The Last Duel

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü

Ridley Scott’ın Oyuncu Kadrosuyla Dikkat Çeken The Last Duel Filminden İlk Fragman Yayınlandı

Ridley Scott’ın Adam Driver, Matt Damon, Jodie Comer, Ben Affleck gibi isimleri bir araya getiren The Last Duel filminden ilk fragman yayınlandı.

Son olarak 2017 yapımı All the Money in the World ile sinemalara konuk olan usta yönetmen Ridley Scott, bu yıl iki yeni filmle sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor: Eric Jager‘ın aynı isimli romanından uyarlanan The Last Duel ve Lady Gaga’nın başrolünü üstlendiği House of Gucci. Her iki film için de heyecanlı bekleyişimiz sürerken, The Last Duel’dan ilk fragman yayınlandı.

Matt Damon ve Ben Affleck‘i 1997 yapımı Good Will Hunting’den 24 yıl sonra beyazperdede yeniden bir araya getiren film, oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. Filmin başrollerinde Matt Damon ve Ben Affleck’e Adam Driver ve Jodie Comer eşlik ediyor.

Ridley Scott İmzalı The Last Duel, 15 Ekim’de Vizyona Girecek

Film, izleyiciyi 14. yüzyıl Fransa’sına götürecek ve çok yakın iki arkadaş olan Jean de Carrouges ve Jacques Le Gris arasındaki intikam hikâyesini mercek altına alacak. Jean de Carrouges, gittiği savaştan geri döndüğünde en yakın arkadaşı Jacques Le Gris’nin eşine tecavüz ettiğini öğrenir. Kimsenin kadına inanmadığı bir ortamda ana karakterimiz Jean de Carrouges, adaletin sağlanması için Fransa kralına çağrıda bulunur ve çıkan karara göre iki arkadaş, ölümüne bir düelloda hayatta kalma mücadelesi verir.

Film, konusu itibariyle Ridley Scott’ın 1977 yapımı ilk uzun metraj filmi The Duellists’i akıllara getiriyor. Filmin senaryosunu Matt Damon ve Ben Affleck, Can You Ever Forgive Me?’nin senaristlerinden Nicole Holofcener ile birlikte kaleme aldı

The Last Duel’ın 15 Ekim 2021’de vizyona girmesi planlanıyor.

Ridley Scott’ın Oyuncu Kadrosuyla Dikkat Çeken The Last Duel Filminden Klip Yayınlandı

Ridley Scott’ın Adam Driver, Matt Damon, Jodie Comer ve Ben Affleck gibi önemli isimleri bir araya getirdiği The Last Duel filminden klip yayınlandı. Merakla beklenen film, 15 Ekim’de vizyona girecek.

Usta yönetmen Ridley Scott, bu yıl Lady Gaga’nın başrolünü üstlendiği House of Gucci’nin yanı sıra Eric Jager‘ın aynı isimli romanından uyarlanan The Last Duel filmiyle sinemalarımıza konuk olmaya hazırlanıyor.

Dünya prömiyerini yaptığı 78. Venedik Film Festivali’nden olumlu yorumlar alan filmin başrollerinde Matt Damon, Ben Affleck, Adam Driver ve Jodie Comer yer alıyor. The Last Duel, aynı zamanda 1997 yapımı Good Will Hunting ile En İyi Orijinal Senaryo Oscarı’nı kazanıp, bu filmden iki yıl sonra da Kevin Smith imzalı Dogma’nın başrollerini paylaşan Matt Damon ve Ben Affleck’in yıllar sonra yeniden bir araya geldiği yapım olmasıyla da dikkatleri üzerine çekiyor.

İkili, Can You Ever Forgive Me?’nin senaristlerinden Nicole Holofcener ile birlikte filmin senaryosunu da kaleme alıyor.

