The Pursuit of Happyness

M
  • Kullanıcı Maria puder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Sinema Kulübü
Vizyon Tarihi: 02 Mart 2007
Yapımı :
2007 - ABD
Tür : Aile , Biyografi , Dram
Süre: 117 Dak.
Yönetmen : Gabriele Muccino
Oyuncular : Will Smith , Jaden Smith , Thandie Newton , Dan Castellaneta , Mark Christopher Lawrence
Senaryo : Steve Conrad
Yapımcı : Will Smith , James Lassiter

Hayat hikayelerinden uyarlanan filmlere geçmişken etkileyici ve ilham verici “Umudunu Kaybetme”den bahsetmeden olmaz.

Chris Gardner, tüm parasını röntgen cihazına benzeyen ancak hastaneler ve doktorlar tarafından gereksiz bir risk olarak görünen kemik tarama cihazlarına yatırır. Bu işe girerken kendini çok para kazandıracağına inandırmıştır ancak elden bu cihazları satmak tam bir kabusa dönüşür. Bütün parasını kaybeder ama ailesinin geçimini sağlamak için o cihazları satmaya çalışmalıdır. Chris’in karısı Linda bu duruma fazla dayanamayarak Chris ve oğlu Christopher’ı terkeder. Beş parasız ve tek başına ebeveynlik gibi ciddi bir sorumlulukla baş başa kalan Chris’in oğluyla beraber zorluklarla mücadele ederek, evsiz yurtlarında, tuvaletlerde kalarak ve her defasında elinde kemik tarama cihazlarıyla oradan oraya savrulan hayatına tanıklık edeceğiz. Halimize binlerce kez şükrederken, azmin ve sevginin gücünü göreceğiz. Vazgeçmemek ve sonuna kadar dayanmanın sırlarına erişeceğiz.

Will Smith ve oğlu Jaden Smith’in performanslarıyla göz doldurduğu film Oscar dahil sayısız organizasyonda aday gösterildi ve kimi ödülleride kazandı. Bu güzel hikayeyi kaçırmayın.

Benim gibi seyirci olamayan konsantre problemleri yaşayan birini dahi zorlamış ve birden fazla kez izletmiştir. Derin izler bıraktığı halde eleştirebildiğim ender filmlerden. Juddi der ki mutluluk bireylerin neredeyse tek hedefidir. Mutlu olmanın ulaşılacak bir hedef olmadığını anlayarak mutluluğa yolculuğun keyfi ile tatmin olan insanlar için var olduğundan bahseder. Özetlersek mutluluk bilinç düzeyi yüksek kişinin gayret sarf etmeme tutumudur. Yani benzer cümleler ile bunu anlatmakta. Tam olarak hatırlayamadım idare edin şeker şeyler. .p Filmde bahsedilen mutluluk benim için tam anlamıyla eleştiri konusu. Fakat umut etmek de bir o kadar güzel. Ya öyle işte. .p

Geri