrı laboratuvarlarda çalışması önerisine, kadın bilimciler çalışma alanlarında çektikleri fotoğraflarla yanıt veriyor.

#DistractinglySexy (dikkat dağıtıcı seksi) hashtagi ile paylaşılan fotoğraflarda kadın arkeologlar, biyologlar, kimyagerler çalışma alanlarında görülüyor.

Bir arkeolog, "Tunç Devri'ne ait bu hendeği kadınsı gözyaşlarımla doldurdum" yorumuyla aşağıdaki fotoğrafı paylaştı.

cntTVEf.png

Biyoteknoloji alanında çalışan bir başka kadın ise, aşağıdaki fotoğrafı "Hücre kültürü çalışmakla geçen tüm bir gün ve hala ağlamadım" yorumuyla paylaştı.

gY4ZkCp.png

Virüs uzmanı bir kadın bilimci ise; "Ebola hastaları öldüğünde ve iyileştiklerinde ağladım, duygularım var ve onlarla barışığım, siz de olmalısınız" yorumuyla bir fotoğraf paylaştı.

TPoWA42.png

Bazı erkekler de hashtag'e destek verdi ve "Tim Hunt'ın faydalı tavsiyesine uydum ve laboratuvar kurallarını değiştirdim" yorumuyla, "Aşık olmak ve ağlamak yasaktır" yazan bir laboratuvar kapısının fotoğrafını paylaştı;

7v7zYsG.png

Geri