Teyze Olmak

M
  • Kullanıcı Maria puder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Annenin kızıp bizden yüz bulmasıdır.

-Kızım gel buraya.(anne)
-Ya anneanne, teyze siz gelin.

:sırıt:

Yarı anneliktir.
Bana küçükken teyzem bakmış ben de yeri geliyor 2 yegenime bakıyorum 3.yolda
onlara birsey olsa benim canım yanıyor,çok kıymetli bir duygu...

3 amcam 3 dayım 3 halam var ama 1 teyzem yok.

Hiç tadamayacağım duygu..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Benimde hic tadamayacagim bir duygu

Teyze değil de kız dayısı olmak çok başka bişey.

Allah'ın izniyle yine yeniden Teyze olmam söz konusu .p
sanırım teyze sevgisi bir ömür ilk gün gibi taze kalacak

Mükkemmell ötesi bi duygu. Kendi çocuğun gibi seviyosun. Hele ki tek teyze sen isen.

3 ablamın kendi arasında paylaştığı ama benim hep dayı olarak kaldığım durum. bi yeğenime bari yenge olsaydım.

Siz hiç yegeninizle oturup kek yaptınız mı? :p
Tüm gün evde çizgi film izleyip henüz yegeninizle 4 aylıkken ona ekler yedirdiniz mi?
Mimik çalışması yaptırıp dudak buzmeyi ogrettiniz mi?
Beraber dışarı çıkıp avm de ki tüm mağazaları gezdiniz mi?:D
Peki ya evin bahçesine sokakta ki tüm kedileri toplayıp tüm gün sütle besleyip heyecanına ortak oldunuz mu?
Kar yağışını ilk kez görünce sevindigini görüp onu dışarı çıkartıp kar oynadınız mi?
Peki ya yegeninizi anne babasindan cok size benzettiler mi?

İşte bu yüzden teyze olmak çok güzel .

Hayatımın en garip dönemine denk gelmiştir dogumu.
Yaşadığım üzüntü dolu ya da kendimce büyük olduğunu düşündüğüm ayrılıklarin üst üste gelmesi zamansız kayıplarımizin karşılığı olmuştur varlığı.
17 /02/2014 kız kardeşin 15 dk ara ile gelen o sancısı 5 dk aralığa düşmüş o içinde yaşadığı ana rahminde artık durmak istemediğini bize haber verip sabırsızlık edip annesine benim diğer yarım olan kız kardeşime tam 9 saat doğum sancısı cektirerek dünyaya gelişi bize aslında bir mesajmis.

"Bakin ben çok zor,beklenen,sevilen biri olacağım ve insanlari yoracagim" mesajı.

Suprizlerle dolu oldu, 18 Şubata denk geleceğini düşündüğümuz dogumu 15 dk kala gerçekleşince Defne nin bize şakası dedik annesi ve babası ile.

Ve tarih 17 Şubat 2014 saat 23:45 te ben teyze oldum.
Kendimi çok garip hissettim baya çok duygulandim caktirmadan ağladım canım annemizin de dünya güzeli bir torunu olduğunu görmesini isteyerek..

Zaten kız olacağını daha doğmadan hisseden ben ona anne karnında bir de zeynep ismini taktım oldu mu Zeynep Defne su.

Kucağıma aldım elleri yumuk gözleri kapalı minicik tipsiz şey diye düşündüm heyecanla. Sonra 40 ğin boyunca neredeyse her gün is cikisi ve hafta sonları yanındaydim.

İlk banyo
İlk gülümseme
İlk el tutuş
İlk üstünü giydiris
İlk altını değiştirme
İlk biberon ile sut verme

Bu anların hiç birini kaçırmak istemeden neredeyse gordum hepsini hafızama kazıdım kendi çocuğum olsa belki bu kadar heyecanlanirdim. Tüm çocukları çok sevdiğimi düşünürken aslında bunun üstüne çıkan bi sevgiyi ve heyecanı tatmadigimi fark ettim.

Seni maymuna çevirip türlü türlü fotoğraflarını çektimm umarım ileride bana teyze neden bunu yaptın diye sitem etmezsin o Fotoğraflarla ileride sana harika bi süpriz yapmayı düşünüyorum çünkü.

Ve ne zaman kız kardeşime gitsem kapıda karşılayan minik elleri boncuk gözleri olan ve siraap diye bana sesleniş elimden tuttuğu gibi odasında ki balonları gösteren,kar yağınca cok mutlu olup hadi kar oynayalım diye ısrar eden,yüzmeyi çok seven tatile gidelim diye ağlayan, hayvanları özellikle kedi,köpek ve kuşları çok seven..
Aksam karanlığında eve doğru yol almışken ay dede Nerede diye soran bir yeğenin sahibi olmak ne güzel bir duygu.

Beraber Pepe izlemek
Maşa ve kocaayi nin hikayelerini okumak
Renkleri kesfetmek ingilizce kelimeler öğretmek
Sabah kahvaltısında garip bir şekilde sucuklu yumurta yemesini izlemek..
Dolabıni açıp baaakk anni bana bunu aldı diye güya bana hava atmasını izlemek..
Parka gitmek ve annesine çaktırmadan ekler yemek .
Doğum günü olmadan doğum günü pastası kesmek üstünde ki mumları bir kaç kez yakıp tekrar ufleme heyecanına ortak olmak. .

Bunları düşünürken bile sapsal bi gülümseme ve tuhaf bir his ile duygulanmak
Büyüdüğünü görmek..
Buna ortak olmak,yetiştirmek,öğretmek..

Sanırım Defne benim yeğenim olmasaydı kesinlikle benim çocuğum olurdu.

Hayatımın en kıymetli en özel hediyesi..
Teyze olmak benim için bu ve daha fazlası.

Keşke olabilsem yada keşke çocuklarımın teyzesi olsa diye geçirmiyor değilim bazen içimden ama maalesef.

daha ceninken birini sevmeye başlamaktır teyze olmak..hele elinde büyümüşse, o'ndan uzak bir şehirde uyandığında her sabah aklına gelen ilk yüzdür onunki.. öyle bir haliyle gelir ki hem de, basıp gitme isteği uyandırır ara ara.. oysa yanındayken her sabah, uykunun en tatlı yerinde gelip kafana oturarak, '' teyze uyan artık' diyip uyandirirdi beni" dersin kendi kendine.. "anne bitti!"ye alternatif geliştirdiği "teyzeeeeee bittiiiiiii!" cümlesini duymaya da alışmışsındır, bu seslenişleri dahi özler olursun

her gittiğin şehirde, alışverişten nefret ettiğin halde, sırf o'nu sevindirmek için, o sinir olduğun alışveriş merkezlerine girip, o'nun favori çizgi kahramanlarını barındıran objeleri saatlerce aramaktır teyze olmak..

teyze olmak çok farklı çok güzel bi duygu. teyze demek yari annelik, sonsuz sevgi demektir...

Çok güzel bir duygu. Ya bebeklerin her türlüsü güzel ama kendi canından olunca daha farklı oluyor..

Ben teyze olamayacağim hiç:s:
Hala olabiliyorum ama:D

Teyze olmak 7/24 kayu, pepe, eşekli, arabalı çizgi filmlere tahammül edebilmektir. :p

Geri