Merakla Beklenen Ridley Scott İmzalı The Last Duel, 15 Ekim’de Vizyona Girecek

Bu dört önemli oyuncuya filmde Harriet Walter, Nathaniel Parker, Sam Hazeldine, Michael McElhatton, Alex Lawther, Marton Csokas, Željko Ivanek, Clive Russell, Adam Nagaitis ve Bosco Hogan gibi isimler eşlik ediyor.

Konusu itibariyle Ridley Scott’ın 1977 yapımı ilk uzun metraj filmi The Duellists’i akıllara getiren The Last Duel, izleyiciyi 14. yüzyıl Fransa’sına götüriyor ve çok yakın iki arkadaş olan Jean de Carrouges ve Jacques Le Gris arasındaki intikam hikâyesini mercek altına alıyor. Jean de Carrouges, gittiği savaştan geri döndüğünde en yakın arkadaşı Jacques Le Gris’nin eşine tecavüz ettiğini öğrenir. Kimsenin kadına inanmadığı bir ortamda ana karakterimiz Jean de Carrouges, adaletin sağlanması için Fransa kralına çağrıda bulunur ve çıkan karara göre iki arkadaş, ölümüne bir düelloda hayatta kalma mücadelesi vermek için kozlarını paylaşır.

Filmden kısa bir süre önce yayınlanan ve Scott’ın Gladiator filmini anımsatan klip ise Jodie Comer’ın hayat verdiği Marguerite de Thibouville karakterinin, yağmurlu bir günde, kaderini belirleyecek düelloya gitmek için kıyafetlerini giymek üzere hazırlanmasıyla başlıyor. Paris’te bir arenanın etrafındaki çadırların altında, hayatı için savaşacak iki şövalye, Matt Damon’ın canlandırdığı Jean de Carrouges ve Adam Driver’ı izleyeceğimiz Jacques Le Gris, zırhlarını kuşanırken; kalkanları ve mızraklarıyla birlikte son sürat birbirlerine karşı at sürmeye başlıyor. Klip iki şövalyenin karşı karşıya geldiği anda bitiyor.

Merakla beklenen film, ülkemizde 15 Ekim‘de vizyona girecek.

Ridley Scott, The Last Duel ile Hayal Kırıklığı Yaşadı

100 milyon dolar bütçeli The Last Duel filmi gişede 30 milyon dolar kazandı. Ridley Scott olumlu yorumlar alan filminin Blade Runner gibi sonradan ünlü olacağına inanıyor. Bu arada Gladiator 2‘nin senaryosunun hazır olduğunu da ekliyor.

Ridley Scott bu hafta ardı ardına açıklamalar yaptı. Önce The Last Duel filminin gişe performansından ötürü hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. Zira 100 milyon dolar harcayarak hazırlanan film neredeyse 30 milyon dolarlık gelir elde etti. Üstelik seyircilerden olumlu yorum almayı da başarmıştı. Dune ve Venom 2 gibi filmler sinemada başarı elde ederken The Last Duel’ın elde edememiş olmasını filmin yetişkin izleyici kitlesine hitap etmesi olarak yorumluyor. Yine de The Last Duel’ın gişe başarısızlığına çok üzülmüyor. Çünkü Blade Runner’ın da 1982’de yayınlandığında gişede başarısız olduğunu hatırlıyor. Yönetmenin o filmi de sonradan klasikler arasına girmişti. The Last Duel filminin de değerini benzer şekilde sonradan bulacağına inanıyor.

The Last Duel 30 Kasım‘da dijital olarak yayınlanacak. Blu-Ray ve DVD olarak ise 14 Aralık‘ta satışa çıkacak.

Film biraz uzun,üç karakterin gözüyle anlatmışlar. dönemin şartlarında kadına verilmeyen değerin ve neredeyse hayvandan da aşağıda görülen bir hikaye diyebiliriz,fena değil.

10/7

Dün izledim ben de, film süresi biraz uzun ama seyredilmeye değer. Güzel mesajlar var filmde.

Geri