The Matrix: Resurrections

Konu sahibi son olarak 7 gün önce görüldü
matrix-resurrections-karakter-posterleri-1_result.jpg

matrix-resurrections-karakter-posterleri-2_result.jpg

22 aralık'a kadar seriyi tekrar izlemek lazım. bakalım.

David Mitchell: The Matrix Resurrections Sadece Bir Devam Filmi Olmayacak

Yakında gelecek olan “The Matrix Resurrections” için filmin yazarlarından David Mitchell: “Gişe rekorlarını alt üst edecek ve bambaşka bir boyut kazandıracak.”

Bir serinin üzerine kurulmuş yeni bir film, önceki serilerinin benzeri olma meyilinde seyreder. Ancak The Matrix Resurrections, eskinin yeniden yorumlanmasından ziyade, beklentilerin çok üzerine çıkacak ve efsane seriye dair bildiklerimizin ve gerçeklerin bükülmesiyle eskiden bildiğimizin tekrar bir keşfi olacağı gibi çok iddialı ve güçlü bir yorum, serinin yazarı David Mitchell tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan bir röportajda vurgulandı.

Filmi Eylül ayında Berlin’de gördüm. Bu gerçekten inanılmaz. Size bu filmin ne hakkında olduğunu söyleyemem ama ne olmadığını açıklayabilirim. Kesinlikle bir devam filmi daha değil ancak ondan önce gelen üç Matrix’i gerçekten ustaca bir şekilde içeren ve sentezleyen özerk bir şey. Çok güzel ve tuhaf bir yapım. Ayrıca aksiyon filmlerinde görmediğimiz birkaç şeyi başarıyor, yani gişe rekorları kıranların sahip olduğu temelleri alt üst ediyor.
Peki film 22 Aralık‘ta vizyona girdiğinde neler bekleyebiliriz? Thomas Anderson‘ın (Keanu Reeves) bir kez daha içinden çıkması gereken Matrix‘in yeni bir tekrarı olabileceğini bildirmişti. Birçoğunun hatırladığı gibi Neo, The Matrix Reloaded’ın sonunda Mimar (Helmut Bakaitis) ile bir araya geldi. Matrix‘in, tümü “The One” ile tasarlanmış, programlamanın kaynağına geri dönecek ve insanlığı kurtarmak için Matrix‘i yeniden başlatacak ve her şeye yeniden başlayacak olan beş önceki yinelemesi olduğunu burada öğrendik. Neo, Matrix tarihinde yeniden başlatma yerine aşkı seçen ilk kişiydi ve yine de Zion’da insanlığın son kurtulanlarını kurtarmayı başardı.
İki gerçekliğin olduğu bir dünyada -günlük hayat ve ardında ki gerçek- , Thomas Anderson bir kez daha beyaz tavşanı izlemeyi seçmek zorunda kalacak. Seçim, bir yanılsama olsa da, her zamankinden daha güçlü, daha güvenli ve daha tehlikeli olan Matrix’e girip çıkmanın tek yoludur.
David Mitchell
Yönetmen ve senarist Lana Wachowski,’nin devam ettirdiği The Matrix Resurrections‘da göreceğimiz yıldızlar Neil Patrick Harris, Jonathan Groff, Eréndira Ibarra, Priyanka Chopra Jonas, Christina Ricci, Telma Hopkins ve Max Riemelt ile birlikte yapım, 22 Aralık‘ta sinemalarda ve HBO Max‘te aynı anda gösterime girecek.

The Matrix Resurrections’tan Yeni Fragman: Deja Vu

Warner Bros. Pictures, gösterime girmesine sayılı günler kalan The Matrix Resurrections filminden tanıdık bir fragman yayınladı.

Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss‘un Neo ve Trinity olarak geri döndükleri Matrix evreninin yeni macerası Resurrections‘tan bu kez Deja-Vu adlı yeni bir fragman paylaşıldı.

Değişim temalı yeni fragman; Trinity‘yi canlandıran Moss‘un ilk filmdeki repliği olan, “Deja Vu, Matrix’te genellikle bir ‘glitch’tir. Bir şeyleri değiştirdikleri zaman olur” cümlesi ile başlıyor ve video boyunca aynı cümle tekrarlanıyor.

Matrix serisinin ilk filminde olduğu gibi Neo‘nun önünü siyah bir kedinin kestiğini görüyoruz ve Neo, Trinity, Morpheus, Ajan Smith, The Merovingian ve diğerlerinin eski ve yeni halleri büyük bir hızla karşımıza çıkıyor. Jefferson Airplane‘in White Rabbit şarkısı bir kez daha fonda elbette.

Lana Wachowski‘nin 19 yıl sonra geliştirdiği devam filmi The Matrix Resurrections, 22 Aralık 2021 tarihinde gösterime girecek.

the-matrix-resurrections-deja-vu-fragman-1024x576.png

matrix-resurrections-kedi-1024x681.jpg

matrix-resurrections-trinity.jpg

İşti şimdi çok dafa fazla heyecan verdi,eğer film tüm bu yaşananlarında aslında bir deja vu 'dan ibaret olduğunu anlatıyorsa delice birşey olabilir.

The Matrix Resurrections'tan vizyon öncesi son fragman yayınlandı

Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss'un Neo ile Trinity rollerine geri döndüğü The Matrix Resurrections'tan son fragman yayınlandı. Merakla beklenen film, 24 Aralık'tan itibaren izleyiciyle buluşacak.

