Thug Life Nedir? Thug Life Kelime Anlamı

Konu sahibi son olarak 569 gün önce görüldü
Thug Life Ne demek

Bu tabi Türkçenin tam karşılığı ile Haydut Hayatı anlamına gelmektedir. Haydutlar illegal olan işleri her seferinde tekrarlanması ile bilinir ve tartışılır bu nedenle bir çok kişi polisleri sevmediğinden dolayı kendilerine Haydut ismini hoş görmüştür elbette bu durum başka bir çağrışımları getirmektedir kendisini Çılgın zanneden insanlar hatta sadece klavye üzerinde erkeklik yapanlarında kullandığı eş değer bir kelimedir bir zamanların popüler kullanıcı isimleri arasında bilirsiniz ki “Çılgın, Kaçık, Arsız” ve benzeri türetilebilen isimler mevcuttu ama gelip görelim ki bu ve bu tarz nickleri kullanan kişiler pısırık İnternet ortamında kendini kanıtladığını zanneden ve dahası olan kişilerdir yani Thug Life kelimesindeki Thug bu kişilere günümüzde epey randuman sağlayacağı doğrusunu gözler önüne sermektedir.

Thug Life ile son zamanlarda özellikle video aracılığı ile sık sık rast geliyoruzdur,

Thug life denilince, aklima ilk olarak bir Afro-Amerikan rapci: Tupac Shakur geliyor. 20 yildan fazla olmustur, Tupac Shakur ve arkadaslari/uvey erkek kardesi ile hiphop/rap grubu yaparak birlestiler ve kendileri: 'Thug Life' olarak biliniyorlardi.

Cogu sarkilari kufurludur, fakat anlamli. Hayatlarinda ki zorluklarini anlatiyorlar. Sarkilarinda agresif, sarki disinda iyi biri olarak biliniyordu, konusmalariyla, davranislariyla.

Tupac Shakur'un en begendigim sarkisi: They don't give a fuck about us (=Onlar bizi zerre kadar umursamiyorlar (Dunya da ki butun onyargili beyaz insanlardan bahsediliyor bu sarkida. Hatta devletten, cevrelerinde ki insanlardan bile), mesela bu sarki da bunu anlatiyor, ivit, sarki sozlerini Turkce'ye cevirmeye baslayayim, bakalim olacak mi:

''Hic biriniz kendinizi bizim yerimize koymadiniz ve gercekten bunu anladiginiz an, gorursunuz bu insanlarin bizi zerre kadar umursamamasi. Bizi umursamiyorlar. Benim gibi zenci oldugun icin, benim yaptiklarimi diger zencilerin de yaptiklarini saniyorlar.
Olene kadar haydutluk yapacagim, cunku bizi umursamiyorlar.
Fakat yukseldigim an, onlarin cocuklarinin gozunde kahraman olarak bilindigim an, iste ozaman bizi umursuyorlar.
Herseyi daha acik ve net gorebiliyorum artik. Nefret ediyorum ayna da ki gordugum fotografimdan.
Bizi alcakliyorlar. Hala neden korkasin bu seytanlardan?
Milletimi olurken izliyorum, soykirim yapiyorlar. Sonra da bizi sucluyorlar. Size anlatmistim son sarkilarimla yardim istedigimizi, cunku oluyoruz. Bizlere bir sans verin, cunku gercekten bunun icin calisiyoruz.
Benim butun savunmami gormezden gelerek, bize igrenerek bakiyorlar. Sonrada yalvariyorlar bana, silahimi gosterdigim an, onlara birsey yapmayalim diye.
Onlar bizi zerre kadar umursamiyorlar.''

Oldu gibi galiba.

Buda rap'i:

[YOUTUBE]watch?v=ecCQ9w0qV8k[/YOUTUBE]

Geri