The Danish Girl (Danimarkalı Kız)

Konu sahibi son olarak 2997 gün önce görüldü
1MQdLj.jpg

Yapım: 2015 ABD

Tür: Biyografi, Dram

Süre: 119 Dak.

Yönetmen:*Tom Hooper

Oyuncular:*Eddie Redmayne*,Alicia Vikander*,*Matthias Schoenaerts*,Ben Whishaw*,*Amber Heard

Senaryo:*Lucinda Coxon

Yapımcı:*Tom Hooper*,*Tim Bevan*,*Gail Mutrux*,*Linda Reisman*,Anne Harrison

VİZYON TARİHİ*12 Şubat 2016

The Danish Girl (Danimarkalı Kız)

PUAN*6.5*/10

Yapım: 2015 ABD

Tür: Biyografi, Dram

Süre: 119 Dak.

Yönetmen:*Tom Hooper

Oyuncular:*Eddie Redmayne*,Alicia Vikander*,*Matthias Schoenaerts*,Ben Whishaw*,*Amber Heard

Senaryo:*Lucinda Coxon

Yapımcı:*Tom Hooper*,*Tim Bevan*,*Gail Mutrux*,*Linda Reisman*,Anne Harrison

Favori: 67 kullanıcının favori filmi

SEANSLAR*Facebook Paylaş

Film Özeti

David Ebershoff tarafından yazılan The Danish Girl adlı 2000 tarihli romandan uyarlanan film, Danimarkalı ressam Lili Elbe'nin (gerçek adı Einar Wegener) sıradışı yaşamını beyazperdeye taşıyor. Danimarka'da ünlü bir ressam olan Einar Wegener (Eddie Redmayne) erkek olarak dünyaya gelip Gerda Gottlieb ile bir erkek olarak evlense de kendisini kadın gibi hissetmektedir. Kendisi gibi ressam olan eşi Gerda'ya (Alicia Vikander) bir gün kadın model olarak poz verdikten sonra karşı cinsten ikinci bir kişiliğe bürünmeye başlar. Bütün bu süreç, Wegener'in tarihte bilinen ilk cinsiyet değiştirme ameliyatlarından birinin objesi olmasına dek sürecek, ikilinin hem özel, hem de profesyonel hayatlarını geri dönülmez bir şekilde değiştirecektir. Çekilip çekilmeyeceği 2008'den beri konuşulan film, ilk kez 2015 Venedik Film Festivali'nde gösterildi. İlk başlarda yönetmen olarak Lasse Hallström, oyuncu olarak Nicole Kidman, Rachel Weisz, Charlize Theron gibi isimler konuşulmuştu.

Kişisel yorumum

1. Homofobikler lütfen izlemesin. İzlese de pek bir sey anlayacaklarinı sanmam.
2. Aykırı bir konu ve erkek oyuncunun müthiş performansi ile beni benden aldı Lili yi izlerken açıkçası şaşkınlık ve üzüntü duydum gerçekten bir hikaye olmasi beni daha çok şaşırttı.
Mekanlar kıyafetler ve müzikler ile başyapıt olmaya aday bir film olmuş bence.

Film gerçekten etkileyici ve hazmı zor bir konuyu işliyor. Tabi ki 2008 den beri filmi yapılması beklenen bir hikayenin daha sert işlenmesini beklerdim sonuçta bir biyografi filmiydi. Ama yinede ben başarılı buldum. Kostümler, oyunculuklar ve duygusal sahneler başarılıydı.

57r80l.jpg

Allah aşkına adam bi çok kadından saha güzel olmamış mi?:D

Geçenlerde nette denk geldim, tam açtım izliyodum kapattım hemen. Diriliş'te yaptığım hataya düşmek istemiyorum. salonda izlemem lazım

Bi sahneyi izlerken "oha" dedim kendi kendime yanımda ki döndü baktı ya rezillik:D

kadin olanini diyorum yanlis anlasilma olmasin : )

Akademi aklını başına alıp Oscarı Eddie redmayne ye vermeli bence xd

Geri