Yılın en büyük sinema olaylarından biri olan The Matrix Resurrections'ın vizyona girmesine sayılı günler kaldı. İlk fragmanda, serinin dördüncü filmine dair detay verme konusunda ketum davranılırken, filmin gösterimine kısa bir süre kala paylaşılan ikinci fragman bu konuda daha cömert davranıyor.

Matrix'in bir döngü benzeri sıkışmışlıkta olduğu hissettirilen, bu kez anahtar karakterin Neo değil de Trinity olduğu ima edilen yeni fragman ile birlikte The Matrix Resurrections'a dair heyecan iyice artmış durumda. Lana Wachowski'nin bu kez tek başına yönetmen koltuğunda yer aldığı filmin, özellikle ilk filme birçok referans taşıyan yeni fragmanına aşağıdan ulaşabilirsiniz. Film, 24 Aralık'tan itibaren salonlardaki yerini alacak.

@Divine Heart yeni Ajan Smith bir miktar üzdü. Bu arada orjinal üçlemede Smith’i oynayan ve hatta bence seriyi aciik ara tasiyan Hugo Weaving abimiz devam filminin okumalarina dahi katilmis ama baska bir projede sozlesmesi oldugu iciin oynayamadi.

Morpheus zaten apayri.. Yeniden baslayan Behzat Ç. deki Harun, Cevdet ve Eda’nin olmamasina en son bu kadar uzulmustum. ahahaa.

Ne olursa olsun 1000 filmde olsa soluksuz izlerim, buyuk faniyim. Sinema tarihini degistiiren filmlerden biridir kim ne derse desin.

@Divine Heart yeni Ajan Smith bir miktar üzdü. Bu arada orjinal üçlemede Smith’i oynayan ve hatta bence seriyi aciik ara tasiyan Hugo Weaving abimiz devam filminin okumalarina dahi katilmis ama baska bir projede sozlesmesi oldugu iciin oynayamadi.

Morpheus zaten apayri.. Yeniden baslayan Behzat Ç. deki Harun, Cevdet ve Eda’nin olmamasina en son bu kadar uzulmustum. ahahaa.

Ne olursa olsun 1000 filmde olsa soluksuz izlerim, buyuk faniyim. Sinema tarihini degistiiren filmlerden biridir kim ne derse desin.
Sinema tarihini değiştiren film konusunda kesinlikle katılıyorum hatta bu film yapıldığında islam alemini de ayağa kaldırdı böyle birşey olmaz diye. ( mimar ve 6 kez dünya yeniden yaratılış )

benim düşünceme göre daha önce olan 6 yaşamı da anlatan bir film olabilir,daha önceleri olan bir matrix yani.fragmanlar çok karışık olunca anlayamıyoruz,ama Keanu senaryonun çok çok iyi olduğunu söylemiş.tabi eski ve orjinal oyuncular olmayınca bende pek yakıştıramadım ama bakalım görecez ne olacak.

Tüm sinema sektöründen özür dileyerek filmi netten indirdim :) sinema da da izlemek istiyorum ama tek başına sinemaya gitmeyi sevmiyorum.

The Matrix: Resurrections İçin Bir Devam Serisi Gelmeyecek

The Matrix Resurrections yapımcısı James McTeigue, The Matrix serisinin vizyona yeni giren filminin devam serisi için herhangi bir planı olmadığını söyledi.

Collider tarafından yapımın Resurrections’tan sonra devam edip edemeyeceği sorulduğunda McTeigue, “Bakın, bizim için şu anda bu sadece izlediğiniz film. Aklımızda bir ön hikaye anlatımı yok. Aklımda devam filmi yok. Başka bir üçleme düşüncemiz yok.” şeklinde net bir ifade verdi.

Orijinal Matrix üçlemesindeki olaylardan 60 yıl sonra geçen Resurrections, Keanu Reeves‘in Neo ve Carrie-Anne Moss‘un Trinity‘sinin 2003’ün The Matrix Revolutions’ın sonundaki ölümlerinin ardından geri dönüşünü gözler önüne seriyor.

Hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden oldukça kötü yorumlar alan Resurrections, yurtiçi gişede beş günlük tatil çerçevesinde 22.5 milyon dolar gibi hayal kırıklığı yarattı. Ancak filmin vizyona girmesinden önce Warner Bros. CEO’su Ann Sarnoff, yönetmen Lana Wachowski hazır olduğu sürece Matrix 5‘in bir olasılık olduğunu söyledi. Sarnoff, “Ne zaman Lana [Wachowski] bir film yapmak isterse, hepimiz hazırız” demişti.

Bugs karakterine hayat veren Jessica Henwick ise verdiği bir röportajda, “Bugs görevini tamamladı. Açıkçası, dünya çok zengin ve anlatacak daha birçok hikaye var. Bakalım, ama şu andan itibaren, ben hiçbir şey duymadım. Bugs sadece iyi bir hayat yaşıyor.” demeçleriyle karakterinin devam filmi olması durumunda rol alıp almayacağına dair bir bir cevap vermişti.

Aynı konuda sorulan soruya Keanu Reeves’in cevabı ise, “Hiçbir zaman diyemem çünkü burada şu an Matrix Resurrections için duruyorum ve üçlemenin sonunda ben ölmüştüm, yani her şey olabilir. Asla, asla dememek gerekli,” şeklinde.

İlk üç serisi kadar beğenmedim.

Geri