Ticaret Savaşı Kızışıyor! ABD'den Çin'e Yüzde 104 Ek Vergi

Konu sahibi son olarak 13 gün önce görüldü
3YsQcl4.md.jpg

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, ABD Çin’e yüzde 104 oranında ek gümrük vergisi uygulamasına geçti.

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'in ABD ürünlerine yönelik karşı tarifelerini kaldırmaması durumunda, mevcut tarifeleri yüzde 50 oranında artıracağını söylemişti.

Çin ise yüzde 34 oranındaki karşı tarifeleri kaldırmayacağını ifade etmişti.

Bunların ardından Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, ABD Çin’e yüzde 104 oranında ek gümrük vergisi uygulamasına geçti.

ABD basınında yer alan haberlere göre, karar kapsamında yüzde 104’lük ek vergi tarifesi yarından (9 Nisan) itibaren yürürlüğe girecek.

KAYNAK

Bunlar illüzyon arkadaslar. Çin sanıldığı kadar çok mal satmıyor zaten amerikaya. İhracatının %15 i falandır en fazla. Çin'de üretim yapan ABD firmalarina yazar zarar. Amerikalı mal falan üretemez ucuza. Enflasyon artar.

Çin ne yapar. Düşük gelirliyi besler. Doğrudan yardımlar, asgari ücretliye yapılan zamlar falan. Sonuçta paraları yok değil. Halkı fakir tutmak, ucuz işçilik için bilinçli bir politikaydı bu güne kadar.

Kendi orta sınıfı gelişir ve iç pazara daha çok mal satar. Bitti gitti. Adamlar 1.5 milyar nüfus. Düşünsene kimse kullanmasa 1.5 milyar adam yuan kullanıyor.

ABD bıraksın bu işleri. Silahla konuşsun. En iyi yaptığı şey bu. Çinle ticaret savaşı yapamazsın. Yani Çinli sana Chery satmaya çalışmaz böyle yaparsan. Sen Çinli kapısında yatarsın Tesla satabilmek için.

Ha, dersin çin gelsin Türkiyede üretsin malı Avrupa'ya satsın. O da olur ama Amerikaya diş göstermiş olursun. O da yemez. Trump, "aptal olma" der, oturursun yerine.

Son düzenleme:
Bunlar illüzyon arkadaslar. Çin sanıldığı kadar çok mal satmıyor zaten amerikaya. İhracatının %15 i falandır en fazla. Çin'de üretim yapan ABD firmalarina yazar zarar. Amerikalı mal falan üretemez ucuza. Enflasyon artar.

Çin ne yapar. Düşük gelirliyi besler. Doğrudan yardımlar, asgari ücretliye yapılan zamlar falan. Sonuçta paraları yok değil. Halkı fakir tutmak, ucuz işçilik için bilinçli bir politikaydı bu güne kadar.

Kendi orta sınıfı gelişir ve iç pazara daha çok mal satar. Bitti gitti. Adamlar 1.5 milyar nüfus. Düşünsene kimse kullanmasa 1.5 milyar adam yuan kullanıyor.

ABD bıraksın bu işleri. Silahla konuşsun. En iyi yaptığı şey bu. Çinle ticaret savaşı yapamazsın. Yani Çinli sana Chery satmaya çalışmaz böyle yaparsan. Sen Çinli kapısında yatarsın Tesla satabilmek için.

Ha, dersin çin gelsin Türkiyede üretsin malı Avrupa'ya satsın. O da olur ama Amerikaya diş göstermiş olursun. O da yemez. Trump, "aptal olma" der, oturursun yerine.
Turkiye bunu firsata cevirebilir mi sence ?

Turkiye bunu firsata cevirebilir mi sence ?
Tarım, tekstil, beyaz eşya ve inşaat malzemeleri iş makineleri.

Bunlar temel başlıklar. Otomotiv de var aslında ama o karışık. Bursa Sakarya ve Kocaelide üretilen Renault Fiat Ford Hyundai ve Toyota Avrupa'ya ihraç ediliyor. Yedek parça işine hiç girmiyorum bile. Ama bunlar zaten yabancı markalar olduğu için organik anlamda ihraç sayılmayabilir. Emin değilim.

