Tıb okuyanlar

• Kullanıcı Banu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 3108 gün önce görüldü
Zaten Türkiyede Tıb okuyanlar nedense dengesiz oluyor. Araştırın bir çoğunun psikolojik sorunları var.(istisnalar vardır elbette)
Benim tesadüf ettiğim doktorların çoğu normal değildi. Bu hususun üzerinde önemle durulması gerekli. Son günlerde Tıb Fakültesi öğrencisi bir kadına yumruk attı bunun abisi açıklama yaparak kardeşinin psikolojik sorunları olduğunu söyledi.Tıb Fakültesinde verilen derslerde birçok sıkıntı var. Mesala insan kadavrasi üzerinde çalışıyorlar.Ceseti kesip biçip doğruyorlar. İntihar edenlerde az değil.Bir meslek dalındaki insanların çoğunda aynı sorun varsa elbetteki bu meslek ve eğitimini incelemek gerekir.

Tabe lan kız haklı, tıp öğrencisinin kadavrayla ne işi var, motor meslek konuları eklenmeli müfredata

Bir kafayı gövdeden ayırmak gerekebilir. Ve bunu fethi kabir (mezar açma) esnasında savcı sizden isteyebilir. Bir insan bedeninin altı ay toprak altında kaldıktan sonra ne hale gelebileceğini tasavvur edemezsin. Bak kokuyu saymadım bile. Bu da tıbba dahil. Kadavra ne ki.

Bunlara magruz kaldık diye psikolojimiz bozulmaz.

Tıp eğitimi şiddete eğilimli artırır demek doğru değil. Şiddet suçlarına karışanlar arasında sağlık çalışanlarının sayısı mahalle esnafından fazla mı sanıyorsun? Bak taksici demedim bile.

İntihar mevzuatında biraz istatistiksel anlamlılık var. O da narkotik ilaçlara kolay ulaşabiliyor olmalarından kaynaklı olabilir. Yoksa silahla intihar bir asker yada polis çok için daha kolay. Çünkü silah elinin altında.

Sözün özü aptal aptal mesnetsiz konular acmayalim.

Güzel bir konu, devamını da bekleriz
Tıp fakültesinin önünden de geçseydiniz nasıl yazıldığına dair göz aşinalığınız da oluşurdu.

ahahah ya
Benim gittiğim doktorlar da tam sağlıklı ve normaldi. Anormal bir bulguya rastlamadık. İşini yapan, iyi aile babalarıydı. Hatta bana nasihatte bile bulunmuşlardır. Kadavra kesip biçiyorlar diye hepsini ruh hastası gibi muallak altında bırakamazsınız. Olan yok mudur? Elbette vardır.

Öğrencisine farklı hisler besleyen öğretmen de, şiddet eğilimi gösteren doktor da sorunludur. Bir veya birkaç doktor çeşitli suç eğilimi gösterdi diye tüm doktorları zan altında bırakmayın lütfen. Şiddet ya da başka suçlar eğilimi her insanda baş gösterebilecek bir şey.

Bir tıp öğrencisi şiddet yaptı diye tüm doktorlar canidir önermesi çıkarmak kadar mantık dışı bir şey yok. Bu bebeklik dönemindeki özelden özele akıl yürütme oluyor.

Mesleği önemli değil bir insan illa tıp okuyor diye kadavra kesip biçti diye bundan etkilenerek şiddet göstermez ya da intihar etmez. Başka sebepleri de olabilir. Sizinki biraz zan altında bırakmak olmuş.

Acaba Buraya yazacağinız şeyı yanlıslıkla buraya yazdınız . http://www.forumsal.net/turkiyeden-haberler/648649-basortulu-kadina-once-omuz-sonra-yumruk-atan-saldirgan-tip-ogrencisi-cikti.html

Sizi sanırım Sezeryanla doğurdular :D

Zaten Türkiyede Tıb okuyanlar nedense dengesiz oluyor. Araştırın bir çoğunun psikolojik sorunları var.(istisnalar vardır elbette)
Benim tesadüf ettiğim doktorların çoğu normal değildi. Bu hususun üzerinde önemle durulması gerekli. Son günlerde Tıb Fakültesi öğrencisi bir kadına yumruk attı bunun abisi açıklama yaparak kardeşinin psikolojik sorunları olduğunu söyledi.Tıb Fakültesinde verilen derslerde birçok sıkıntı var. Mesala insan kadavrasi üzerinde çalışıyorlar.Ceseti kesip biçip doğruyorlar. İntihar edenlerde az değil.Bir meslek dalındaki insanların çoğunda aynı sorun varsa elbetteki bu meslek ve eğitimini incelemek gerekir.

Banu siz çok dengelisiniz değil mi?
Bence sizin tıpçılara, doktorlara olan bu karın ağrınızı incelemek lazım.

Karakter olarak genellikle soğuk kanlı oluyorlar.
Ağır bir eğitim söz konusu olunca öğrenci entelektüel ya da sosyal aktivitelere vakit ayıramayor olabilir bu da daha soğuk,katı bir karakter verebiliyor onlara.Kol gibi farmakoloji,patoloji, cerrahi derslerinin olduğu bir dönemde aşk romanları da okuyup gecelere akmalarını pek bekleyemeyiz.
Hava olsun diye değil gerçekten insanı bunalıma sokabilecek kadar yoğun bir eğitimleri var.
Sınav haftası acile kaldırılan, masaya uzun süre oturmaktan dirsekleri soyulan oda arkadaşım aklımda hala.
Ha bunu başaran ve derslerinde de başarılı olan istisnalar var.
Bir tek Tıp için değil, eğitimi ağır olan her bölüm ya da iş için de söylenebilir.
Futbolcular da öyledir mesela.
Katı ve soğukturlar. Sosyal becerileri entelektüel seviyeleri biraz zayıftır antremanlarının yoğunluğundan.

Dengesizdir diyemeyiz,çoğu insan gibi oturduğu yere monte olmak yerine başka bir şey düşünemeyecek kadar ağır bir eğitimle ve iş sahasıyla iç içeler sadece.

Ek olarak bireysel hataları mesleklere ya da mercilere yükleme huyunu da kesebilsek önemli yollar kat edebileceğiz bence ülkecek.

Kadavraya ceset demezler.. konuşmaya bile cesaret edemeyeceğin şeyleri yaşarlar... saçma salak insanlara muhabbet konusu olurlar bir de...

Bence hepsini asalim, sonrasında da çıkıp hastalıklar iyilessin diye dua edelim.

Tıb ne mk bu arada

Sen çok geridesin ya!

Yorumlara koptum :)))))))))))))))))))))))

Kuyuya bir akıllı taş atmış on deli çıkaramamış :)
Ters oldu demeyin doğrusu bu :)

Geri