The BFG

Konu sahibi son olarak 718 gün önce görüldü
IMG_0126.jpeg

The BFG,bana gore bir masalin,masal tadinda sinemaya nasil uyarlandigini hissettiren filmlerden biridir.Filmin yonetmeni bir cogumuzun tanidigi bir isim olan Steven Spielberg.

Filmde cocuksu ve masum bir imgelem var.Bazi sekanslar sizi gunumuz melankolisinden alip,yitirdiginiz o cikarsiz ve amacsiz cocuk oldugunuz yillara savuruyor.

Film bugun saat 20:00 da Atv ekranlarin da Sophie'nin Ruyasi ismiyle yayinlanacak.Aile bireyleriyle izlenebilecek bir film.

merak ettim, ama bu akşam ahar var, sorry.dfkjg listeme alayım, sonra izlerim.....

Kesinlikle izlemelisin.Ozellikle koca devin ruya bahcesinde kucuk kizla dolasmasi ve cocuklarin evine yaklasip pencereden ruya uflemesi,cocukken inandigimiz masallarin sinemada fotograflanmis hali.

Minişimle izlemeyi planlamıştık zaten :)

Pisman etmez,tebessum ettirir.Vedahi minisin erken yatmasina ve guzel ruyalar gormek istemesine sebep olur. : )

Bırak şimdi bfg yi şu Sümer tabletleri hakkında ne düşünüyorsun?

Uzun konu o reis.Oraya girersek ta Hz. İdris’e kadar gitmemiz lazim.Tablerler de gecen UR sehri hakkin da bile tam bir uzlasma yok.Ahid sandigi bulunursa sorun kokten hallolur.Sumerolog bir teyze vardi adini animsayamadim o yasiyor mu hala?

Son düzenleme:
Yaşıyor muazzez İlmiye çığ

Bu işin yani tabletleri çözümleme ve yorumlama konusunda uzman.Yani ülkemizde bu işi bu kadından daha iyi yapan birisi var mı bilmiyorum ben.Sümerlilere gönderilen Peygamber'in İdris olduğu söylenir.Tabletlerde Nuh tufanı bilgisi de olduğunu dillendirenler var.Ancak Siyerden nakledilen bilgilere göre İdris,Nuh'tan önce yaşamıştır.Sümer tabletleri bir dönem ortalığı kasıp kavurdu,ancak sonrasında tam manasıyla anlaşılmadığı,çevrilemediğinden ötürü bir kenara bırakıldı.Bu konuda bilgili bir kişi varsa ve forumda bir konu açarsa katılım sağlarız.

Aile ile izlenmez ya. Babama desem spielberg filmi oldugunu. Ulan bu yavudinin filmi izlenir mi der.

Bu işin yani tabletleri çözümleme ve yorumlama konusunda uzman.Yani ülkemizde bu işi bu kadından daha iyi yapan birisi var mı bilmiyorum ben.Sümerlilere gönderilen Peygamber'in İdris olduğu söylenir.Tabletlerde Nuh tufanı bilgisi de olduğunu dillendirenler var.Ancak Siyerden nakledilen bilgilere göre İdris,Nuh'tan önce yaşamıştır.Sümer tabletleri bir dönem ortalığı kasıp kavurdu,ancak sonrasında tam manasıyla anlaşılmadığı,çevrilemediğinden ötürü bir kenara bırakıldı.Bu konuda bilgili bir kişi varsa ve forumda bir konu açarsa katılım sağlarız.
Biraz biliyorum da Tevrat ve kuranda geçen bazı olayların daha önceden o tabletlerde anlatıldığıyla ilgili bilgiler var.Fikrini merak ettim.

Aile ile izlenmez ya. Babama desem spielberg filmi oldugunu. Ulan bu yavudinin filmi izlenir mi der.

Yahudi ama has yönetmen.Sen Baba ile beraber Del Toro'nun Pan Labirentini izle. : )

Biraz biliyorum da Tevrat ve kuranda geçen bazı olayların daha önceden o tabletlerde anlatıldığıyla ilgili bilgiler var.Fikrini merak ettim.
Tam çözümlenmemiş ki azizim.Tableti çevirenler Hz.İdris zamanı diyorlar.Ancak Nuh tufanı İdris Peygamberden sonra gerçekleşmiş bir vaka.Gelecek hakkın da bir rivayet mi,yoksa bir dilemma mı inan bende fikredemiyorum.

Yahudi ama has yönetmen.Sen Baba ile beraber Del Toro'nun Pan Labirentini izle. : )

Tam çözümlenmemiş ki azizim.Tableti çevirenler Hz.İdris zamanı diyorlar.Ancak Nuh tufanı İdris Peygamberden sonra gerçekleşmiş bir vaka.Gelecek hakkın da bir rivayet mi,yoksa bir dilemma mı inan bende fikredemiyorum.
Bir boomer'a anlatamazsin onu asfkj

Geri