The Stoning Of Soraya (soraya'yı Taşlamak )

Konu sahibi son olarak 3002 gün önce görüldü
The Stoning Of Soraya M. (Soraya'yı Taşlamak)

PUAN*8.4*/10

Yapım: 2008 ABD

Tür: Dram

Süre: 114 Dak.

Yönetmen:*Cyrus Nowrasteh

Oyuncular:*Jim Caviezel,Shohreh Aghdashloo,*Mozhan Marnò,Navid Negahban,*Vida Ghahremani

Senaryo:*Cyrus Nowrasteh,Betsy Giffen Nowrasteh

Yapımcı:*Jason Jones,*John Shepherd,*Stephen McEveety,*Todd Burns

Sahebjam arabası bozulduğu için izbe bir kasabada mahsur kalır. Burada Zahra adında bir kadına rastlar ve onunla sohbet etmeye başlar. Zahra yeğeni Soraya'nın hikayesini anlatmaya başlar.

etkilendiğim bir filmdi gerçekten .

Maria , bu filmi birde birlikte izleyelim. Kim daha cok sovecek yaris yapariz ..
Cok basit , cok bildik bir konu ama , daha oncede yazmistim. Sureyyaya atilan her tasin acisini hissettim izlerken.
Ve bir kez daha kahrettim duzene.

Oncelikle şu an gerçekten gözlerim dolu dolu yazıyorum. Filmin etkisinden cikamadigim ve izlediğim andan itibaren gelip sizinle paylaşmak için. Zehra nin istediğini yapmak için paylaşıyorum. Hala sureyya dan haberi olmayan varsa belli film sayesinde haberdar etmek için.

Kendimi inanılmaz kötü hissediyorum.
Oturduğumuz yerden yok kadınlar söyle yok kadınlar böyle diye ahkam kesebildigimiz ve kendi kendimizin dahi hakkını bilinçsizce karşı cinse yaranmak adına lutfettigimiz bi ortamda o kadar kızginim ki.

Şu an suçlamak isteyip suclayamadigim çok şey var.

Kadınlar var mesela. Kendi cinsini assagilayan yerin dibine sokan kadınlar.
Erkekler var mesela kadını bir mal olarak gören. Sadece çocuk yapan yemek yapan temizlik yapan bir meta gibi düşünen erkekler.
Üstelik erkek çocuk dogurmamasini bile kadının suçu olarak düşünen cahiller.

Dindar insanlar var mesela dinci olduklarının farkında olmayan Allahi kulanip kuluna eziyet eden....
Dini kullanıp insanı zehirleyen...

Incendies filminden sonra içimi yakmış nadir filmlerden biri.
Hepimizin bildiği ama asla aklına getirmek istemediği..
Benim hep düşünüp kaçtığı bu kadar da olmaz dediğim şey.
O kadar gerçek ki. Sıradan bi film değil bu olay dünya da İran da yaşandı.
Ve o kadının buna maruz kaldığını bilerek hala hiç bir şey yapılamadı....

Bazen ben insan olmaktan çok utanıyorum.

Maria , bu filmi birde birlikte izleyelim. Kim daha cok sovecek yaris yapariz ..
Cok basit , cok bildik bir konu ama , daha oncede yazmistim. Sureyyaya atilan her tasin acisini hissettim izlerken.
Ve bir kez daha kahrettim duzene.

Keşke izleseydik beraber.
O molla hasan ve ali serefsizine hasim picine ve diğerlerine ne saydirdim..... o.ç lari.

Keşke izleseydik beraber.
O molla hasan ve ali serefsizine hasim picine ve diğerlerine ne saydirdim..... o.ç lari.

Saymakla sovmekle biyere varamiyoruz maalesef. O yuzden anlatmaliyiz. Aydinlatmaliyiz.
Filmdede gordugun gibi sureyyayi anlayan tek kadin teyzesi, digerleri hep karsi tarafinda. Ayiplamada, kinamada.
Hatta taslanirken en cok kadinlar hak veriyor.
Bir film diye dusunmeden izlemek lazim. Ders almali kadinlar.

Saymakla sovmekle biyere varamiyoruz maalesef. O yuzden anlatmaliyiz. Aydinlatmaliyiz.
Filmdede gordugun gibi sureyyayi anlayan tek kadin teyzesi, digerleri hep karsi tarafinda. Ayiplamada, kinamada.
Hatta taslanirken en cok kadinlar hak veriyor.
Bir film diye dusunmeden izlemek lazim. Ders almali kadinlar.

Bunu inan çok istiyorum da alt tarafı kıytirik bir forumda bile sana yaptığım seviselim mi sakasindan manalar çıkaran kafaların olduğu bir yerde bile bu çok . Bak burasi ufacık bu nokta üstelik. Dışarıda var. Çevresi var toplumu da var. Ikiyuzlu toplumsal ahlak değerlerini benimseyen sürü var ....
Bazı şeyler kişinin kendisi ile ilgili değil mi sence?

Bildiğin çoğu kez tiksiniyorum insan bir duygusunu bile paylaşmak istemez mi ? Karşı cinsten tiksiniyorum üstelik.
Hemcinslerime de genelde acıyorum.

Bunu inan çok istiyorum da alt tarafı kıytirik bir forumda bile sana yaptığım seviselim mi sakasindan manalar çıkaran kafaların olduğu bir yerde bile bu çok . Bak burasi ufacık bu nokta üstelik. Dışarıda var. Çevresi var toplumu da var. Ikiyuzlu toplumsal ahlak değerlerini benimseyen sürü var ....
Bazı şeyler kişinin kendisi ile ilgili değil mi sence?

Bildiğin çoğu kez tiksiniyorum insan bir duygusunu bile paylaşmak istemez mi ? Karşı cinsten tiksiniyorum üstelik.
Hemcinslerime de genelde acıyorum.

bu klavyede den den isareti nerden yapiliyodu yaaaa...

Katildim soylediklerine. En cokta ikiyuzlu toplumsal ahlak kurallarina.
I onlardan burda cok var.
Yinede pes etme .ben mesela , asla pes etmicem .

bu klavyede den den isareti nerden yapiliyodu yaaaa...

Katildim soylediklerine. En cokta ikiyuzlu toplumsal ahlak kurallarina.
I onlardan burda cok var.
Yinede pes etme .ben mesela , asla pes etmicem .

Asla vazgecmicem.. hatta mini etek giymeseydi tecavüze ugramazdi kafasında ki kadının cehaletine rağmen ona rağmen bile zamanı gelince onu savunucam.

Film arşivimde var ama henüz izlememiştim. Tavsiyeniz üzerine en kısa zamanda...

Vahset, cehalet, sehvet duskunlugu. Dını nasıl da cıkarlarınıza alet edıyorsunuz. Izledıkten sonra kendıme cok sonra gelebıldım.

Hala dubaıde tatıle gıdıp de 20 yasında, bogulmak uzere olan kızını kurtarmak ıcın kosan cankurtaranı durdurup, "kızıma erkek elı degecegıne olsun daha ıyı" dıyıp, kız cocuklarını olume terk eden babalar var. Ve bunları haklı gorup onlara yaranan hemcınslerım.

Geri