the good place.

Konu sahibi son olarak 294 gün önce görüldü
yeni izlemeye başladığım bi komedi dizisi. hayatını kaybeden bir kadın -elanor- gözlerini açtığında kendisini "iyi yer" diye bi yerde buluyor, iyi yer cennete benziyor biraz. dünyada yaptığı iyilik ve kötülüklerin tartıldığını, kendisinin iyi tarafa girmeye hak kazandığını öğreniyor iyi yer'in yetkilisi tarafından. iyi yer'de bir de herkesin bir ruh eşi var. ama yaptığı iyilikler kendisine izletildiğinde aslında bi yanlışlık olduğunu, iyi yer'e yanlışlıkla alındığını fark ediyor. hiçbir zaman çok iyi biri olmayan bu kadın dünyada aslında baya fırlama, bencil ve çıkarcı biri olduğu için kötü yer'e postalanacağını düşünüp aslında ruh eşi olmayan ruh eşine durumu anlatarak kendisinin akıl hocası olmasını istiyor. ruh eşi ise dünyadayken etik profesörü olan bir felsefeci çıkıyor ve yardım etmekle etmemek arasında yaşadığı gelgitleri izliyoruz. tam yardımdan vazgeçecekken elanor'un söylediği söz bence ahiret terazisinin mantığına sağlam bir eleştiri: "bir azize değilim belki ama kötü yer'de olmayı da hak etmiyorum. bizim gibiler için başka bir seçenek daha olmalıydı."
bence müthiş bi dizi. :p

Canım sıkıldıkça sardığım sitcom'ların efendisi Seinfeld alışkanlığından biraz olsun uzaklaştırabilirse ne ala. Üstelik Kristen Bell varmış. Çok tozpembe gözüktü ama bu malumat'ın teşbihindeki hatadan da kaynaklanıyor olabilir asdfg Başlayalım bakalım.

konu ilgi çekici olsa da belli bir bölümden sonra anlaşılmazlığa sürükleyebilir. mr. robotta da böyle verdiler 3. bölümden sonra internet terimlerini doldurdular noluyoz **Spam/Adversiting** dedik. bu dizi de böyledir, entelektüel birikimi olmayan izlemesin, mesela ben izlemicem. :cici:

arkadaşlar dizi komedi dizisi, ruhani çalkantılarınıza cevap bulmasını falan bekliyorsanız bence de hiç izlemeyin. :D

Ruhani çalkantılarıma iyi geleceğini düşünüyorum.

Bir deneyelim, bedene olursa devam ederiz...

Geri