Bu alanlarda çin ortaklığı yapabilir Türkiye.

Eğer Temu'dan alışverişi kesersem Çin ekonomisine büyük darbe vurmuş olurum.
Çin'e son ihtarım, bundan sonra olacaklardan ben sorumlu değilim.
Ya ayağını denk alırsın ya da ekonomini bitiririm.

• Hehe
Tepkiler: ne
TRUMP:

-Hepimizin çoktan yok olması gerekiyordu, değil mi?

-Bize dünyada sadece birkaç yıl kaldığını söylediler. Çevre meselesi. Hayır.

-Asıl endişelenmeleri gereken şey nükleer ısınma. Çevresel ısınma değil…

-Önümüzdeki 600 yıl içinde okyanusun bir santim yükselmesinden endişe etmenize gerek yok

-Bu size biraz daha deniz manzaralı mülk kazandırır, hepsi bu.

Bu iki ucu boklu değnek. Abd, Çin konusunda realist adımlar atma eşiğini çoktan geçti. Çin de Abd o adımları atmakta geciktikçe üzerine her seferinde +1 ekledi. Gelinen noktada Çin, bütün yemleri yemiş ve son yeme doğru arkasında herhangi bir hayalet olmadan güle oynaya giden bir dev bir Pac-Man haline geldi. Trump'ın şu an yaptığı Çin'i durdurmak vs. değil, bir zincirleme reaksiyon yaratıp kendilerine düşen zararı bir şekilde minimize ederek bir noktada temiz bir başlangıç yapma fırsatı yakalamak. Trump her ne kadar embesilin teki olsa da Abd'nin şu an Çin ile ilgili yapabileceği realist pek bir şey yok. Kaldı ki bu mesele salt Abd ve Çin ile ilgili de değil. Çin dev bir canavar ve bu canavar bugün Abd'yi yutmak üzere harekete geçerse o kursaktan aşağı inmeyecek tek bir devlet veya organizasyon dahi kalmaz dünyada. O yüzden Ab'nin ve Rusya'nın kısa vadede atacağı adımlar bundan sonraki süreci inanılmaz etkileyecek. Biz birey olarak bütün bunlar yaşanırken Npc gibi takılmaktan başka bir şey yapamayacağız.

Çin sadece ucuz işçilikle çevirmiyor ekonomisini, yüksek teknoloji ve üretim kabiliyetiyle de dünyada abd kadar öneme sahip. İç pazara satar değil, halihazırda zaten iç pazara da satıyor.

ABD eşek gibi geri adım atacak, veya karşılıklı ikisinin de karına bir anlaşmaya varacak. ABD’nin tek kazanan olarak çıkışı yok buradan.

Biz her türlü loose o ayrı xd Afrikanın insan girmemiş düzlüklerinde aslanın kovaladığı maymun osursa bize negatif etkisi oluyor

TRUMP:
-Hepimizin çoktan yok olması gerekiyordu, değil mi?
-Bize dünyada sadece birkaç yıl kaldığını söylediler. Çevre meselesi. Hayır.
-Asıl endişelenmeleri gereken şey nükleer ısınma. Çevresel ısınma değil…
-Önümüzdeki 600 yıl içinde okyanusun bir santim yükselmesinden endişe etmenize gerek yok
-Bu size biraz daha deniz manzaralı mülk kazandırır, hepsi bu.
Önümüzde 600 yıl süre yok maalesef, denizler yükselmeye başladı ve yeterli önlemler alınmadığı için doğal afetlerin sayısı, şiddeti artıyor.

Trump yine bildiğimiz gibi: "Bazı ülkeler beni arıyor, k*çımı öpüyorlar… Bir anlaşma yapmak için can atıyorlar... Lütfen efendim, bir anlaşma yapmamıza izin verin, her şeyi yaparız efendim diyorlar…"

Geri